Üç Taş Nedir? Nasıl Oynanır? Etkinlik, Soru ve Çalışma Kağıtları - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Mayıs 29, 2016

Üç Taş Nedir? Nasıl Oynanır? Etkinlik, Soru ve Çalışma Kağıtları

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 
Üç Taş Nedir? Nasıl Oynanır? Etkinlik, Soru ve Çalışma Kağıtları
Nasıl oynanır: En basit ve en eski tablalı oyunlardan biridir. Oyuncuların amacı, kesişme noktalarına yerleştirilen taşlarla yatay, dikey ya da çapraz yönde bir sıra oluşturmaktır. Oyuncular taşlarını sırayla ve teker teker boş kesişme noktalarına yerleştirerek oyunun başlangıç konumunu oluştururlar. Sonra her oyuncu sırayla bir taşını komşu bir boş noktaya geçirir ve üçlü bir sıra oluşturmaya çalışır. Taşlarıyla ilk sırayı oluşturan oyuncu kazanır. 

3 taş oyunu amaç:
Oyun alanında 3 tane aynı renk taşı yan yana getirerek puan toplamak ve müsabakaları kazanmak
3 taş oyunu kutu içeriği:
1 adet oyun alanı ve 3 x 2 = 6 adet kırmızı-beyaz oyun taşı
3 taş oyunu beceri alanı:
Hafıza, konsantrasyon, strateji, düşünme becerisi
3 taş oyun kuralları:
Üçtaş oyunu 2 kişi ile oynanır.
Oyuncular oyuna kura ile başlarlar.

Kura sonunda kazanan oyuncu ilk taşı koyarak oyuna başlar. Sonra rakibi bir taş koyar. Her iki oyuncunun elindeki 3 taş bitinceye kadar sırası ile taşları oyun tahtası üzerine koyarlar. Bu esnada oyunculardan biri yatay ya da dikey olarak taşlarını üçlü yapmışsa (per) rakibinin bir taşını alır. Rakibin üçlü peri varsa üçlü bozulmaz. Üçlü olmayanlardan birini alır. Ancak üçlü perlerin dışında başka taş yoksa üçlüyü bozarak bir taş alır. Çapraz olarak yapılan üçlemeler taş yemek için geçerli değildir.

Oyuncular ellerindeki 3 taşı da oyun alanına bırakmadan oyun alanındaki hiçbir taşı oynatamazlar. Yani hamle yapamazlar.
Oyuncular dokundukları taşı oynamak zorundadırlar.
Aynı çizgi üzerinde ilk 3’ü yapan oyuncu oyunu kazanır.

ÜÇTAŞ OYUNU
Üçtaş iki kişi ile oynanan bir oyundur. Her oyuncunun üçer taşı vardır. İlk olarak bir kağıda Şekil-1'deki görsel çizilir. Eğer oyunu dışarıda oynamak istersen şekli kuma da çizebilirsin. Oyuna başlarken oyunculardan biri, bir taşını kesişim noktasına koyar ve sonra sıra diğer oyuncuya geçer. Oyundaki amaç, her oyuncunun kendi taşlarını şekildeki kesişme noktalarına yerleştirerek yatay, dikey ya da çapraz yönde bir sıra oluşturmaktır. Elindeki üç taş ile üçlü bir sıra oluşturan oyuncu, oyunu kazanır. Örneğin, Şekil-2'de kırmızı taşı olan oyuncu oyunu kazanmıştır. Oyuncu kendi taşlarını dizerek bir sıra oluşturmaya çalışırken aynı zamanda rakip oyuncunun kendi sırasını oluşturmasını da engellemelidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder