iPhone 6'nın çıkıntılı kamerası nasıl düzeltilir? - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Mart 12, 2017

iPhone 6'nın çıkıntılı kamerası nasıl düzeltilir?

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 
iPhone 6'nın çıkıntılı kamerası nasıl düzeltilir?
Apple'ın yeni akıllı telefonu iPhone 6'nın en çok eleştirilen özelliklerinden birisi de kamerasının çıkıntılı olması. Bu konuyla alakalı bazı çalışmalar yürüten...Son günlere damgasını vuran iPhone 6 kamerası ile kullanıcılarını şaşırtmıştı. Çünkü kamerasında çıkık bulunuyordu. Buda kullanımı zorlaştırıyordu. Örneğin masanın üstüne koyunca ufak bir sallanma oluşuyordu. Bunun nedeni ise çıkıntı yüzünden tuşlara konunca alta kaymasıydı.

Bununla birlikte kalmayıp böyle ufak tefek görünse bile koyduğu zemin kaliteli değilse kasayı bile çizebilir. Buda bu telefonu kullanan çoğu kişiyi telefondan soğutur. Bu olaydan memnun kalmayan bir arkadaş video çekip bunu nasıl düzeltebiliriz sorusuna çok ilginç şekilde cevap vermiş. Şimdi işin gizli yolunu kaçırmadan sizlere ufak bir özet geçeyim. İlk önce elleriyle oynuyor ve bu durumdan rahatsız olduğunu belirtiyor. Bir kaç kişiyi arıyor cevabını bulmak için. En son aradığı adam sanırım bunun cevabını bizlere veriyor. Sonra telefonu alıyor çalışma yapacağı yere götürüyor ve ne oluyorsa işte orada oluyor.

Her yıl Apple iPhone‘un kamerasında önemli yükseltmeler yapıyor ve her zaman o dünyanın en popüler fotoğraf makinelerinden birisi durumunda. Yine de arada istenmeyen sorunlar ortaya çıkabiliyor. Tıpkı diğer kameralar gibi bu sorunlar donanımsal veya yazılımsal olabiliyor. Bu yazımızda, bir dizi kamera ile ilgili sorunları ve en sık karşılaşılan sorunların bazılarını ele alacağız. Tüm bu önerilerimizi iPhone, iPod touch veya iPad üzerinde kısacası iOS cihazınızda deneyebilirsiniz.

Kamera Uygulamasında Takılı Gelen Siyah Ekran iPhone-Kamera Bazen kamera uygulamasını açtığınızda sizi siyah bir ekran karşılayabilir ve bunu sık sık yaşamaya başlayabilirsiniz. Bu sorun kimi zaman donanımsal kimi zaman ise yazılımsaldır. Sorun genellikle ön ve arka kamera arasında geçişlerde yaşanabiliyor. Hatta iOS’ta bu noktada bu sorunla sık sık karşılaşılabiliyor. Eğer bu sorunu yaşarsanız kamera uygulamasını komple kapatarak (multitasking üzerinden de) tekrar başlatmanız sorununuzu çözmenize yardımcı olabilir. Hepsinden de öte iPhone’unuzu yeniden başlatmak bu noktada çok daha iyi bir çözüm olabilir.

Eğer halen görüntü gelmediyse sorun büyük ihtimalle donanımsaldır. Hemen bir yetkili servis üzerinden destek almanız gerekecek. Apple bu tip sorunlarda herhangi bir ücret talep etmeksizin sorununuzu çözecektir.

Fotoğraflarınız Bulanık veya Odak Dışı mı Kalıyor?
iOS yazılımı otomatik olarak lensin fotoğrafa odaklanmasına yardımcı olmak için gelişmiş algoritmaları kullanır. Bazen, vizöre dokunarak manuel odaklama yapılmak durumunda da kalınabilir elbette. Bu durumlarda fotoğrafınız odaklanması sonucu bulanıklık sorununu atlatacaktır. Hala fotoğraflarınız bulanık oluyorsa bu durumda yanlış odaklama yapıyor olabilirsiniz. Bu durumda fotoğraf çekerken deklanşör düğmesine basmadan önce kameranın odaklanması için bir süre bekleyin. Kameranız otomatik odaklanacaktır. Eğer bu senin sorunun değilse o zaman sorununuz donanımsal olabilir. Böyle bir sorun lekeli bir objektif sonucu ortaya çıkabilir. Hemen kameranızın merceği üzerini temizleyin ve leke bırakmamaya özen gösterin. Şimdi kendi testlerinizi tekrar yapabilirsiniz.

KAÇIRMAK İSTEMEZSİNİZ:  iPhone 7s, 7s Plus ve iPhone 8'de Hızlı Şarj Özelliği Olacak!
Başka bir olası sorun ise lensiniz kaymış olması ya da çizik bir kamera merceğinin olması durumu. Apple’ın kendi lensleri için kullandığı sert bir cam olsa da hem kir ve lekeler için hem de çizilmemesi için hiçbir engel yoktur. Bu durumda bir Apple Store’u veya Apple yetkili servisini ziyaret etmeniz sorununuzun çözüşmesi noktasında oldukça iyi olacaktır.


iPhone’un Kamera Flaşı Takılıyor veya Çalışmıyor Günlük kamera çekimlerinizde bir diğer ortaya çıkan sorun ise kamera flaşının takılması veya hiç çalışmamasıdır. Mesela LED flaşınızı bir fener gibi kullanmak istemiş ve açık unutmuş olabilirsiniz. Gün ışığında farketmemiş olabilirsiniz. Bu noktada kontrolünüzü sağlamanızı ve flaş açıksa kapatmanızı öneririz. Kamera uygulamasında flaşı kapatmış olabilir veya muhtemelen flaşınız otomatik modda olabilir. Flaşı açık konumuna getirmek onun çalışmasını sağlamak için yeterli olacaktır. Şimdi test etmek için kamera uygulamanız açıkken herhangi bir yere odaklama yapın ve kamera flaşının yanıp yanmadığını kontrol edin. Eğer ki donanımsal bir sorununuz yoksa bu adımda kamera flaşınızı yanması gerekiyor.

Yine de flaş açılmamak için direniyorsa iPhone’unuzu sıcak bir ortamda kullanmış veya uzun bir flaşlı çekim yapmış olabilirsiniz. Bu doğrudan flaşınızı etkileyecektir. Bir süre iPhone’unuzu dinlendirin ve sıcaklığın düşmesini bekleyin. Şimdi tekrar kontrol edin. Hala ve hala sorununuz çözülmediyse yapabileceğiniz tek şey Apple’a başvurmak olacaktır. Ana Ekranda Kamera Uygulaması Yok Fotoğraf çekmek için ana ekranda kamera uygulamasını arıyorsunuz ama yerinde yok mu? Bunun birkaç açıklaması mevcut. iOS’ta yerleşik uygulamaları kaldırmak mümkün değildir. Bu durumda kamera uygulamasını diğer klasörlere atmış olabilirsiniz. Kontrol edin.


Bir diğer ihtimalle ise sınırlamalar açık olabilir. Hemen Ayarlar > Genel > Sınırlamalar üzerinden kontrolünüzü yapın. Sınırlamalar açıksa bunu kapatın sorununuz çözülecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder