Domain Otoritesini Arttırmak - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Ekim 02, 2015

Domain Otoritesini Arttırmak

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 
Domain Otoritesini Arttırmak


Site sahiplerinin merak ettiği hususlardan birisi de domain otoritesidir. Birçok SEO işlemi sırasında bu husus ön plana çıkarken, müşterilerin de sık sık dikkat ettikleri bir terim haline gelmiştir. Domain otoritesi yani “Domain Authority” sizin için arama motorlarında yükselişte önemli bir etkendir. Domain otoritenizi yükseltmeniz ile sıralamalarda yükselmeniz paralel olarak işlemektedir.

Alan adımızın değerini arttırmak için ise yapmamız gereken birçok işlem bulunmaktadır. Bu işlemleri Site içi veya site dışı şeklinde iki kategoride inceleyebiliriz. İlk olarak site içi çalışmalara bir göz atalım. SEO’nun temel iki alanından biri olan Site içi SEO’nun domain otoritesine katkısı dolaylı yoldan oldukça fazladır. İçeriğinizin temiz ve düzenli olması, ziyaretçiyi memnun etmesi aslında site içi SEO şeklinde de tanımlanabilir. Bunun dışında konular arası bağlantılar, linklendirme çalışmaları da aynı şekilde Site içi SEO ‘ya girmektedir. Bu işlemleri titiz bir şekilde yaptığınız zaman kullanıcı sizden memnun kalacak ve sitenizi birçok sosyal platformda veya kendi sitesinde tanıtma yoluna gidecektir. Bu da size doğal bir backlink kaynağı oluşturacaktır. Google’ın çok sevdiği doğallık olgusu bu konuda size sıralamalarda yükselmeniz açısından destek sağlayacaktır.

Domain otoritemizi arttırmak için uygulayabileceğimiz çalışma alanlarından birisi de Sosyal Medya’dır. Son birkaç yılda büyük bir atılımla ortaya çıkan sosyal ağlar ile sitemize hem genel olarak hem de otorite açısından destek sağlayabiliriz. Sadece twitter üzerinden günlük binlerce tekil hit alabilmemiz mümkün iken, bunu SEO’ya entegre ettiğimiz de ziyaretçi sayımız daha da artacaktır. Sosyal medya üzerinden gelen link ve kullanıcılar size artı bir değer katacak ve hem domain hem de ismen otoritenizi arttıracaktır.

Son olarak bahsedeceğimiz husus ise markalaşmadır. Kategoriniz fark etmeksizin bir alanda ismen tanınmaya başlamanız hem sizin için hem de domain otoritesi için oldukça önemlidir. Bu bakımdan site isminizin kitleniz tarafından tanınması gerektiğini unutmayın. Domain adınızı seçerken uygun bir seçimde bulunmanız bile size artı değer katmaktadır. Bu belirttiğimiz hususlar ile birlikte kitlenize uygun çalışmalar yaptığınız sürece domain otoriteniz katlanarak artacak ve SEO adına büyük bir gelişme sarf edeceksiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder