Mevsim Yayınları 7. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Sayfa 43 - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Eylül 11, 2017

Mevsim Yayınları 7. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Sayfa 43

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Mevsim Yayınları 7. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Sayfa 43

7. Sınıf Fen Bilimleri Mevsim Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 43 yayınımızda kitap içinde ve ünite sonunda bulanan soruların cevaplarını bulabilirsiniz. 7. Sınıf Fen Bilimleri Mevsim Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 43 Etkinlikler sizi zorlayabilir ve her konunun cevaplarını yapamayabilirsiniz. Bu konu içinde sitemizden yardım olarak cevap anahtarlarına doğru ve güvenilir bir şekilde ulaşabilirsiniz.

7. Sınıf Fen Bilimleri Mevsim Yayınları Ders Kitabı Sayfa 43 Cevabı

Hazırlık Soruları
1- Duyu organlarınız olmasaydı nasıl bir hayatınız olurdu?
Duyu organlarımız olmasaydı, duyamaz, tat alamaz, cisimleri hissedemez, göremez ve koku alamazdık. Bu şekilde yaşamsal faaliyetlerimizi sürdüremezdik.
Duyu organlarımız olmasaydı çevremizde var olan hiçbir sesi duyamazdık. Duyamamanın yanı sıra hiçbir tadı alamaz ve hiçbir cismi hissetme şansına sahip olamazdık. Ayrıca çevremizde var olan hiçbir şeyi görmemiz mümkün olmayacağı gibi, çevremizde var olan hiçbir şeyin kokusunu da alamazdık. Bu durumda hiçbir insanın yaşamsal faaliyetlerini yerine getirmesi mümkün olmazdı. Bizim bu hayatı yaşıyor olmamız duyu organlarımız sayesinde olmaktadır.
Duyu organlarımızın olmadığı bir hayat düşünülememektedir. Allah insanı o kadar sistemli yaratmış ki, tek bir sistemin bile bozulması insanın hayatına mal olabilmektedir. Bu yüzden her insanın duyu organlarının kıymetini bilmesi ve bu organlarının sağlığına özen göstermesi çok önemlidir. Aksi durumda duyu organlarımızı kaybedebiliriz ve hayatı eksik yaşamak durumunda kalabiliriz.

2- Duyu organları ile yapabileceğimiz faaliyetler neler?
Burun, koku alma duyusu organımızdır. Burnumuzla dışarıdan temiz hava alırız. Yeni pişen bir kekin, güzel bir çiçeğin, annemizin yaptığı güzel bir yemeğin kokusunu duyu organlarımızdan biri olan burun ile algılarız. Koku alma duyumuz sayesinde bazı zamanlar tehlikeden de korunuruz. Herhangi bir yerde bir şey yandığı zaman hemen kokusunu alır ve yangın tehlikesi var ise önlemimizi alırız.
Deri, dokunma duyusu organımızdır. Bir cismin sert ya da yumuşak, pürüzlü ya da pürüzsüz, sıcak ya da soğuk olduğunu duyu organlarımızdan biri olan derimiz ile algılarız. Derimiz, vücudumuzu çarpma, vurma gibi dış etkilerden de korur.
Dil, tat alma duyusu organımızdır. Dilimiz aynı zamanda konuşmamıza da yardımcı olur. Limonun ekşi olduğunu, baklavanın tatlı olduğunu, biberin acı olduğunu duyu organlarımızdan biri olan dil ile algılarız.
Göz, görme duyusu organımızdır. Gözlerimiz ile çevremizdeki güzellikleri algılayabiliriz. Bir çiçeğin veya gökkuşağının renklerini, tahtadaki yazıyı duyu organlarımızdan biri olan göz ile algılarız.
Kulak, işitme duyusu organımızdır. Kulağımız ile çevremizdeki sesleri rahatça duyabiliriz. Bir şarkının melodisini, bir müzik aletinin sesini, bir arabanın kornasını duyu organlarımızdan biri olan kulak ile algılarız.

3- Tadına bakmadığımız bir yiyeceğin tadı hakkında yorum yapabilmek için dil dışında başka duyu organlarını kullanabilirsiniz? Bu organlar hangileridir?
Koklamak için burun ve görmek için göz
Bir limonu dil ile limon olduğunu anlamıyorsunuz o zaman; koklayarak ve bakarak yani gözlerinizi kullanarak eksi bir tadı olduğunu ortaya koyabilirsiniz...

4- Karanlık bir odadaki eşyaların görülememsinin nedeni nedir?
Göz yapısı aydınlık görmeye alışkın olduğu için göremeyiz fakat karanlık bir ortamda bulunmuş olarak büyümüş olsaydık görebilme imkânı olurdu


Mevsim Yayınları 7. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Sayfa 43
Mevsim Yayınları 7. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Sayfa 43


7. Sınıf Fen Bilimleri Mevsim Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 43 da yapmış olduğunuz soruların doğruluğunu test edebilir, yapamadığını ve anlamadığınız soru ve cevaplara sitemizden size örnek teşkil etmesi amacıyla faydalanabilirsiniz. 7. Sınıf Fen Bilimleri Mevsim Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 43

7. Sınıf Fen Bilimleri Mevsim Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 43

7. Sınıf Fen Bilimleri Mevsim Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 43 Cevapları buradan birebir yapmanız sizin faydanıza olmayacak bilakis sizi tembelleştirecektir. Bu da istediğimiz bir geri dönüt değildir. Bu nedenle uyarılarımızı lütfen dikkate alınız. Öncelikle siz kendiniz yapmayı deneyin. Buradaki amacımız size yapamadığınız sorularda, ya da aklınıza takılan, yerlerde yardımcı olmaktır. Kopyala-yapıştır şeklinde yapmak size bir fayda sağlamaz

7. Sınıf Fen Bilimleri Mevsim Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 43

7. Sınıf Fen Bilimleri Mevsim Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 43 hata olduğunu düşünüyorsanız lütfen bildiriniz. Cevaplar yanlış ise yorum kısmında kendi cevabınızı bize iletebilirsiniz. Bazı sorular yorum gerektirdiği için herkesin yorumu farklı olabilir diye cevapları kısa tutmaya özen gösteriyoruz. Kendiniz kitaptaki etkinliklerini yapın, kendiniz tamamen bitirdikten sonra çözümlerinizi buradaki çözümlerle karşılaştırın. Bu vesilesiyle daha etkili bir öğrenme sağlanmış olacaktır.


7. Sınıf Fen Bilimleri Mevsim Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 43

Yukarıda yer alan cevaplarla kendi cevaplarınızı karşılaştırarak sorularla, çözümlerle ilgili fikir elde edebilirsiniz. Ek olarak birden çok yayın evinin bu kitapları yayınlaması nedeniyle kitaplar sizin kullandıklarınız ile farklılık gösterebilir. Farklı bir yayının kitap cevaplarını sitemizden arayarak bulabilirsiniz. Bütün Yayınların cevapları sitemizde mevcuttur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder