Bağlantı Paylaşımında Sitenizin Resmi Sabitleme - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Temmuz 17, 2015

Bağlantı Paylaşımında Sitenizin Resmi Sabitleme

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 
Bağlantı Paylaşımında Sitenizin Resmi Sabitleme

Sitenizdeki herhangi bir yazıyı facebook’ta paylaşınca, yazının önizleme resmi farklı çıkabilir ve doğal olarak bundan şikayetçi olabilirsiniz.

Facebook’ta yazınızı paylaşınca, önizleme resminin hep sabit çıkmasını, sizin ayarladığınız veya istediğiniz bir resmin çıkmasını istiyorsanız çözümü bu yazımızda..

Biz, kendi sitemizinkini ayarladık. Herhangi bir yazıyı facebook’ta paylaşınca ve facebook beğen kutusu ile herhangi bir yazımızı beğenirseniz, profilinizde beğendiğiniz/paylaştığınız yazının sol tarafta gözüken resmi hep aynı çıkar.

Arama motorlarının internet sayfalarına oluşturduğu ziyaretçi kaynağının önemi tartışılmaz. Günümüzde arama motorları kadar önem arz eden bir dğer kaynak da sosyal ağlar oldu. Özellikle Facebook’ta bağlantı paylaşımları her gün milyonlarca insan tarafından yapılmakta. Bu pastadan dilim kapmak için de bazen küçük ipuçlarına göz atmak ve gereken düzeltmeleri uygulamak gerekiyor.

Yeni temama geçtiğim günden bu yana Facebook’ta paylaştığım içeriklerimde farklı resimler çıkıyordu. Özellikle de “bağlantılar” bölümündeki site ikonlarından bir tanesini otomatik olarak çekiyordu. Bunu düzeltmek için “og” kodlarına ihtiyacım olduğunu öğrendim ve hemen gereken düzenlemeyi yaptım.

Nasıl yapılıyor?

Facebook'ta paylaş ile paylaşılan linklerde benim belirlediğim bir resim görüntülenebilir mi?

Web sayfanızın içerisinde <head> ve </head>  etiketleri arasına aşağıdaki kodu yerleştirmeniz yeterli
olacaktır.


<meta property="og:image" content="'SİTE RESMİNİZİN URL ADRESİ'"/>

YA DA

<meta content="og:image" content="'SİTE RESMİNİZİN URL ADRESİ'"/>



Sitenizin yayınlarını facete paylaştığınızda çıkmasını istediğiniz resmi logoyu sitenizin içinde bir yayına yükleyin sonra o logonun urlsini alın.

Bunu yaptıktan sonra, artık yazılarınızın facebook’ta önizleme resmi olarak hep ayarladığınız resim çıkacak..

Facebook'ta paylaş ile bir sayfa paylaşıldığında Facebook sunucuları bu sayfayı ön belleklerine kaydederler. Tekrar link paylaşıldığında, Facebook sunucuları artık sizin sayfanıza bağlanmaz, ön belleklerinden sayfanıza ait bilgileri getirirler.




Bunu ortadan kaldırmak için Facebook Debug Tool / Facebook Hata Ayıklama Aracını kullanabilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder