Yeni Atamalarda En Şanslı 5 Branş - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Ekim 31, 2016

Yeni Atamalarda En Şanslı 5 Branş

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 
Yeni Atamalarda En Şanslı 5 Branş Sözleşmeli öğretmen atamalarında en çok alım yapılacak branşlar hangileri? Milli Eğitim Bakanlığı bilindiği üzere öğretmen atamaları gerçekleştirirken ülke genelinde en çok norm açığı bulunan branşlardan daha çok alım gerçekleştiriyor. Öğretmen normları ise ders yüklerine ve ilgili kademelerde bulunan öğrenci sayılarına göre belirleniyor. Türkiye'de daha önceki atamalarda da görüldüğü üzere en çok ve sırasıyla Sınıf öğretmenliği, İngilizce Öğretmenliği ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği'nden norm açığı yani öğretmen ihtiyacı çok fazla. Bu branşlarla birlikte iki branş da artık daha önceki atamalara göre fazla kontenjan alabilir.


Geçtiğimiz haftalarda Okul Öncesinin zorunlu olması ve 2019 yılına kadar tam gün öğretime geçilmesi ve aylardır üzerinde durulan kodlama dersi ile birlikte Okul Öncesi Öğretmenliği ve Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi(BÖTE) Öğretmenliği'nden de hatrı sayılı öğretmen ataması yapılması bekleniyor.

Yeni yapılacak atamalarda sırası ile en çok kontenjan verilecek branşlar tahmini olarak şöyle:
1. Sınıf Öğretmenliği
2. İngilizce Öğretmenliği
3. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği
4. Okul Öncesi Öğretmenliği
5. Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi(BÖTE) Öğretmenliği

Bu branşların yanında İlköğretim Matematik Öğretmenliği ile Rehber Öğretmenliği'nden de norm açıklarından dolayı atama bekleyen öğretmenleri memnun edecek atamalar olması bekleniyor.


Öte yandan Sosyal Bilgiler Öğretmenliği, Tarih Öğretmenliği, Türk Dili ve Edebiyat Öğretmenliği, Fizik Öğretmenliği, Felsefe Öğretmenliği, Coğrafya Öğretmenliği gibi branşlardan da norm açığının oldukça azalmasından dolayı bu branşlara verilecek kontenjanların minimum seviyede olması bekleniyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder