2017 MAYIS MÜLAKATIYLA 10 BİN EK ATAMA İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Eylül 04, 2017

2017 MAYIS MÜLAKATIYLA 10 BİN EK ATAMA İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

2017 MAYIS MÜLAKATIYLA 10 BİN EK ATAMA İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

Temmuz ayında ataması yapılan 20 bin öğretmenin soruşturma sürecinin sonuna gelindi. Bu yüzden 10 bin ek atama için düğmeye basıldı. Soruşturmadan geçemeyen veya görev yerine gitmeyen ve bunlara ek öğretmen ihtiyacı bulunan kurumlar tespit edilerek toplam öğretmen ihtiyacı belirlenip atama için gerekli hazırlıklara başlandı.

Maliye bakanlığına 10 bin ek atama için yazı gönderildi ve bakanlığın onay vermesi halinde ek atamanın ivedilikle yapılacağı duyuruldu. Yetkililerin söylemleri 10 bin ek atamanın Kurban Bayramından sonra olacağı yönünde. Öğretmen adaylarının bir yandan meraklı ve stresli bekleyişi devam ederken bir yandan da hız kesmeden etkinliklere devam ediyorlar. Hem Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ı hem de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hergün mektup yağmuruna tutan öğretmenler mücadeleden vazgeçmiyorlar

10 Bin Öğretmen Ataması İçin Duyuru Ne Zaman Yayınlanacak? Bakan Yılmaz'ın Açıklaması 20 Bin Sözleşmeli Öğretmen Atamasının gerçekleştirilmesinin ardından gözler MEB tarafından açıklanan 10 bin sözleşmeli öğretmen atamasına çevrildi. MEB Müsteşarı Yusuf Tekin söz konusu sürecin Şubat'a kadar sürebileceğini çünkü başvurular sonrası adayların güvenlik soruşturmasının yapılmasının vakit aldığını belirtmişti. 

Bilindiği üzere öğretmen adaylarının atama işlemleri, sözlü sınavda alınan puanlar esas alınarak öğretmenlerin tercihlerine göre yapılacak ve sözlü sınavdan en az 60 puan alan adaylar, öğretmen olarak atanabilecek. Öğretmen adayları atama sonuçlarını adresine girip T.C Kimlik numara yazılarak öğrenebilecekler. Atanmak için gerekli belgeler arasında; son altı ay içinde çekilmiş vesikalık fotoğraf (6 adet), mal bildirimi (il millî eğitim müdürlüklerinden temin edilecektir), Elektronik Başvuru Formunun onaylı örneği, başvuru esnasında Pedagojik Formasyon Belgesi yerine resmî yazı ibraz edenlerden Pedagojik Formasyon Belgesi, sağlık durumu yönünden öğretmenlik görevini yapmasına engel bir durumu olmadığına dair tam teşekküllü bir hastaneden alınacak sağlık kurulu raporu gerekmektedir. 

YENİ ÖĞRETMEN ATAMALARI NE ZAMAN BELLİ OLACAK? Bilindiği gibi MEB tarafından açıklanan 10 bin sözleşmeli öğretmen ataması için süreç bekleniyor. Belirtilen 10 bin sözleşmeli öğretmen alımı için henüz başvuruların ne zaman alınacağı yani sürecin ne zaman başlayacağı bilinmiyor. MEB Müsteşarı Yusuf Tekin söz konusu sürecin Şubat'a kadar sürebileceğini çünkü başvurular sonrası adayların güvenlik soruşturmasının yapılmasının vakit aldığını belirtmişti. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "2018 yılında öğretmen ataması yapacağız. Bütçe Meclis'e sunulsun, Meclis'ten çıkacak rakamı da dikkate alarak 2018 yılında öğretmen atamasını gerçekleştireceğiz." dedi. 

Öğretmen atamaları ne zaman yapılacak? Yeni sözleşmeli öğretmen alımı hangi tarihte olacak?
Milyonların merakla beklediği 'Öğretmen atamaları ne zaman yapılacak? Yeni sözleşmeli öğretmen alımı hangi tarihte olacak?' Geçtiğimiz ay 20 bin sözleşmeli öğretmen atamasının gerçekleştirilmesinin ardından gözler MEB tarafından bugün yapılan açıklamada. Atama bekleyen milyonlarca öğretmen adaylarının heyecanla beklediği haber geldi. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, bu yıl öğretmen ataması öngörülmediğini, atamaların 2018'de yapılacağını söyledi. İşte yeni sözleşmeli öğretmen alımı ve atamaları ile ilgili yeni gelişmeler...

2017 MAYIS MÜLAKATIYLA 10 BİN EK ATAMA İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI
2017 MAYIS MÜLAKATIYLA 10 BİN EK ATAMA İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

Öğretmen atamaları ile ilgili beklenen ilk açıklama geldi. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, bu yıl öğretmen ataması öngörülmediğini, atamaların 2018'de yapılacağını söyledi. Memleketi Sivas'ın Gürün ilçesinde katıldığı bayramlaşma programının ardından bir gazetecinin öğretmen atamalarına ilişkin sorusu üzerine Yılmaz, bu yıl atama öngörülmediğini ifade etti. Yılmaz, "2018 yılında öğretmen ataması yapacağız. Bütçe Meclis'e sunulsun, Meclis'ten çıkacak rakamı da dikkate alarak 2018 yılında öğretmen atamasını gerçekleştireceğiz." dedi. Bakan Yılmaz, daha sonra ilçeden ayrıldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder