Karga özellikleri nelerdir? - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Aralık 19, 2016

Karga özellikleri nelerdir?

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 
Karga özellikleri nelerdir? Dünyanın birçok bölgesinde yaşayabilen ve özellikle ülkemizdede kırsal bölgelerde sürekli gördüğümüz bir kuş türüdür. Karga rahatsız edici bir sese sahip olması nedeniyle ün yapmıştır. Kötü sesli kişilere deyim olarak “Karga sesli” yakıştırması yapılmaktadır. Gelgelelim kargaların özelliklerine; Kargalar iri yapılı kuşlardan olup çoğu siyah olmak üzere siyah ve beyaz renkli kargalarda çoğunluktadır. Kargaların büyük ve leş yiyen çeşitleride vardırki bunlarada karakarga ve kuzgun denir. Kargalar kuşlar içerisinde zeki kabul edilen hayvanlardan bir tanesidir. Yapılan bazı çalışmalar neticesinde kargaların 50-100 civarında cümleyi öğrenebildikleri tespit edilmiştir.

Kargaların parlak eşyalara düşkünlüğü vardır. Bunları gördüklerinde alıp götürmelerinden dolayı hırsız kuş olarakta bilinir. Ses taklitçilikleri ünlüdür. Çoğu türü göçmen kuş özelliği taşır.nKargalari çok uzun yaşayan hayvanlar olarak bilinsede ortalam ömürlerinin 15 yıl civarında olduğu normal dış doğada 20 yaşına kadar yaşayabildikleri eğer uygun ortam sağlanabilirse bazı türlerinin 30 yıla kadar yaşayabilecekleri söylenmektedir.  Kargalar ne yerler? Kargalar genel olarak böceklerle, leş ve kurtcuklar ile mısır, incir, palamut gibi bitkileride yerler.Yapılan çalışmalar neticesinde kargaların tahıl tarlalarına zarar vermekten ziyade bu tahıl tarlalarında bulunan hayvanları yiyerek aslında fayda sağladıkları görüşü ön plana çıkmaya başlamıştır.

Kargaların boyları yaklaşık olarak bir güvercin kadar olup özellikle kuzgun ve kara karga türleri çok büyüktür. Kara karga ve kuzgun türünün kanat açıklığı 1-1,5 metreye çıkabilmekte olup boylarıda yaklaşık 50-60 cm civarındadır. Kargalar genel olarak 4-5 adet yumurta ile kuluçkaya yatar ve kuluçka süreleride çok kısadadır yaklaşık 2 hafta civarında. Kargalar yuvalarını kayalıklara ve yüksek ağaçlara yaparlar.


Kargaların birçok türü bulunmakta olup ülkemizde en çok küçük karga, Ekin kargası, bayağı kuzgun, leş kargası ve çöl kargası türleri bulunmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder