2015-2016 6. Sınıf 2.dönem veli toplantı tutanağı - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Nisan 03, 2016

2015-2016 6. Sınıf 2.dönem veli toplantı tutanağı

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 
2015-2016 Ortaokul 6.Sınıf 2.dönem veli toplantı tutanaklarını inceliyorsunuz. Bu bölümde 2015-2016 Ortaokul 6.Sınıflara ait 2.dönem veli toplantı tutanakları yanında daha önceki yıllara ait veli toplantı tutanaklarını da inceleme fırsatınız olacak. 


2015-2016 Ortaokul 6.Sınıf 2.dönem veli toplantı tutanakları her eğitim öğretim yılı döneminde güncelenmektedir.

2015-2016  6.Sınıf 2.dönem veli toplantı tutanağı 


Veli Toplantıları Nedir, Ve Ne İşe Yarar

Günümüzde binlerce öğrencinin korkulu rüyasından biriside veli toplantılarıdır. Veli toplantıları öğrencilerin başarısızlıklarının veya başarılarının velilere iletildiği, öğretmenler öğrenci hakkında görüşlerin belirtildiği, okulun ihtiyaçları için gerekli olan masraflar için yardım isteğinde bulunması işlemleri bu toplantılar aracılığıyla yapılır. Avrupa’da böyle bir sistem hiçbir zaman olmamıştır. Çünkü Avrupa’da veliler okullar ile sürekli irtibata halindedir. Ancak ülkemizde öğrencisinin okulda ne yaptığını, okulun isteklerini, öğrencisinin durumunu bilen çok az veli bulunmaktadır. Bu yüzden de veli toplantıları tüm veliler ve okul yönetimi için duyulan bir gereksinimdir. Aile ve okul iletişiminin en iyi yoludur.

Veli toplantıları bir nevi aileyi öğrencinin geleceği için uyarmak için yapılmaktadır. Ailenin öğrencinin derslerine olan ilgisini arttırmasını öğütleyerek, eksikleri söylenip, bu eksiklerin kapatılması gerektiği aileye belirtilmektedir. Yani velinin kontrolü ele alıp, öğrencisinin geleceğini düzene sokmasına yardımcı olması gerekmektedir. Ülkemizde ise veli toplantılarından sonra genellikle öğrencilere kızılır, daha iyisini yapması öğütlenir veya soyutlanır. Ancak veli toplantılarındaki temel amaç veliyi uyarıp, çocuğun kendisini toparlaması için ikaz etmektir. Bu yüzden de velilerin hepsi bu toplantılardan hem kendi için hem de öğrencisi için sonuçlar çıkartmalıdır. Bu toplantılar sonucunda çocuklarıyla daha çok ilgili olmalı ve çocuklarının başarılı bir birey olmaları için çalışmalılardır. Çocuklarınızın başarısızlıkları yüzlerine vurulmamalı, aksine çocuklarınız motive edilmelidir. Veli toplantılarının size çıkarttığı sonuçta bu olmalıdır


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder