Özgeçmiş Örnekleri – Özgeçmiş Nasıl Hazırlanır - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Mart 29, 2017

Özgeçmiş Örnekleri – Özgeçmiş Nasıl Hazırlanır

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 
Özgeçmiş Örnekleri – Özgeçmiş Nasıl Hazırlanır
Özgeçmiş iş arayanlarını kendilerini tanıtmak amacıyla, işverene sundukları tanıtım mektubudur. çzgeçmiş günümüzde daha çok CV adı ile anılır. Özgeçmiş Çeşitleri arasında bulunan Kronolojik özgeçmiş, en çok kullanılan özgeçmiş formatıdır. Bu formatta, temel olarak iş deneyimlerinin vurgulanması amaç edinilir. En yeni iş deneyimi en başta olmak üzere kronolojik olarak iş deneyimleri belirtilir.

İşlevsel Özgeçmiş; Kronolojik özgeçmişten farklı olarak bu tip özgeçmişlerde kişinin beceri ve başarıları ön plana çıkarılır. İş deneyimi özet olarak yer almakta ve beceri ve başarılar en başta sunulmaktadır. Böylelikle, özgeçmişi gözden geçirecek kişinin işin gerektirdiği özelliklerle sizin özellikleriniz arasında bağlantıyı kurması amaçlanır. Karma özgeçmişler, işlevsel ve fonksiyonel özgeçmişlerin bir araya getirildiği özgeçmiş tipleridir. Bu formatta hazırlanmış özgeçmişlerde işlevsel özgeçmişin tüm yapısı korunur ve iş deneyimi daha belirgin bir halde sunulur. İş deneyimi işlevsel özgeçmişe göre daha fazla, kronolojik özgeçmişe göre ise daha az belirgindir. Yeni mezun öğrenci CV sadece kişisel bilgiler ile eğitim bilgilerinin yer aldığı örneklerdir.

Klasik Özgeçmiş Örneği
Özgeçmiş

1980 yılında Rize’de doğdum. Babam öğretmen, annem kuaför. İki kardesim var.
Atatürk İlkokulunu (1986), Fevzipasa Ortaokulunu (1992), Kepirtepe Öğretmen Lisesini (1995), İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini (2000) bitirdim.

1996-1997 yılları arasında Enllish Time’da ileri seviyede İngilizge kursu aldım. Bilgisayar, İşletmenliği sertifikam var. 2000 yılından beri B sınıfı sürücü belgem var.
Askerliğimi, 2000 yıllında kısa dönem olarak Aftonkarahisar’da yaptım.
2001-2008 yılları arasında Alan Sirketler Grubunda hukuk müsaviri olarak çalıstım.

2008 yılından beri serbest avukatlık yapıyorum.

Yürüyüs yapmayı, seyahat etmeyi severim. Balık tutarım, bisiklete binerim. Yenilikleri takip etmeyi severim. Mesleğimle ilgili yayınları takip ederim. Evliyim. Sigara kullanmıyorum.

Mehmet DENİZ


Bir önceki yazımız olan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu uzmanlık sınavı ilanı başlıklı makalemizde Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, Btk ve BTK uzman alımı hakkında bilgiler verilmektedir.

Boş cv Örneği WORD.doc Boş Cv Word.doc Word Boş Cv Örnek.docÖzgeçmiş çeşitleriÖzgeçmiş Nasıl HazırlanırÖzgeçmiş Örnekleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder