7. Sınıf Fen Bilimleri Esneklik Potansiyel Enerjisi Konu Anlatımı - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Ocak 06, 2017

7. Sınıf Fen Bilimleri Esneklik Potansiyel Enerjisi Konu Anlatımı

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 
7. Sınıf Fen Bilimleri Esneklik Potansiyel Enerjisi Konu Anlatımı
Enerji Çeşitleri
Hareket eden bir varlığın, elektrik tellerine konmuş olan kuşun ya da sıkıştırılmış bir yayın sahip olduğu enerji vardır. Hareketli varlıkların sahip olduğu enerjiye hareket(kinetik) enerjisi denir. Cisimlerin konumlarından(bulundukları yerden) dolayı sahip oldukları enerjiye çekim potansiyel enerjisi denir. Esnek cisimlerin sahip olduğu enerjiye esneklik potansiyel enerjisi denir.

Esneklik Potansiyel Enerjisi
Kuvvet uygulandığında şekli değişen, kuvvet ortadan kaldırıldığında eski haline dönebilen cisimlere esnek cisimler denir. Yay, ok yayı, paket lastiği gibi maddeler esnek maddelerdir.

Esnek Maddeler
Sıkıştırdığımız bir yayın önüne bir cisim koyup yayı serbest bıraktığımızda araba hareket eder. Yay arabaya bir kuvvet uygulayarak hareket ettirdiğinden dolayı iş yapar. Yayın iş yapması enerjisinin olduğunu gösterir. Esnek cisimlerin sıkışması ve gerilmesi sonucu bu cisimlerde biriken enerjiye esneklik potansiyel enerjisi denir.

Esneklik potansiyel enerjisi;
Esnek cismin cinsine (yapıldığı madde) ve
Esnek cismin sıkışma ve gerilme miktarına bağlıdır.
Esnek cisimler ne kadar çok sıkıştırılırsa veya ne kadar çok gerilirse o kadar çok enerjiye sahip olur. Dolayısıyla esneklik potansiyel enerjisi artar. Örneğin; kurmalı masa saati, kurmalı bir oyuncak esnek maddelerin bu sahip olduğu enerji ile çalışır.

Esneklik Potansiyel Enerjisine Sahip Varlıklar
Esneklik Potansiyel Enerjisi konu anlatımını aşağıdaki İndirilebilir Dosyalar bölümünden indirebilirsiniz. Sitemizde diğer Enerji Çeşitleri ile ilgi konu anlatımlarını da bulabilirsiniz.

Bir önceki yazımız olan 7. Sınıf Fen Bilimleri Çekim Potansiyel Enerjisi Konu Anlatımı başlıklı yazımızda 7. Sınıf Enerji Çeşitleri, 7. Sınıf Fen Bilimleri Ders Notları ve 7. Sınıf Fen Bilimleri Konu Anlatımı hakkında bilgiler verilmektedir.


esneklik potansiyel enerjisi esneklik potansiyel enerjisi nedir esneklik potansiyel enerjiye örnekler esneklik potansiyel enerjisi örnekleri esneklik potansiyel enerjisi konu anlatımı esneklik potansiyel enerjisi örnekler 7 sınıf fen yayların esneklik potansiyel enerji yayların esneklik potansiyel enerjisi ile ilgili 10 tane örnek  esneklik potansiyel enerji çekim potansiyel enerjisine örneklerr 7 sınıf potansiyel enerji yayların esneklik potonsiyel enerjisinden örnekler

7. Sınıf Enerji Çeşitleri 7. Sınıf Fen Bilimleri Ders Notları 7. Sınıf Fen Bilimleri Konu Anlatımı Esnek Maddeler Esneklik Potansiyel Enerjisi Fen Bilimleri Ders Notları Fen Bilimleri Konu Anlatımı Potansiyel Enerji

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder