Türkçe Konuşacaksak Türkçe Konuşalım - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Kasım 13, 2015

Türkçe Konuşacaksak Türkçe Konuşalım

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 
Türkçe Konuşacaksak Türkçe Konuşalım


Türk’çe Konuşacaksak Türkçe Konuşalım 

Çağdaş türk alfabesi dünyanın en ileri, en kullanışlı, en mükemmel alfabelerinden biridir. çağdaş türk alfabesi, türkçe’mizin yapısına en uygun alfabedir. 29 harftir ve her harf tek tek türkçe’mize uygun alarak isimlendirilmiştir. Çağdaş türk alfabesinin resmen kabul edilmesinden beri tüm ilk öğretmenlerimiz,çağdaş ve genç türk cumhuriyetinin pırıl pırıl çocuklarına, önce çağdaş türk alfabesini öğretirler; özenle ve sevgiyle, harf harf.  gelin, ana baba yarısı ilk öğretmenlerimizin sevgi dolu emeklerini boşa çıkartmayalım! 

Çağdaş ve genç türk cumhuriyetinin, çağdaş alfabesine hiç ihtiyaç duymadığı yabancı harflerin sızmasına engel olalım! güzel, anlamlı ve doğru türkçe için, yeni harflere ihtiyaç yoktur! Gelin, hep birlikte davetsiz misafir yabancı harfleri, yazılışları ve söylenişleriyle, ait oldukları alfabelere uğurlayalım: 

“güle güle ‘x’ !” “güle güle ‘w’ !” “güle güle ‘ti’, “güle güle ‘vi’ !” “güle güle ‘eyç’, ‘aş’, güle güle ‘ef’, ‘en’, ‘em’, ‘si’ !” *gelin, herkesi “tv”ye “ti-vi” yerine “te-ve”, radyolar için “ef-em” yerine “fe-me”, “cd”ler için “si-di” yerine “ce-de”, 

kişisel bilgisayarlar anlamında kullanılan “pc”lere “pi-si” yerine “pe-ce” demeye, özellikle de türk televizyon kurumlarını, kendi isimlerinin kısaltmalarını, bu örnekler doğrultusunda türkçe telaffuz etmeye davet edelim ki, yarın torunlarımız kendilerini “türkiye cumhuriyeti”, “te-ce” yerine “ti-si” vatandaşı olarak tanımlamasınlar; “te-ce”, yani “türkiye cumhuriyeti” vatandaşı olarak kalmaya devam etsinler., tıpkı ilk öğretmenleri ,anaları babaları, dedeleri gibi ve “te-ce” , yani türkiye cumhuriyeti vatandaşı olmakla gurur duysunlar! 

Gelin, ilk öğretmenimize sevgi ve saygımızı gösterelim, alfabemizi doğru yazıp telaffuz etmeye herkesi davet edelim! *gelin, imza toplayalım; gereken kişi ve kurumlara gönderip, onları “türk” olmaya, “türk” kalmaya davet edelim. Kendimizi hayatın her sahasında “türk “ olarak ifade etmenin önemi ve değeri konusunda herkesi içtenlikle uyaralım ve diyelim ki: “türk’çe konuşacaksak, türkçe konuşalım!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder