7. Sınıf Sosyal Bilgiler Tuna Matbaa Yayınları Çalışma Kitabı Cevapları - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Temmuz 15, 2015

7. Sınıf Sosyal Bilgiler Tuna Matbaa Yayınları Çalışma Kitabı Cevapları

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

7. Sınıf Sosyal Bilgiler Tuna Matbaa Yayınları Çalışma Kitabı Cevapları öğrencilerin ders kitabında işlenen konularla ilgili etkinlikleri yaparak, öğrenme sürecine aktif olarak katılmalarına fırsat veren, öğrenmelerinin sorumluluklarını almalarını sağlayan bir  işlev görmektedir. Yayınımızda kitap içinde ve ünite sonunda bulanan soruların cevaplarını bulabilirsiniz.  Tuna Matbaa Yayınları 7. Sınıf Sosyal Bilgiler Çalışma Kitabı Cevapları öğrenci merkezli eğitim düşüncesinin bir ürünü olan öğrenci çalışma kitapları okullarda 2005 yılından bu yana kullanılmaktadır.

Öğretmenlerin çoğunluğu 7. Sınıf Sosyal Bilgiler Çalışma Kitabı Cevapları Tuna Matbaa Yayınlarını kullandıklarını ifade etmiş olmasına rağmen çalışma kitaplarının MEB’in önerdiği şekilde, sınıf içinde aktif öğrenmeyi sağlamaya yönelik olarak kullanılmadıkları, bunun yerine daha çok ev ödevi olarak yaptırıldıkları tespit edilmiştir.
Sayfa 151
Sayfa 152
Sayfa 153
Sayfa 154
Sayfa 155
Sayfa 156
Sayfa 157
Sayfa 158
Sayfa 159
Sayfa 160
Sayfa 161
Sayfa 162
Sayfa 163
Sayfa 164
Sayfa 165
Sayfa 166
Sayfa 167
Sayfa 168
Sayfa 169
Sayfa 170
Sayfa 171
Sayfa 172
Sayfa 173


7. Sınıf Sosyal Bilgiler Tuna Matbaa Yayınları Çalışma Kitabı Cevaplarının kullanımdaki yerinin öğretmen görüşlerine göre değerlendirildiği bu araştırmada uygulamada karşılaşılan çeşitli sorunlar tespit edilmiştir. Araştırmanın verilerine göre; çalışma kitaplarının niteliği ve içeriği, ders süreleri, öğrencilerin hazır bulunuşluk düzeyleri ve dersliklerin fiziki yapılarından kaynaklı sorunlar gibi farklı nedenlerden ötürü, sosyal bilgiler derslerinde çalışma kitabı içeriğinin gerektiği şekilde uygulanmadığı görülmüştür.

7. Sınıf Sosyal Bilgiler Tuna Matbaa Yayınları Çalışma Kitabı Cevapları
Sosyal bilimler, insanlar arası ilişkileri inceleyen ve genel olarak insan davranışlarıyla ilgilenen disiplinler bütünüdür. Sosyal bilimler, sürekliliği ve değişimi inceleyerek bireyi toplumsallaştırmayı amaçlar. Bu amaç ise sosyal bilimlerin eğitimde etkin bir rol kazanmasını sağlayarak "sosyal bilgiler” kavramını meydana getirmiştir. Yani, sosyal bilgilerin temelini sosyal bilimler oluşturmaktadır. Bu nedenle, sosyal bilimler ile sosyal bilgiler arasında net bir ayrım yapmak zordur, fakat eğitim öğretim açısından her iki kavramda farklı açılardan değerlendirilmektedir. Günümüzde, sosyal bilimler dediğimiz çeşitli alanları inceleyen bilim dalları vardır. Bu bilim dalları (tarih, coğrafya, hukuk, sosyoloji,…) ilköğretimde, "sosyal bilgiler” adıyla tek bir çatı altına alınarak bir öğretim programı şekline dönüştürülmüştür. "Sosyal Bilgiler” adı ilk kez 1916 yılında ABD’de orta dereceli okulların programlarını yeniden düzenlemekle vazifelendirilmiş bir komite tarafından kullanılmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder