206 Debriyaj - Titreme ve Gaz kesme problemi - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Aralık 13, 2015

206 Debriyaj - Titreme ve Gaz kesme problemi

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 
206 Debriyaj - Titreme ve Gaz kesme problemi

1- Rolantide titreme mevcut vites topuzu neredeyse sallanıyor motordan geliyor motor sallandıkça titreşim araçta hiddediliyor. Ayrıca devir saatinde de titreme ibreden fark ediliyor. Antep peugeot servisine götürdüm fakat normaldir deyip gönderdiler sizce normalmidir bu modellerde?

Motor kulakların arızalı olabilir veya yan sanıyı kulaktır. Orjinal motor kulağı taktığında sorun gidecektir.

2- Hareket halindeyken Debriyaja bastığımda arada bir çıt diye bir ses geliyor ve pedal boşa düşüyor. 2 ustaya götürdüm debriyaj takımı dediler ama değiştirmedim başka bir usta debriyajın oradaki plastik fiberdendir dedi değiştirdi 1 hafta kadar sıkıntı gitti. şimdilerde tekrar başladı acaba sıkıntı ile kaşılaşan arkadaş oldumu?

Debriyaj teli olabilir, pedalın arkasında bir plastik mazeme var o zamanla kırılıyor o kırılmaya başlamış olabilir. Görmeden bişey demek mümükün değil benim açımdan.

3- Dün araba park ettiğim yerden tekrar bindiğimde çalışmadı marş marş ve yitmeler sonucu çalışmayınca yoldan bir taksiciye sorduk tüplüyse benzin bitmiştir dedi malüm bu araçlarda tüplü olunca benzin göstersesi kendiliğinden düşüyor. fark edemiyoruz. derken araba çalıştı benzinciye kadar sürdüm benzin aldım sonrasında sıkıntı yaşamadım. Fakat dikkatimi şu çekti boşta iken devir saati 6-7 bine gelince kesiklik yapıyor sanki bir şey tutuyor geri bırakıyor hareket halinde iken hiç denemedim garibime gitti sorayım dedim.

Bence o kesiklik çok normal aracın kestiriciye giriyor sanırım 1.4 araç için 6/7 bine kadar yüklenmen motora zarar 

4- Motorda gaz verip durunca bir hırlama mevcut (daha önceki sahibi hareret yaptırmış üst kapak tamir olmuş) acaba neden olabilir.

Hırıltının motorun neresinden geldiğini ve nasıl bir hırıltı olduğunu duymadan ne desek bence yanlış bilgi olur.

5- Birde meşhur bagaj kapağı sesi bunu nasıl çözeriz? her çukura girdiğimde tak tuk


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder