Bloggerın Bilinmeyen Özellikleri - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Mayıs 07, 2016

Bloggerın Bilinmeyen Özellikleri

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 
Bloglara zaman ayırırken en iyi blogları takip ediyorum, benim için başlıca kriter bu. Zira bana yeni ufuklar açabilecek bloglar fayda sağlar. Farklı bakış açıları ve düşünceleri ödünç alıyor, kendimce uygulamaya koyuyorum ya da sizler ile paylaşıyorum.Genellikle bloglama yapan yazarlar daha çok kendi bloglarında vakit geçirirler. Bu başlı başına bir hata. Rakiplerin analiz edilmesi, öğrenilecek tonla bilginin var olması nedeniyle, farklı blog tiplerini değerlendirmek sizlere ekstra olarak büyük güç katacaktır. Bu yazımda, başarılı blogların bilinmeyen özellikleri bizzat kendi deneyimlerim ile paylaşmak istedim. Haydi başlayalım: 

1) Sağlam içerik planı
İçerik kraldır repliği zihninize kazınmış ise, artık blogunuzda yayınladığınız yazıların her birine ayrı bir önem verdiğinizi düşünüyorum. Ancak sağlam içerik oluştururken bir planınızın olmaması sizi uzun vadede hayal kırıklığına sürükleyecektir. İçerik üretirken okuyucuların sorularını yanıtlayan yazılara yer vermelisiniz. Bunun yanında, planınızın olması şart. 

Örneğin: Blogger ile ilgili blogunuzda, bloglama ile ilgili ip uçlarını verirken belirli aşamaları takip etmelisiniz. Kısaca, basite indirgenmiş giriş konularının akabinde, gelişmiş blog ip uçlarını paylaşmanız çok faydalı olacaktır. Tüm bu önerilere ek olarak, hangi alana yönelik yazıyorsanız yolunuzdan sapmayın. Hit uğruna yapacağınız farklı konu merakı, ileride Google amca gözünde sitenizin değersiz (çöp site) bir konuma sürükleyebilir. Olmaz olmaz demeyin, kesinlikle oluyor. 

2) Uzun vadeli hedefler
Blogunuz için hedef belirlemeniz gerekiyor. Yukarıdaki maddede içerik planından bahsettik ancak en önemli maddelerden birisi bu bence. Blogunuz için hedef belirlerken 3 başlığı düşünün. Yakın hedefler, orta vadeli hedefler ve uzun vadeli hedefler olmak üzere kendinize hedef planı çizin. İlk iki hedef belki kafanızda şekillenmeyebilir ancak uzun vadeli hedef için sıkı bir programlama yapın. Uzun avdeli hedef için en azından kendinize 6 aylık bir periyot verin. Blogunuza 6 ay boyunca, kaliteli içerik ve belirli bir strateji oturtturun. Bununla beraber, sayaç eklemenizi tavsiye etmiyorum. İlk 6 aylık süreç boyunca her an sayaca bağlı blog yazarsanız, ya blogu terkeder ya da hit getiren dizi, müzik başlıkları ile konunuzdan sapıp, çöp bir blog doğmasına neden olabilirsiniz. Tekrar ediyorum, 6 ay boyunca blogunuza sayaç eklemeden, karşılıksız sevin. 

3) Hakkımda sayfası
Hakkımda sayfası blogunuza gelen ziyaretçileriniz için olmazsa olmaz candır. Bunu diyorum ama benim henüz bir hakkımda sayfam yok. Üşeniyorum, hayat hikayem bayat hikayem mi oldu nedir bilemiyorum. Blogunuzdaki hakkımda sayfası ana sayfadan sonra en çok ziyaret edilen sayfaların başında gelecektir. Hadi hakkımda sayfası yazayım diye sıradan bir sayfa oluşturmamak adına, size hakkımda sayfanızı oluştururken hangi adamlara dikkat etmeniz gerektiğini birkaç adımla belirtmek isterim: Hikayenizi yazınBlog yazmaya nasıl başladığınızı, nasıl bir hikayeniz olduğunu yazın. Ziyaretçilere kim olduğunuzu net cümleler ile açıklayın, süslü cümleler kullanmayın, kıza yürümüyorsunuz. Fotoğraflarınızı paylaşınHakkımda sayfasında kaliteli fotoğraflarınıza yer vermenizde fayda var. Burada dikkat etmeniz gereken şey; samimi olurken ciddiyetten uzak bir fotoğraf yayınlamayın.Referansları sıralayınReferanslarınızı açıklayıcı bir şekilde alt alta sıralayın. İnsanların kafalarında bu adam nerede çalışıyor veya çalışmış soruları kesin olur. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder