Fatih Projesi ve Tablet Pc-Meb Tablet Özellikleri - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Nisan 27, 2015

Fatih Projesi ve Tablet Pc-Meb Tablet Özellikleri

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 
Fatih Projesi ve Tablet Pc-Meb Tablet Özellikleri


Ülkemiz eğitim sisteminin gelişiminde en büyük adımlardan biri olan fatih projesi 17 ildeki 52 okulda, 12 bin 800 tablet bilgisayar dağıtılması kararı alınmış durumda. İkinci dönem başlangıcında bu tablet bilgisayarlar belirlenen pilot uygulama kapsamında olan okullara dağıtılmaya başlanacak. Yurt genelindeki liseler akıllı tahtalarla donatılacak ve öğrencilerin kendilerine ait tabletleri olacak. Aşağıdaki yazımızda Fatih tablet özellikleri, Fatih tablet ile gelen yüklü uygulamalar, Fatih Projesinin uygulanacağı İller, Fatih tabletlerin dağıtılacağı okul listesisi hakkında bilgi sahibi olabileceksiniz. Yazı Sonundaki Fatih Projesi ile alakalı Videoları izleyebilirsiniz. Şimdilik Ankara, Balıkesir, Bingöl, Diyarbakır, Erzincan, Erzurum, Hatay, İstanbul, İzmir, Karaman, Kayseri, Kocaeli, Mersin, Rize, Samsun, Uşak ve Yozgat olmak üzere 17 ilde 52 okulda uygulanan pilot uygulamada dağıtılan tabletlerin özelliklerine bakacak olursak ;

Fatih Projesi tablet PC Özellikleri
İşletim Sistemi Android
Android Versiyonu2.3 (Gingerbread)
Harddisk 16GB
Ekran Boyutu 16:9 geniş ekran, 8,9 inch
Ekran Çözünürlüğü 1280*768 pixel
IPS LCD TeknolojisiHer Açıdan Mükemmel Görüntü
Parlaklık 380nit
Dokunmatik Ekran5 Nokta Kapasitif Dokunmatik Ekran
Parlaklık 380nit
RAM 512MB
Harici Kart Tipi Micro SD
Harici Kart Desteği32GB’a kadar
Harici Kart Tipi Micro SD
İşlemci Tipi Cortex A8
İşlemci Saat Hızı 1Ghz
Bağlantılar Bluetooth, Wifi
Wifi Desteği 802.11 b, 802.11 g, 802.11 n
Multi Media Desteği MP3, MPEG4, WAV, AAC, WMA, WMV, ASF, AVI, MKV, 3GP, Jpeg, Png, Bmp, Gif
Kulaklık Jakı3,5mm
Çalışma Süresi6 saat-9 saat .tabletlerin maksimum kullanım süresini ekran parlaklık ayarları gibi bazı ayarlar etkiler.
Ağırlık550 gram
Kamera1.3 Megapixel
Dolby Sound Ses Sistemi Var
Yüklü olarak gelen bu uygulamalarAdobe Reader, Breeze9, EBAMarket, Flash Player, Galeri, GM Müzik, GM Video, Hesap, MEB Kayıt, Memo, Müzik,
Saat, Takvim, Türkçe Klavye, Uner, Kutuphane , Z-Kitap

Fatih Projesinin ilk uygulanacağı İllere göre okul listesi
Ankara Mustafa Azmi Doğan Anadolu Lisesi, Ankara Lisesi, Mehmet Emin Resulzade Anadolu Lisesi, Sabahattin Zaim Anadolu Öğretmen Lisesi, Hacı Bayram Anadolu İmam Hatip Lisesi, Sincan İl Genel Meclisi İlköğretim Okulu, Hasan Ali Yücel Anadolu Öğretmen Lisesi.
Balıkesir Rahmi Kula Anadolu Lisesi.
BingölAtatürk Anadolu Lisesi ve İMKB Fatih İlköğretim Okulu.
DiyarbakırGaffar Okkan Anadolu Lisesi, Diyarbakır Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi, Diyarbakır Anadolu İmam Hatip Lisesi ile Ziya Gökalp Lisesi.
Erzincan Erzincan Milli Piyango Anadolu Lisesi
ErzurumŞükrüpaşa Anadolu Lisesi ile İbrahim Hakkı Fen Lisesi
Hatay Dr. Mustafa Gençay Anadolu Lisesi, Hatay Anadolu İmam Hatip Lisesi, Antakya Karlısu Anadolu Öğretmen Lisesi.
İstanbul Prof. Dr. Mümtaz Turhan Sosyal Bilimler Lisesi, Yedikule Anadolu Lisesi, Dr. Kemal Naci Ekşi Anadolu Lisesi, Kartal Anadolu Lisesi, Hacı Sabancı Anadolu Lisesi, Mehmet Rauf Lisesi, Özel Esayan Ermeni Lisesi.
İzmirSelçuk İMKB Anadolu Lisesi, Konak Anadolu Lisesi, Karşıyaka Anadolu İmam Hatip Lisesi, Işılay Saygın Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi.
Karaman Abdullah Tayyar Anadolu Lisesi ile TOKİ Anadolu Lisesi.
Kayseri Kadir Has Anadolu Lisesi ile Kayseri Kilim Sosyal Bilimler Lisesi
Kocaeli Gölcük Atatürk Anadolu Lisesi, Gebze Anadolu İmam Hatip Lisesi, Mimar Sinan Lisesi, Şehit Özcan Kan Anadolu Öğretmen Lisesi.
Mersin Ayhan Bozpınar Anadolu Lisesi, Erdemli Anadolu İmam Hatip Lisesi, Erdemli İMKB Anadolu Öğretmen Lisesi, Yahya Akel Fen Lisesi.
Rize Sosyal Bilimler Lisesi, Rize Anadolu İmam Hatip Lisesi, TOBB Fen Lisesi.
Samsun Samsun Anadolu Lisesi, Samsun Milli Piyango Anadolu Lisesi, Garip Zeycan Yıldırım Fen Lisesi.
Uşak Yaşar Akar İlköğretim Okulu.
Yozgat Şehitler Fen Lisesi ile Yozgat Anadolu Lisesi.
*android-2-3-gingerbread-ozellikleri
Android, google tarafından cep telefonları, tablet bilgisayarlar ve netbooklar gibi mobil cihazlar için geliştirilen bir işletim sistemidir.Android 2.3, geliştirilmiş kopyalama ve yapıştırma özelliklerine sahip ve WebM videolarını oynatabiliyor (WebM dosyaları, Google tarafından bu sene alınıp açık kaynak kodlu hale gerilen VP8 video codec’iyle sıkıştırılmış videolardır).

Yeni sürümde tek dokunuşla kelime seçebilme özelliği eklenmiş. Bir kelimeye dokunmak, serbest seçim moduna geçiş sağlanıyor ve seçimin sınırlarını kelimenin başında ve sonunda bulunan okları sürükleyerek değiştirmek mümkün oluyor.

Android 2.3, VOIP/SIP aramalarını ve Yakın Alan İletişimini (NFC) de destekliyor. Herhangi bir kişiye SIP adresi eklemek ve çevirici içerisinden anında aramak mümkün. Ancak bu özelliğin denetimi üreticiler ve hizmet sağlayıcılarında bulunuyor. NFC özelliğini kullanabilmek içinse cihazda NFC çipinin bulunması gerekiyor.

Birden fazla kamera ve ön yüz kamerası da artık destekleniyor. İşletim sistemi, hangi kameranın hangi amaç için daha uygun olacağını otomatik olarak belirliyor.

Yeni ‘Downloads’ uygulaması sayesinde kullanıcı, tarayıcıyı, eposta veya diğer uygulamaları kullanarak indirdiği dosyalara kolaylıkla erişim sağlanabiliyor.

Android 2.3 pil ömrü

Android’in pil ömrü, geçmişte eleştirilen konular arasındaydı. Google ise Android 2.3′ün arka planda CPU gücü harcayan uygulamaları yönetmede daha etkin bir rol oynadığını söylüyor. Uygulama ayarları ise sistem bileşenlerinin ve uygulamaların ne kadar güç tükettiğiyle ilgili bilgiler görüntülüyor.

Android 2.3 kullanıcı ara yüzü

Android 2.3, güncellenmiş bir kullanıcı ara yüzüyle karşımıza çıkıyor. Android klavyesinde tuş şekilleri yenilenmiş ve böylelikle daha hızlı yazabilmek hedeflenmiş. Ayrıca klavye çoklu dokunma özelliğini destekler hale gelmiş ve örneğin Shift’te basılı tutarken bir harfe basarak rahatlıkla büyük harf girmeniz mümkün.

Klavye şu anki karakteri ve sözlük önerilerini de daha büyük ve göze çarpan bir şekilde gösteriyor.

Android 2.3, güncellenmiş video sürücüleriyle OpenGL ES işlemlerinde daha hızlı ve dolayısıyla 3 boyutlu grafik performansında daha iyi. Linux çekirdeği de 2.6.35 sürümüne yükseltilmiş ve sesler geliştirilmiş.

Android 2.3 telefonlar

Satışa çıkan ilk Android 2.3 telefon, bilindiği gibi Nexus One’ın mirasçısı Google Nexus S. Cihaz 16GB dahili bellek, 1GHz işlemci, NFC desteği ve 4 inç ekrana sahip.

Android 2.3′ün yakında HTC Desire ve Nexus One için de kullanılabilir olması bekleniyor.
Kaynak:
*http://bildikce.com/fatih-projesi-tabletleri-ve-ozellikleri.html
*http://www.hosmekan.com/android-2-3-gingerbread-ozellikleri.html