ASPIRIN 500 mg Tablet - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Ekim 21, 2017

ASPIRIN 500 mg Tablet

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

ASPIRIN 500 mg Tablet

Endikasyon Bilgisi : İlacın etkin maddesi Asetilsalisilik asit’tir. ASPIRIN 500 mg Tablet, vücutta iltihaba, ateş ve ağrıya sebep olan biyolojik faktörleri azaltan ağrı kesici ve ateş düşürücü bir ilaçtır. Anjin, göğüs ağrısı, felç ve kalp krizi ataklarının önlenmesinde ve hafif ve orta şiddetteki baş ağrısı, migren, diş ağrısı, kulak-boğaz ağrısı, ateşli hastalıklar, grip ve soğuk algınlığına bağlı ağrı ve ateşli durumlarda; kas ağrısı, bel ağrısı, siyatik, romatizmal ağrıların giderilmesinde ve ateşin önlenmesinde kullanılır.

ASPIRIN 500 mg Tablet Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar :

İlacın etken maddesine karşı bir alerjiniz varsa bu ilacı kullanmanız önerilmez.

Vücutta iltihaba, ateş ve ağrıya sebep olan maddeleri azaltan iltihap önleyici, ağrı kesici ve ateş düşürücü bir ilaçtır.
ASPIRIN 500 mg Tablet
ASPIRIN 500 mg Tablet

Tedaviniz sırasında kahve telvesi gibi kusma, siyah-kanlı, katramsı dışkılama gibi mide kanaması belirtileri olursa ilacın alımını durdurup tıbbi yardım için derhal doktorunuza başvurunuz.

Eğer herhangi bir ameliyat geçirme durumunuz var ise ameliyat zamanı gelmeden önce bu ilacı kullandığınızı doktorunuza söylemeniz gerekmektedir. Doktorunuz bir süreliğine ilacını kullanmanızı durdurabilir.

İlacı kullanırken kesinlikle alkol almayınız. Alkol mide kanaması riskini arttırabilir.

Hemofili (kanama düzensizliği) hastalığınız varsa ya da yakın geçmişte mide veya bağırsak kanaması öyküsü veya ilaca karşı bir alerjiniz var kullanmayınız.

Eğer karaciğer rahatsızlığı, böbrek rahatsızlığı, kanama ya da kan pıhtılaşma bozuklukları, astım, mevsim alerjisi, nezle, mide ülseri, burunda polip varlığı, gut hastalığı, konjestif kalp yetmezliği, kalp rahatsızlığı, yüksek kan basıncı gibi rahatsızlıklarınız var ise doktorunuzu bilgilendirmeden bu ilacı kullanmayınız.

Ateşi olan çocuk veya ergenlik dönemindeki gençlere özellikle grip ya da su çiçeği rahatsızlıkları varsa verilmemelidir.

Hamilelik ve emzirme dönemlerinde doktorunuza danışmadan kullanmayınız.

ASPIRIN 500 mg Tablet’in Kullanım Şekli :

Doktorunuz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince lütfen doktorunuzun direktiflerine uyunuz.

İlacın her dozunu bir bardak dolusu su ile veya süt ile birlikte alınız. Midede oluşturabileceği tahrişi azaltmak amacıyla tok karnına alınız.

İlacın Olası Yan Etkileri :

Karın ağrısı , nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde , dudaklarda , dilde ve boğazda şişlik gibi bir durumda doktorunuzu bilgilendiriniz.

Mide bulantısı, kusma, mide yanması, karın ağrısı ve ishal yaygın görülen yan etkilerdir.

İlaç Etken Maddesi: Asetilsalisilik asit

İlaç Marka İsmi: ASPIRIN 500 mg Tablet

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder