Şubat ayında öğretmen ataması olacak - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Aralık 05, 2016

Şubat ayında öğretmen ataması olacak

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 
Şubat ayında öğretmen ataması olacak, en fazla 10 bin kontenjan verilecek 2017 yılının Şubat ayında öğretmen ataması yapılacak. MEB öğretmen ataması yapmak zorundadır. Çünkü ihraçlardan sonra oluşan açık hala kapatılamadı. Ancak şubat atamasına beklendiği gibi yüksek kontenjanlar verilmeyecek. Şubat ayında öğretmen ataması olacak, en fazla 10 bin kontenjan verilecek Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) şubat öğretmen atamasını gerçekleştirecek. Öğretmen atamasının yapılıp yapılmayacağı tartışılırken MEB’in bu konuda kesin kararını verdiğini takipçilerine aktaralım. 2017 şubat öğretmen ataması yapılacak. Atama bekleyen binlerce öğretmen adayına bunu belirtelim. Ancak şubat öğretmen atamasına verilecek olan kontenjanlar beklentinin altında kalacak. Çünkü MEB şubat atamasına 30 bin, 60 bin gibi kontenjan ayıramayacak.

ATAMA YAPILACAK
Binlerce öğretmen adayı kamuda ihraç edilenlerin yerine MEB’in büyük rakamlarla öğretmen alacağını ummaktadır. Ancak bu beklenti şu şartlarda imkansız gözükmektedir. 2017 yılında MEB ilk öğretmen atamasını Şubat ayında gerçekleştirecek. Yapılacak öğretmen ataması ocak/şubat özür grubu ataması gerçekleştikten sonra yapılacak. Bakanlık bu konuda verdiği karardan dönmeyecek. atama bekleyen MEB personeli olmak için büyük umutlarla beklenti içinde olan arkadaşlara şubat ayında öğretmen ataması yapılacağını belirtelim.

İKİ FARKLI AÇIKLAMA
Anadolu Eğitim Sen (AES) tarafından geçtiğimiz haftalarda yapılan açıklamada şubat ayı öğretmen ataması kontenjanı olarak 30 bin rakamı belirtildi ve açıklamada bu ifadeler kesin olarak lanse edildi. CHP Milletvekili olan ve öğretmen camiası tarafından son dönemde fazlaca takip edilen Ceyhun İrgil ise iki farklı açıklamasında da aynı noktaya değindi. İrgil açıklamalarında MEB’in Şubat öğretmen ataması yapmayı düşünmediğini dile getirdi.


2017 YILI KONTENJANI 70 BİN
MEB’in şubat atamasına ayırdığı kontenjana son şeklinin verilmediğini belirtelim ancak 2017 yılında kamuya ayrılan toplam kamu personeli ihtiyacı kontenjanı 60 bin. Kamu personeli istihdamı için ayrılan 60 bin kişi içerisinde TSK, Emniyet Müdürlüğü, Adalet Bakanlığı için büyük kontenjanlar ayrıldı. Bu kontenjanlar hemen hemen kesinleşti. Bu üç kurum için yaklaşık 45 bin kontenjan ayrıldı.

MEB’E EN FAZLA 10 BİN KONTENJAN
Milli Eğitim Bakanlığı’na ise ayrılacak kontenjanın son şekli Maliye Bakanlığı ile görüşüldükten sonra verilecek. Eğer 2017 yılında MEB için veya diğer kamu kurumları için kontenjan arttırımına gidilmezse (-ki bize göre ülkenin içinde olduğu şartlarda bu çok zor gözüküyor) MEB’e ayrılacak şubat ayı öğretmen ataması kontenjan sayısı en fazla 10 bin olacak. Öğretmenler İçin olarak biz bu rakamın 7-8 binlerde olacağını ön görsek de en fazla ayrılabilecek kontenjan 10 bin olacak. Bu bizim yaptığımız bir analiz, öngörüdür ancak şu anda şartlar bundan öteye geçememektedir. Şubat ayında öğretmen ataması için 30 bin atama yapılacak, 60 bin öğretmen atanacak demek maalesef gerçeklerle örtüşmemektedir. İlerleyen dönemlerde yaşanacak siyasi ve ekonomik gelişmeler şubat ayında yapılacak olan öğretmen ataması kontenjanlarını da etkileyecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder