İstenilen Paragraftan Sonra Reklam Eklemek - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Nisan 10, 2016

İstenilen Paragraftan Sonra Reklam Eklemek

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 
Bu makalede size nasıl Blogger postlarına adsense reklamını ekleyebileceğiniz anlatacağım. Artık postlarınıza tek tek adsense reklamı yerleştirmeye gerek yok. Size vereceğim kodla adsense reklamı bütün sayfalarınızda gözükecektir. Bu kodun avantajı sadece bir kaç rakamla oynayarak adsense reklamlarınızı yayın içinde aşağı ve yukarı kaydırabilir, sağa, ortaya veya sola yerleştirebilirsiniz. Sadece kod içindeki bir sayıyı değiştirerek istediğiniz paragraftan sonra adsense reklamın gözükmesini sağlayabilirsiniz. Ayrıca unutmayın Blogger postlarına yerleştireceğiniz adsense reklamı ile daha çok para kazanabilirsiniz. Yapılan araştırmalara göre en çok gelir yayın içine yerleştirilen adsense reklamlarından gelmektedir.

Blogger postlarına adsense reklamı nasıl yerleştirilir?

Adım 1: Blogger hesabınıza giriş yapın, sırasıyla Şablon > HTML'yi düzenle kısımlarına tıklayın ve Ctrl+F yardımıyla arama kutusunu açın ve arama kutusuna alttaki kodu yapıştırıp bulun. Alttaki kodtan karşınıza birden fazla kod çıkabilir,siz ikinci kodu seçin.

<data:post.body/>

Adım 2: Yukarıda bulduğunuz kodun sağ ve soluna kırmızı renkle belirtilen kodları ekleyin. Altta olduğu gibi. Yada alttaki kodu kopyalayıp üstteki kodla değiştirin.

<div id='adsense-target'><data:post.body/></div>

Adım 3: İlk önce buradan adsense reklam kodunuzu dönüştürün. Sonra alttaki kodu adım 2'deki kodun hemen üstüne yapıştırın. Adsense kodunuzu ise alttaki kodta 'ADSENSE KODU YAPIŞTIR' denilen yere yapıştırın.

<b:if cond='data:blog.pageType == &quot;item&quot;'>

<div id='adsense-content' style="display:block;text-align: center">ADSENSE KODU YAPIŞTIR</div></b:if>

Adım 4: Şablonu kaydette tıklayın.Adsense reklamları şimdi psotlarınızda gözükecektir. Fakat psotların ortasında ve en üst tarafında. Bunları değiştirmek için alttaki adımları takip edin:

Adsense reklamını sağa veya sola kaydırmak 

a- Eğer adsense reklamlarınızın post içinde sol tarafta gözükmesini isterseniz, adım 3'te bulunan <div id='adsense-content' style="display:block;text-align: center"> kodunu alttaki kodla değiştirin:

<div id='adsense-content' style="display: inline-block;float: left;margin:15px 15px 15px 0px">

Değişiklikleri kaydettikten sonra reklam alttaki resimde olduğu gibi gözükecektir.

b- Eğer adsense reklamının post içinde sol tarafta gözükmesini istiyorsanız, adım 3'te bulunan <div id='adsense-content' style="display:block;text-align: center"> kodunu alttaki kodla değiştirin:

<div id='adsense-content' style="display:inline-block;float:right;margin:15px 0px 15px 15px">

Değişiklikleri kaydettikten sonra adsense reklamı sağ tarafta gözükecektir.

Adsense reklamını post içinde aşağı yukarı doğru kaydırmak 

Yukarıdaki değişiklikleri kaydettikten sonra adsense reklamı genellikle postların en üst tarafında gözükmeye başlar. Bunu aşağı doğru hareket ettirmek için alttaki kodu yukarıda adım 2'de bulunan kodun hemen altına yapıştırın. Adsense reklamını aşağı doğru kaydırmak için kırmızı renkle belirtilen parantez içindeki 0 rakımını arttırın,rakam artıkça reklam aşağıya kayar. Yukarı doğru tekrar kaydırmak için artırdığınız rakamı azaltın.

<script type='text/javascript'>
function insertAfter(addition,target) {
var parent = target.parentNode;
if (parent.lastChild == target) {
parent.appendChild(addition);
} else {
parent.insertBefore(addition,target.nextSibling);
}
}
var adscont = document.getElementById(&quot;adsense-content&quot;);
var target = document.getElementById(&quot;adsense-target&quot;);
var linebreak = target.getElementsByTagName(&quot;br&quot;);
if (linebreak.length &gt; 0){
insertAfter(adscont,linebreak[0]);
}
</script>


İstenilen Paragraftan Sonra Reklam Eklemek

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder