Dört Güneş’i olan yıldız sistemi - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Mayıs 06, 2017

Dört Güneş’i olan yıldız sistemi

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 
Dört Güneş’i olan yıldız sistemi
güneşi olan yıldız sistemi, 4 güneşli gezegen bulundu, dört güneşi olan yıldız sistemi, dört güneşli gezegen, hd 98800 dört güneşi, tw hydrea takım yıldızı Gökyüzüne baktığınızda dört Güneş’i aynı anda görmek eminim oldukça enteresan bir manzara olurdu. Bizden yaklaşık 150 ışık yılı ötede bulunan HD 98800 sistemindeki gezegenlerin ortasında bulunabilseydiniz eğer, işte böyle bir manzarayı şaşkınlıklar içinde izleyebilirdin.

HD 98800, TW Hydrea takım yıldızı içinde yer alan dörtlü bir yıldız sistemidir. Samanyolu Gökadası’nın bizimle aynı bölgesinde yer alır. Yıllardır HD 98800 sisteminin bir çifti toz diski ile çevrelenmiş olmak üzere, iki tane çift yıldıza sahip olduğu biliniyordu. Yıldız çiftleri birbirlerinden yaklaşık 50 GB (gök birimi) uzaklıkta yer alıyorlar ki; mukayese edebilmek için Plüton’un yörüngesinin hemen dışında denilebilir.

NASA’nın Spitzer Uzay Teleskobu, bu dört yıldızdan oluşan disk’i gözlemledi. Teleskobun kızılötesi alıcıları sayesinde keşfedilen ve HD-98800 adı verilen bu yıldız sisteminin ortasında bir gezegen olması halinde gezegende gecenin asla yaşanmayacağını ve bu neden ile dört Güneş’i olan yıldız sistemi dediklerini belirten astronomlar, yıldızlardan ikisinin diğer ikisine göre daha parlak göründüğünü belirttiler.

Yukarıdaki resimde, bir sanatçının, yakınlardaki bir gözlemci için HD 98800’ün nasıl görünüyor olabileceğini betimleyen bir çizimi görülüyor.


Önceki yazımız Ateşlenen insanların neden üşüdüğü hakkında ilginç bilgiler vermektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder