EBA Kurs Öğrenci Başvurusu Nasıl Yapılır? - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Şubat 12, 2017

EBA Kurs Öğrenci Başvurusu Nasıl Yapılır?

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 
EBA Kurs Öğrenci Başvurusu Nasıl Yapılır?
EBA başvurusu yapmak isteyen öğrenciler, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı Destekleme ve Yetiştirme Kursları (DYK) kapsamında destek eğitimi fırsatından faydalanacak. EBA girişi yaparak başvurularını gerçekleştirecek olan öğrenciler, 27 Şubat tarihinde kurs eğitimi almaya başlayacak. Peki, EBA kurs başvurusu nasıl yapılacak? İşte, öğrencilerin merak ettiği konular ve detayları

EBA kurs başvurusu başlıyor Öğrenci başvurusu nasıl yapılır. EBA kurs başvurusunda bulunmak isteyen öğrenciler, örgün eğitim ile aldıkları eğitimin üzerine daha fazlasını katmak amacıyla bu fırsattan yararlanmak istiyor. 13 Şubat tarihinde başlayacak olan EBA öğrenci kurs başvurusu işlemi, Milli Eğitim Bakanlığı'nın güvencesiyle kayda alınacak. Peki, 13 Şubat EBA kurs başvurusu ne zaman yapılacak? İşte, öğrencilerin başvurusuna dair bazı bilgiler

EBA ÖĞRENCİ BAŞVURUSU NASIL YAPILACAK?
Öğrencilerin gerçekleştireceği başvurular 13 Şubat-19 Şubat tarihleri arasında alınacak. Kurslara, Millî Eğitim Bakanlığına bağlı resmî/özel, ortaokullar, imam-hatip ortaokulları, resmi/özel ortaöğretim kurumları ve açık öğretim kurumlarına devam eden istekli öğrenciler ile mezun durumdaki kursiyerler başvurabilecek. Örgün eğitime devam eden öğrenciler, okul/kurumlarından alacakları eba şifresi ile e-kurs modülü üzerinden başvuru yapar.

Açık öğretim öğrencileri, halk eğitimi merkezi müdürlüklerince e-kurs modülünden verilecek e-kurs şifresi ile il/ilçe millî eğitim müdürlüklerindeki DYK komisyonlarınca belirlenen okulları tercih edecek şekilde başvurularını gerçekleştirecek. Özel öğretim kurumlarına devam eden öğrenciler (özel okul öğrencileri), okullarının bulundukları ilçedeki kurs merkezlerinin birine başvurarak alacakları e-kurs şifresi ile aynı ilçedeki kurs merkezlerinden birine e-kurs modülü üzerinden başvuru yapabilecek. Kursiyerler, halk eğitim merkezi müdürlüklerine diploma veya mezuniyet belgesi ile müracaat ederek, alacakları e-kurs şifresi ile e-kurs modülü üzerinden başvuru yapabilecek. Öğrenci/kursiyerler kurs merkezince belirlenen derslerden ve sisteme başvuru yapan öğretmenler arasından devam etmek istedikleri kurslara tercihte bulunarak başvuru yapacak. Resmî örgün eğitim kurumu öğrencileri aldıkları eba şifresi ile kurs başvurusu yapabilir, eba ders içeriklerinden yararlanabilir ve Ölçme, Değerlendirme Ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü (ÖDSGM) tarafından yayımlanacak olan elektronik deneme sınavlarına katılabilirler. Açık öğretim okulları ve özel öğretim kurumlarına devam etmekte olan öğrenciler ile kursiyerler ise e-kurs kullanım şifresi ile kurs başvurusu yapabilir ve ÖDSGM tarafından yayımlanacak olan elektronik deneme sınavlarına katılabilirler.


KURSLAR 27 ŞUBAT TARİHİNDE BAŞLAYACAK
Başvuru işlemlerinin tamamlanmasının ardından öğrenciler, 2016-2017 kurs dönemine 27 Şubat tarihinde başlayacak. 04 Haziranda bitecek bu eğitimleri tamamlandıktan sonra yaz dönemi Destekleme ve Yetiştirme Kurslarına katılmak isteyen öğrenciler ise 19-25 Haziran tarihlerinde başvuru yapabilecek. Yaz dönemi kursları, 03 Temmuz 2017 tarihinde başlayacak. 2016-2017 Yılı 2.Dönem MEB Destekleme ve Yetiştirme Kurs başvuruları başlıyor.Okulların ikinci döneme 6 şubat 2017 tarihinde başlaması ile öğretmenlerin başvurusu ile MEB kurs süreci yeniden başlayacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder