Sözleşmeli Öğretmen ile Kadrolu Öğretmen Arasındaki Fark - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Ekim 31, 2016

Sözleşmeli Öğretmen ile Kadrolu Öğretmen Arasındaki Fark

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 
Sözleşmeli Öğretmen ile Kadrolu Öğretmen Arasındaki Fark Milli Eğitim Bakanlığı bilindiği üzere Ekim ayında sözleşmeli öğretmen ataması gerçekleştirdi ve bundan sonraki atamalar yine sözleşmeli Yayınlanan KHK ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın yayınlamış olduğu yönetmeliğe bakacak olursak, öncelikle işe başlama sürecinde sözleşmeli öğretmenlerle kadrolu öğretmenler ayrılıyor. Kadrolu öğretmenler bu zamana kadar KPSS puan üstünlüğü ile göreve başlarken sözleşmeli öğretmenler mülakat puan üstünlüğüne göre atanmış oluyor.

Kadrolu öğretmenler 1 yıl sonra eş durumu ve diğer özür grubu(sağlık vb.) tayinleri yapabilecekken sözleşmeli öğretmenlerin 6 yıl özür grubuna bağlı tayin hakları yok. Sözleşmeli öğretmenler 4 yıl çalıştıktan sonra kadroya alınacak ve 2 yıl daha aynı ilde bulunacak. 4 yıl sonra kadroya alınan ilgili öğretmen il içi tayin hakkında sahip olacak. Sözleşmeli öğretmenler ile kadrolu öğretmenler arasındaki son fark ise norm fazlası durumu.

Sözleşmeli öğretmenler norm fazlası olduklarında ve il içinde ilgili branşta norm açığı olmaması halinde sözleşmeleri feshedilecek ve işten çıkarılacaklar. Fakat bu madde özellikle Doğu ve Güneydoğu illerindeki öğretmen açığı sebebiyle çok büyük ihtimalle işlemeyecek.


Bu konuların dışında sözleşmeli öğretmenler ile kadrolu öğretmenler arasında; Maaş, ek ders, nöbet ücreti, eğitim ödeneği vb. maddi konularda, Öğretmenlerin hizmet puanı ve kademe ilerlemesi konularında, Sınav gözetmenliği konusunda, Yönetici olarak görevlendirilme konusunda, Yıllık doğum, ölüm vb. izinler konusunda, Askerlik erteleme ve askere gitme konusunda, Yazın ve 15 tatilde izinli sayılma konusunda, Aday öğretmenlik süreci konusunda Ve tüm diğer hususlarda fark bulunmuyor.

Sözleşmeli öğretmenlerin maaşının ise kadrolu öğretmenlerden 50-100 TL civarında fazla olabileceği düşünülüyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder