8. Sınıf İnkılap Tarihi Tuna Matbaa Yayınları Çalışma Kitabı Cevapları Sayfa 50 - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Eylül 12, 2015

8. Sınıf İnkılap Tarihi Tuna Matbaa Yayınları Çalışma Kitabı Cevapları Sayfa 50

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

8. Sınıf İnkılap Tarihi Tuna Matbaa Yayınları Çalışma Kitabı Cevapları öğrencilerin ders kitabında işlenen konularla ilgili etkinlikleri yaparak, öğrenme sürecine aktif olarak katılmalarına fırsat veren, öğrenmelerinin sorumluluklarını almalarını sağlayan bir kitap-defter işlevi görmektedir. Yayınımızda kitap içinde ve ünite sonunda bulanan soruların cevaplarını bulabilirsiniz. Etkinlikler sizi zorlayabilir ve her konunun cevaplarını yapamayabilirsiniz. Bu konu içinde sitemizden yardım olarak cevap anahtarlarına doğru ve güvenilir bir şekilde ulaşabilirsiniz. 

8. Sınıf İnkılap Tarihi Tuna Matbaa Yayınları Çalışma Kitabı Cevapları öğrenci merkezli eğitim düşüncesinin bir ürünü olan öğrenci çalışma kitapları okullarda 2005 yılından bu yana kullanılmaktadır. Ders içi ve ders dışı etkinlikler ile proje ve performans görevlerini içerir ve içeriğinin büyük kısmı çalışma yapraklarından oluşur. Çalışma kitapları, programın amaçlarına ulaşmasında öğrenme- öğretme süreçlerinin önemli bir öğesidir. 8. Sınıf İnkılap Tarihi Tuna Matbaa Yayınları Çalışma Kitabı Cevapları hem içeriğinin hem de kullanımının değerlendirilmesi program geliştirme çalışmaları çerçevesinde önemlidir. Çalışma kitaplarından beklenen faydanın sağlanabilmesi bu kitapların sınıf içerisinde etkili bir şekilde kullanılmasına bağlıdır.
8. Sınıf İnkılap Tarihi Tuna Matbaa Yayınları Çalışma Kitabı Cevapları Sayfa 50


8. Sınıf İnkılap Tarihi Tuna Matbaa Yayınları Çalışma Kitabı Cevaplarının kullanımdaki yerinin öğretmen görüşlerine göre değerlendirildiği bu araştırmada uygulamada karşılaşılan çeşitli sorunlar tespit edilmiştir. Araştırmanın verilerine göre; çalışma kitaplarının niteliği ve içeriği, ders süreleri, öğrencilerin hazır bulunuşluk düzeyleri ve dersliklerin fiziki yapılarından kaynaklı sorunlar gibi farklı nedenlerden ötürü, sosyal bilgiler derslerinde çalışma kitabı içeriğinin gerektiği şekilde uygulanmadığı görülmüştür.

Öğretmenlerin çoğunluğu 8. Sınıf İnkılap Tarihi Tuna Matbaa Yayınları Çalışma Kitabı Cevaplarını kullandıklarını ifade etmiş olmasına rağmen çalışma kitaplarının MEB’in önerdiği şekilde, sınıf içinde aktif öğrenmeyi sağlamaya yönelik olarak kullanılmadıkları, bunun yerine daha çok ev ödevi olarak yaptırıldıkları tespit edilmiştir. Bu durum çalışma kitaplarından beklenen faydayı, öğrenci ve öğretmenlerin bu kitaplara bakış açısını ve öngörülen şekilde ders işleniş sürecini olumsuz yönde etkilemektedir. 8. Sınıf İnkılap Tarihi Tuna Matbaa Yayınları Çalışma Kitabı Cevapları öğretmen rehberliğinde, sınıf içerisinde öğrencilerin birbirleriyle etkileşim halinde olduğu bir ortamda kullanılması durumunda öğrencilere, ders sürecine ve öğretmene sağlayacağı faydalar daha fazla olacaktır.

Sosyal bilimler, insanlar arası ilişkileri inceleyen ve genel olarak insan davranışlarıyla ilgilenen disiplinler bütünüdür. Sosyal bilimler, sürekliliği ve değişimi inceleyerek bireyi toplumsallaştırmayı amaçlar. Bu amaç ise sosyal bilimlerin eğitimde etkin bir rol kazanmasını sağlayarak "sosyal bilgiler” kavramını meydana getirmiştir. Yani, sosyal bilgilerin temelini sosyal bilimler oluşturmaktadır. Bu nedenle, sosyal bilimler ile sosyal bilgiler arasında net bir ayrım yapmak zordur, fakat eğitim öğretim açısından her iki kavramda farklı açılardan değerlendirilmektedir. Günümüzde, sosyal bilimler dediğimiz çeşitli alanları inceleyen bilim dalları vardır. Bu bilim dalları (tarih, coğrafya, hukuk, sosyoloji,…) ilköğretimde, "sosyal bilgiler” adıyla tek bir çatı altına alınarak bir öğretim programı şekline dönüştürülmüştür. "Sosyal Bilgiler” adı ilk kez 1916 yılında ABD’de orta dereceli okulların programlarını yeniden düzenlemekle vazifelendirilmiş bir komite tarafından kullanılmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder