Meb'de Görevden Alma Depremi - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Ocak 31, 2016

Meb'de Görevden Alma Depremi

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 
Meb'de Görevden Alma Depremi

Milli Eğitim Bakanlığında beklenen görevden alma
dalgası başladı. Daha önce MEB'de yaşanacak görevden alma furyası haberimizde bir çok genel müdür, daire başkanı ve üst düzey bürokratın alınacağını yazmıştık. Ve beklenen değişiklikler genel müdürlerle başladı. 6 Genel Müdür görevden alındı yerlerine yeni atamalar yapıldı. Nitekim MEB'de bu hafta daire başkanları atamalarına sıra geldi, 42 daire başkanı görevden alındı, yerlerine yeni atamalar yapıldı.

Meb'de Görevden Alma Depremi

Meb'de 2. deprem önümüzdeki hafta İl Müdürlerinin değişmesinde yaşanacak aralarında 14 Büyük şehirin bulunduğu illere atama yapılacak MEB'de Yeni dönem büyük değişikliklerle başlıyor. MEB'de görevden alma depremi İl ve İlçe Müdürleri ile devam ediyor.

Görevden alınan genel müdürler şöyle:

Destek Hizmetleri Genel Müdürü: Yusuf Esener

Özel Öğretim Genel Müdürü: Mehmet Küçük

Özel Eğitim Genel Müdürü: Mustafa Baloğlu

Bunların yerine yeni genel müdürlerin atandığı belirtildi. Yeni yasa ile kurulan iki genel müdürlükten birine de atama yapıldığı öğrenildi. Özel Öğretim Genel Müdürlüğü’ne Ömer Faruk Yelkenci getirildi. Dershanelerin özel okullara dönüştürülmesi sürecinde yeni atanan genel müdür önemli rol üstlenecek. Özel Eğitim Genel Müdürlüğü’ne Yurdagül Aydoğan, yasayla kurulan Yüksek Öğretim Genel Müdürlüğü’ne Semih Aktekin getirildiği öğrenildi.


Milli Eğitim Daire Başkanlarındaki Son Değişikliler:

İl milli eğitim müdürlerindeki değişikliklerden bazıları şöyle:


Mehmet Emin Korkmaz (Bitlis), Sebahattin Akgül (Denizli), Murat Yazıcı (Gümüşhane),Halil Sanlı (Hatay), Mehmet Bulut (Malatya), Gıyasettin Taş (Siirt), Recep Düzgün(Uşak), Lütfiye Deneri(Aksaray), Mustafa Sami Akyol (Yalova), Kadir Kılıç (Osmaniye),Bekir Aksoy (Kastamonu).

MEB’de 14 genel müdürden 3’ü; 140 daire başkanından 23’ü değişti. 81 il milli eğitim müdüründen 12’si merkeze çekildi.

İl Milli Eğitim Müdürleri Güncel Listesine Buradan Ulaşabilirsiniz.

Yeni Atanan İlçe Milli Eğitim Müdürleri SON LİSTE

MEB'de yeni dönem hızla devam ediyor. MEB İstanbul ve Ankara başta olmak üzere seçimlerden hemen önce başlattığı atama furyasına seçimlerden sonrada kaldığı yerden hızla devam ediyor. İşte Yeni Atanan İl, İlçe Milli Eğitim Müdürleri ve İl Milli Eğitim Müdür yardımcıları.

Mahkemenin İlçe Müdürlerini göreve iade etmesinini ardından MEb'de ikinci deprem İl Müdürleri ile yaşanacak. 7 Haziran ve 1 Kasım seçimleri arasında göze batan 15 e yakın İl Milli Eğitim Müdürü görevden alınacak. Aralarında büyükşehirlerin de bulunduğu İllerin arasında özellikle doğu ve güneydoğudaki bazı iller dikkat çekiyor. İl Milli Eğitim müdürlerinin görevden alınmasında özellikle 7 haziran seçimlerinde Ak Partinin elde ettiği neticeye bakarak Paralelle mücadelede tereddüt etmeleri ve herkese şirin görünmeye çalışan il müdürleri başı çekiyor. 

Her yaptıkları not edilen İl ve Bazı Büyükşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlerinden bazıları ise yapıtıkları yanlışlar ve haklarındaki rahatsızlıkların had safhaya çıkması da görevden almalarda etkili olacağı ifade ediliyor. 

İstanbulda mahkeme kararı ile görevden alınacak ilçe müdürlerinden bazılarının da İl Müdürü olmak için her türlü kapıyı çaldıkları ise kulislerden gelen son bilgi. Bazı illerde İl müdür yardımcısı ve başarısız olan bazı ilçe milli eğitim müdürlerinin de görevlendirmelerine de son verilecek.

Önümüzdeki günlerde MEB Merkez teşkialtında da yaşanacak değişmelerin ardından Bu illerin isimlerini ve yerine atanacak isimleri tek tek açıklayacağız.

MEB'de Yeni dönem büyük değişkliklerle başlıyor. MEB'de görevden alma depremi İl ve İlçe Müdürleri ile devam ediyor. Mahkemenin İlçe Müdürlerini göreve iade etmesinini ardından MEb'de ikinci deprem İl Müdürleri ile yaşanacak.

İl Milli Eğitim müdürlerinin görevden alınmasında özellikle 7 haziran seçimlerinde Ak Partinin elde ettiği neticeye bakarak Paralelle mücadelede tereddüt etmeleri ve herkese şirin görünmeye çalışan il müdürleri başı çekiyor. 

Her yaptıkları not edilen İl ve Bazı Büyükşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlerinden bazıları ise yaptıkları yanlışlar ve haklarındaki rahatsızlıkların had safhaya çıkması da görevden almalarda etkili olacağı ifade ediliyor. İstanbul'da mahkeme kararı ile görevden alınacak ilçe müdürlerinden bazılarının da İl Müdürü olmak için her türlü kapıyı çaldıkları ise kulislerden gelen son bilgi.

Bazı illerde İl müdür yardımcısı ve başarısız olan bazı ilçe milli eğitim müdürlerinin de görevlendirmelerine de son verilecek. Önümüzdeki günlerde MEB Merkez teşkilatında da yaşanacak değişmelerin ardından Bu illerin isimlerini ve yerine atanacak isimleri tek tek açıklayacağız. 

Dershanelerin kapatılmasını öngören yasanın Resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmesinin ardından MEB’de14 genel müdürden 3’ü; 140 daire başkanından 23’ü değişti. 81 il milli eğitim müdüründen 12’si görevinden alındı. Dershanelerin özel okullara dönüşmesi sürecinde önemli rol oynayacak olan Özel Öğretim Genel Müdürlüğü’ne de yeni bir isim getirildi.

Ayşegül Kahvecioğlu’nun Milliyet’te yer alan haberine göre, Emniyet Genel Müdürlüğü’ndeki görevden almalara benzer bir operasyon, bugün Milli Eğitim Bakanlığı kadrolarında yapıldı. 6528 sayılı Millî Eğitim Temel Kanunu ile bazı kanun ve kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik yapılmasına dair kanunun bugün Resmi Gazete’de yayımlanmasıyla birlikte Milli Eğitim Bakanlığı operasyonu için düğmeye bastı.

Bakanlıkta 14 genel müdürden 3’ü; 140 daire başkanından 23’ü değişti. 81 il milli eğitim müdüründen 12’si merkeze çekildi.

Görevden alınan iki Talim Terbiye Kurulu üyesinin yerine de yeni isimler belirlendi. Değiştirilen 12 İl Milli Eğitim Müdürü’nün 10’unun yerine yeni atama yapıldı. Bu kapsamda Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan görevden alınırken, yerine Altındağ İlçe Milli Eğitim Müdürü Erol Bozkurt getirildi.

Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, merkeze çekildi. Yerine vekaleten şube müdür yardımcısı Mustafa Bilici atandı. Adana İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Selamet merkeze çekilen isimler arasında yer aldı.

Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Faruk Yelkenci

Dershanelerin kapatılması sürecini bizzat yürütecek yeni Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, 6 ay öncesine kadar Türkiye’de 12 şubesi bulunan Birikim Dershaneleri’nin de bağlı olduğu Birikim Öğretim Kurumları’nın genel müdürlük görevini yürütüyordu.

Yelkenci’nin Berkin Elvan’ın cenazesinin kaldırıldığı gün twitter’dan paylaştığı şu mesaj tepki toplamıştı: “Münafık vicdanların, gayri samimi üzüntülerle mahalle baskısı kurduğu ülkemde, duygu bezirganlarının kurduğu pazarda şahsiyet satılır olmuş.”

Yelkenci, bugün twitter hesabından paylaştığı mesajında, “Hayırlı cumalar, olacak olan hayırlı olsun diyelim. Henüz imzalanmış bir kararname yok. Yine de çok teşekkürler dua beklerim” ifadesini kullandı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder