Ders Kitabı Cevapları - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Şubat 04, 2017

Ders Kitabı Cevapları

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 
Ders Kitabı Cevapları
Ders kitapları, ulaşılması ve kullanılması en kolay materyal olarak dünyanın pek çok ülkesinde olduğu gibi bizde de eğitim araçları içerisindeki öncelikli konumunu muhafaza etmektedir. Ders kitapları, aynı zamanda yenilenen öğretim programlarında öngörülen temel öğretim stratejilerinin uygulamaya konulması bakımından öğretmen için de rehber niteliği taşımaktadır. 

Ders Kitabı Cevapları Sınıf ortamlarında belirlenmiş olan hedeflere ulaşmak amacıyla birçok öğretim/ öğrenim etkinliği gerçekleştirilir. Bu etkinliklerin gerçekleştirilebilmesi için birtakım araç-gereçlere gereksinim duyulmaktadır. Bu araç-gereçler kendi içerisinde çeşitlilik gösterebilmektedir. Buna karşın sınıf ortamlarında kullanılan araç-gereçlerin kullanılma ağırlıkları/oranları birbirine eşit değildir. Öngörülebileceği gibi, en yaygın olarak kullanılan araç-gereç olarak karşımıza ders kitapları çıkmaktadır. Yalnız bu gereklik dahi ders kitaplarının, üzerinde özenle durulması gereken son derece önemli bir gereç olduğuna işaret etmektedir.

Öğrencilerin, yaşamlarının önemli bir bölümünü okulda geçirdiği ve okul döneminde ağırlıklı olarak ders kitaplarıyla karşılaştığı gerçeği hiçbir zaman unutulmamalıdır. Öyle ki, Ders Kitabı Cevapları nın içeriksel ve niteliksel özelliklerine koşut olarak çağdaş, sorgulayan, eleştirel düşünebilen, demokratik, yurtsever, ulusal ve evrensel değerlere bağlı, hoşgörülü vb. niteliksel özelliklere sahip bireyler yetiştirilmesine katkı sağlanması olanaklı olabileceği gibi; bu niteliklerin tam karşıtı özelliklere sahip bireyler yetiştirilmesine neden olunması da olanaklı olabilecektir. Özellikle okuma sorunu olan ve genellikle ders kitapları dışında başka kitapları okuma açısından yetersizlik gösteren bir toplum olmamız nedeniyle ders kitaplarının önemi bir kat daha artmaktadır.

Bu gerçeklikler, ders kitaplarının nesnel bir biçimde, eğitim bilimlerinin ilkelerine ve çocuk gelişimine uygun olarak değerlendirilmesinin son derece önemli olduğuna da gönderimde bulunmaktadır. Bu bağlamda bir yandan ders kitaplarının fiziksel özelliklerinden ders kitaplarına metin (türsel özellikleri, iletisi, üst düzey düşünmeye yöneltmesi, sözcük seçimi, okunabilirlik vb. açılardan) seçimine dek; diğer yandan ise ders kitaplarındaki ölçme ve değerlendirmeden, etkinliklere dek geniş bir kapsam içerisinde ders kitaplarının çözümlenerek değerlendirilmesinin önemli ve gerekli olduğu açıktır. 

Ders Kitabı

Ders Kitabı Cevapları Bu ve buna benzer değerlendirme alanları bakımından kitabın taşıdığı özelliklerin, yetiştirilecek öğrencinin duyuşsal ve bilişsel niteliğinin belirlenmesi üzerinde etkisi olacağı da tartışmasız ir gerçektir. Belirtilen bu gerekçelerden yola çıkılarak hazırlanan bu kitap, öncelikle Türkçe öğretmenliği bölümlerinde okuyan öğretmen adayı öğrenciler için bir ders kitabı olarak tasarlanmıştır. Bununla birlikte Türkçe öğretmenliği yapmakta olan tüm Türkçe öğretmenleri için de Türkçe ders kitaplarının tanınmasına ve değerlendirilmesine katkı ağlayıcı bir yardımcı kitap olarak tasarlanmıştır. Bu bakımdan kitabın hazırlanma sürecinde salt kuramsal bilgi aktarımına odaklanmak yerine yeterli düzeyde kuramI sal bilgi aktarımı ve hemen sonrasında ders kitabının/kitaplarının (öğretmen kılavuz kitabı, öğrenci çalışma kitabı ve metin kitabı) değerlendirilebilmesi için uygulama örneklerine yer verilmiştir. Bunu yapmaktaki amaç ise hedef kitlenin karşılaştığı ders itaplarını değerlendirebilme becerisini kazanmalarını sağlamaktır. Böylelikle, hedef kitleyi oluşturan bireylerin, uygulama örneklerinden yola çıkarak, karşılaştıkları ve karşılaşabilecekleri Türkçe kitaplarını değerlendirebilme becerisini kazanabilmeleri beklenmektedir. Ders Kitabı Cevapları


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder