ACTOS 30 mg Tablet - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Ekim 21, 2017

ACTOS 30 mg Tablet

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

ACTOS 30 mg Tablet

Endikasyon Bilgisi : İlacın etken maddesi Pioglitazon hidroklorür‘dür. ACTOS 30 mg Tablet, insüline bağımlı olmayan Tip 2 şeker hastalığı (diyabet Tip 2) tedavisinde kullanılmaktadır. Vücuttaki kan şekerini dengelemek için pankreas tarafından insülin adı verilen bir hormon üretilir. Şeker hastalığı olan kişilerde pankreas yeterli insülini üretemiyor veya hiç üretmiyordur ya da vücut üretilen insülini düzenli kullanamıyordur. Yeterli miktarda insülün hormonu salgılanamadığında glukoz (şeker) hücrelere gidemez ve kanda toplanır. Bu durum, kanda glukoz (şeker) düzeyini yükseltir. ACTOS, insüline bağımlı olmayan Tip 2 şeker hastalığı (diyabet Tip 2) bulunan hastalarda vücudun kendi ürettiği insülini daha iyi kullanmasını sağlayarak, kandaki şeker seviyesini kontrol altına alır. İnsüline bağımlı olmayan Tip 2 şeker hastalığı (diyabet Tip 2) durumunda yalnızca ağızdan verilen diğer diyabet ilaçları ile kontrol altına alınamayan hastalarda tek başına veya diğer ağızdan verilen diyabet ilaçları ile birlikte kullanılır. Ayrıca insülin ile birlikte, sadece metformin etken maddeli şeker hastalığında kullanılan diğer bir ilacın kullanılamaması durumunda doktor kontrolü altında kullanılabilir.

ACTOS 30 mg Tablet Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar :

İlacın etken maddesine karşı bir alerjiniz varsa bu ilacı kullanmanız önerilmez.

ACTOS, insüline bağımlı olmayan Tip 2 şeker hastalığı (diyabet Tip 2) tedavisinde kullanılmaktadır.

Eğer diyabetik ketoasidoz ( belirtileri: hızlı kilo kaybı, bulantı ve kusma) durumuna sahipseniz bu ilacı kullanmayınız.

ACTOS 30 mg Tablet
ACTOS 30 mg Tablet

Alkol kullanma, çok fazla egzersiz yapma, aşırı stres ve öğün atlama gibi durumlar kan şekerinizin normalin altına düşmesine yol açar. Bundan dolayı günlük yaşamınızda bunlara dikkat etmeniz gerekmektedir. Kan şekeri seviyesinin düştüğünün belirtileri olan açlık, baş ağrısı, bilinç bulanıklığı, aşırı hassaslık, uyuşukluk hali, güçsüzlük, halsizlik, baş dönmesi, titremeler, terleme, hızlı kalp atışları, nöbet (istem dışı kasılmalar), bayılma veya koma durumları için yanınızda daima şeker ya da şeker içeren bir yiyecek bulundurmalısınız.

Aşırı susuzluk, açlık ve sık idrara çıkma durumları kan şekeri seviyesinin çok fazla yüksekliğinin belirtileridir. Derhal doktorunuza başvurunuz.

Uzun süreli veya şiddetli ishal ya da kusma veya yeterli olmayan miktarda sıvı alımı nedenlerinden dolayı şiddetli derecede dehidrasyonunuz varsa (vücudun çok miktarda sıvı kaybı); ACTOS‘ u kullanmayınız.

Karaciğer yetmezliği veya kalp yetmezliği tedavisi görüyorsanız, mesane kanseri iseniz veya mesane kanseri öykünüz, kalp krizi öykünüz, diyabetik göz hastalığınız varsa; bu ilacı kullanmadan önce durumunuzu doktorunuza söyleyiniz.

Düzenli bir şekilde atlamadan kullanınız. İlacınız tamamen bitmeden doktorunuza tekrar reçete ettiriniz.

ACTOS, 18 yaşın altındaki hastalarda kullanılmaz.

Hamilelik ve emzirme dönemlerinde kullanılmamalıdır.

ACTOS 30 mg Tablet’ in Kullanım Şekli :

Doktorunuz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince lütfen doktorunuzun direktiflerine uyunuz.

İlacın her dozunu bir bardak dolusu su ile birlikte alınız. Yemekle birlikte, yemekten sonra veya aç karnına alınabilir.

İlacın Olası Yan Etkileri :

Karın ağrısı , nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde , dudaklarda , dilde ve boğazda şişlik gibi bir durumda doktorunuzu bilgilendiriniz.

Görme bozukluğu , kilo alımı, uyuşukluk ve solunum yolu enfeksiyonu yaygın görülen yan etkilerdir.

İlaç Etken Maddesi: Pioglitazon hidroklorür

İlaç Marka İsmi: ACTOS 30 mg Tablet

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder