20 bin öğretmen alınacak - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Şubat 09, 2017

20 bin öğretmen alınacak

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 
20 bin öğretmen alınacak
Yılan hikayesine dönen öğretmen atamaları için bugün yeni bir gelişme yaşandı. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz "20 bin öğretmenin alımını yapacağız. Öğretmenlerimiz için hayırlı uğurlu olsun" dedi.
Öğretmenlerin geleneksel Şubat ayı atamaları bu yıl papatya falına döndü. Şubat ayında 30 bin öğretmen ataması yapılması bekleniyordu. Ancak MEB, bu konuda bir türlü açıklama yapmadı. Bu arada Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, bu yıl kamuya 60 bin alım yapılacağını söylemiş, bunun bir kısmının da öğretmen olacağı belirtilmişti.

Son olarak iki gün önce MEB Müsteşarı Yusuf Tekin, öğretmen atamalarının Şubat ayına yetişmeceğini açıklamıştı. Bununla birlikte muhalefet de referandum hatrına 15-20 bin öğretmen atamasının olabileceğini vurgulamıştı. Ve öğretmenlere güzel haber Bakan Yılmaz’dan geldi ve 20 bin atama yapılacağını açıkladı.

Milli Eğitim Bakanı Yılmaz yaptığı açıklamada; “Başbakanımız, Maliye Bakanımız ve Çalışma Bakanımızın talimatıyla, önümüzdeki hafta duyurusunu yapacağız, 20 bin öğretmenin alımını yapacağız. Öğretmenlerimiz için hayırlı uğurlu olsun” dedi. Bakan Yılmaz yaptıkları çalışmalarla beraber öğretmen açıklarını kapatacaklarını belirtti.


2017 Şubat 20 bin öğretmen ataması hangi branşlarda olacak?
Binlerce öğretmen adayının merakla beklediği 2017 öğretmen atamalarıyla ilgili son dakika gelişmeler gelmeye devam ediyor. Peki 2017 yılında öğretmen ataması olacak mı? Milli Eğitim Bakanı açıkladı. Açıklama, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'dan geldi. Yılmaz, ''Başbakanımız, Maliye Bakanımız ve Çalışma Bakanımızın talimatıyla, önümüzdeki hafta duyurusunu yapacağız, 20 bin öğretmenin alımını yapacağız'' dedi. Bakanlık yetkililerinden edinilen bilgiye göre, ilana çıkılmasının ardından başvuru süreci başlayacak. Başvurular KPSS puanlarına göre sıralanacak ve branşlardaki ihtiyaca göre her branşta atanacak öğretmen sayısının 3 katı kadar aday mülakata çağrılacak. Bu 60 bin aday içinden 20 bini de sözleşmeli öğretmen olarak atanacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder