İstanbul İftar Saatleri (Ramazan İmsakiyesi 2016) - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Haziran 05, 2016

İstanbul İftar Saatleri (Ramazan İmsakiyesi 2016)

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 
İstanbul İftar Saatleri (Ramazan İmsakiyesi 2016)
İstanbul İftar Saatleri (Ramazan İmsakiyesi 2016)
İstanbul 2016 Ramazan iftar saatleri saat kaçta? 2016 Ramazan imsakiyesi (2016 Ramazan İftar Vakitleri), İstanbul sahur vakitleri , İstanbul ezan ve namaz saatleri web sayfamızda. Ramazan bayramı ne zaman kutlanacak? İstanbul Ramazan Bayramı saat kaçta? İşte İstanbul Ramazan imsakiyesi 2016 ve tüm ayrıntılar…

İSTANBUL RAMAZAN İMSAKİYESİ 2016 (İFTAR VE SAHUR SAATLERİ)
11 Ayın Sultanı 2016 yılı Mübarek Ramazan Ayı 6 Haziran 2016 Pazartesi günü başlıyor. 4 Temmuz 2016 Pazartesi günü Ramazan Ayı'nın son günü olacak. 5 Temmuz 2016 Salı günü ise 2016 Ramazan Bayramı'nı kutlayacağız. Bizde 2016 İstanbul Ramazan imsakiyesi'ni sizler için hazırladık..

İstanbul iftar ve sahur saatleri (vakitleri) ve İstanbul Bayram namazı saati bilgilerini sitemizden takip edebilirsiniz. Tüm İslam Aleminin Mübarek Ramazan Ayını Kutlar Sağlık,Huzur ve Mutluluklar Dileriz.

Hoşgeldin 2016 Mübarek Ramazan Ayı...

RAMAZAN AYINDA OKUNACAK İFTAR DUASI
"Allahumme leke sumtu ve bike amentu ve aleyke tevekkeltu veala rizkike eftertu"
(Allahım! Senin Rızan İçin Oruç Tuttum Sana Güvendim,Senin Rızkın ile Orucumu Açtım.)
” Hamd Olsun Verdiğin Nimetlere,Sağlık ve Afiyet ile.Allahım beni,Anamı,Babamı ve Bütün Mü"minleri Bağışla (Amin)”

Haziran 2016 pazar günü ilk sahur ve ilk teravih namazı ile birlikte Ramazan başlıyor. Bu sene 17 saati aşkın süre oruç tutulacak. Diyanet İşleri Başkanlığı da İstanbul İmsakiyesi ile Ankara İmsakiyesi başta olmak üzere tüm illerin imsakiyesine çıkardı. İftar vakitleri ile imsak sahur saatleri gün gün belirlendi. 

2016 yılı Ramazan ayı 5 Haziran pazar akşamı kılınacak ilk teravih namazı ile başlayacak. İstanbul başta olmak üzere tüm illerdeki camilerde bu konuda hazırlıklar tamamlandı. Ramazan'ın ilk sahuru da yine 5 Haziran gecesi yapılacak. 6 Haziran 2016 pazartesi günü de islam alemi ilk orucu açmak için iftar sofralarında toplanacak.

Bu sene en uzun süreli orucu kuzey ülkelerinde yaşayanlar tutacak. İsveç ve Norveç'te 22 saati aşkın süre oruçlu olunacak. İstanbul halkı ise bu sene 17 saati aşkın süre oruç tutacak.

DİYANET İMSAKİYESİ İL İL BELLİ OLDU
Diyanet İşleri Başkanlığı 2016 yılı imsakiyesini tüm illler için ayrı ayrı hazırlayıp sitesinden yayınladı. İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Balıkesir, Diyarbakır ve Erzurum başta olmak üzere 2016 yılı imsakiyesinde iftar vakti ve sahur imsak saatleri gün gün yer alıyor.

İLİNİZİN 2016 YILI RAMAZAN İMSAKİYESİ İÇİN TIKLAYIN!
60 YIL SONRA İLK KEZ
Ramazan ayında 60 yıldır İslam aleminde yaşanan tarih ihtilafı da bu sene ilk kez yaşanmıyor. Geçen yıl İstanbul'da yapılan toplantı sonuç verdi. Bu sene tüm İslam aleminde Ramazan'a aynı gün başlanacak ve Ramazan bayramı da aynı tarihlerde kutlanacak. Daha önceki yıllarda Türkiye ile Arap ülkeleri arasında tarih farkı oluyordu. Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez İstanbul'daki toplantıda bir karar alındığını belirterek şunları söyledi;

-"Bu karara göre artık Müslümanlar dünyanın bir yerinde oruç tutmaya başlarken bir yerinde bunu terketmeyecekler. Bir yerinde bayram kutlanırken, bir başka yerinde bayram yapmamazlık yapmayacaklar."

RAMAZAN BAYRAMI TATİLİ 9 GÜN MÜ?
Ramazan ayı için geri sayım başlarken bayram tatili de şimdiden gündemde. Turizmciler erken rezervasyon için Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı'ya başvurarak, Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne uzatılmasını istediler.

Bakan Nabi Avcı'dan da bugün yanıt geldi. Avcı 9 günlük Ramazan bayramı tatili için "Bu konu Bakanlar Kurulunun yetkisinde olan bir mesele. Dolayısıyla herhalde önümüzdeki Bakanlar Kurulunda görüşülür. Bakanlar Kurulunun vereceği karara göre uygulanır." dedi.

İSTANBUL İMSAKİYE 2016 - İFTAR VAKTİ SAHUR SAATLERİ
İSTANBUL İmsakiye 2016 takvimi Diyanet İşleri tarafından yayınlandı. 2016 yılı imsakiyesine göre İstanbul iftar vakti ve sahur (imsak) saatleri gün gün belirlenmiş oldu. İşte 2016 yılı istanbul ramazan imsakiyesi;

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder