Satranç – Go Problemleri Nedir? Nasıl Oynanır? Etkinlik, Soru ve Çalışma Kağıtları - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Mayıs 30, 2016

Satranç – Go Problemleri Nedir? Nasıl Oynanır? Etkinlik, Soru ve Çalışma Kağıtları

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 
Satranç – Go Problemleri Nedir? Nasıl Oynanır? Etkinlik, Soru ve Çalışma Kağıtları
Go, aynı satranç gibi tahta üzerinde oynanan iki kişilik strateji oyunudur. Çin kökenli olup Doğu Asya’da oynanan bir oyundur.Oyun siyah ve beyaz renklerdeki küçük ve yuvarlak taşlar kullanılır. Oyuna ilk siyah taşla başlanır. Sırası gelen oyuncu elindeki taşı yerleştirir ve oyun böyle devam eder. Tahtaya konulan taşlar esir alınmadığı müddetçe oyun sonuna kadar hareket edemezler. Stratejik bir oyun olan GO da oyun sonunda en çok alana sahip olan taş oyunu kazınmış olur.

Oyunun Amacı; rakibin hareket alanını kısıtlıyarak, ortadan kaldırmayı amaçlamaktadır. Esir alınan taşlardan çok avantajlı duruma geçmek önemlidir. Böylece birçok alan kontrol altında tutulmuş olur.

GO’nun faydaları Neledir?
GO ezberlenen ve tek düzen bir oyun değildir. Amaç yaratıcılık fikirlerini rahatça ifade edebilmektir.
Hesaplama, ezberleme ve mantık yürütme gibi fonksiyonlar insan beyninin sol tarafında gerçekleştirilirken; sezgi, şekil ile mekansal ilişkiler ve büyük ölçekli görüntülerle alakalı yargılar beynin sağ tarafında gerçekleşmektedir. GO beynin sağ tarafını çalıştıran bir oyundur. Tıbben GO oyunun zihnin sağ tarafını uyardığı, karar verme yetisini güçlendirdiği ve stres seviyesini düşürdüğü gözlemlenmiştir. Zihinsel olarak yoğunlaşmaya yardımcı olduğu, aynı zamanda denge hissini geliştirerek değer yargılarını geliştirme konusunda gelişme sağladığı anlaşılmıştır. Çocukların karakterini oluşturmada oldukça yararlıdır. Soyut ve analitik düşünme yeteneğini geliştirir, dikkati arttırır, sabretme duygusunu geliştirir ve problem çözme yetisini arttırır.

En önemlisi de siz karar verdiğiniz için kazandıktan veya kaybettikten sonra kendinizi değerlendirme sorumluluğu size aittir. Kazanmanın keyfi ve hayal kırıklığının olgunlaştırıcı etkisi çocuklarınıza ileri ki hayatlarında nasıl yaklaşım sergilmeleri gerektiğini öğretir. GO sayesinde çocuklar birbirleriyle ve başka yaşlardan insanlarla iletişim kurarlar ve onlara düşünceli ve ince bir şekilde davranmayı öğreniler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder