En az yakan dizel araba hangisi? - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Nisan 02, 2015

En az yakan dizel araba hangisi?

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 
En az yakan dizel araba hangisi?

En az yakan dizel araba hangisi diye merak ediyorsanız hazırladığımız yazıyı okuyarak bilgi edinebilirsiniz.

Benzin fiyatlarındaki artış son zamanlarda pek çok insanı dizel araba almaya yöneltti. Dizel arabaararken de en az yakan dizel hangisi sorusu gündeme geliyor. Dizel arabalar az yakmalarıyla bilinseler de arabanın daha az yakıt tüketmesi için sürücünün de yapabileceği bazı şeyler var.

En Az Yakan Dizel Arabalar

En az yakan dizel arabalar genelde motor hacmi küçük olan arabalardır. Küçük motor hacmine sahip araçlar özellikle trafik nedeniyle sürekli dur kalk yaptığımız şehir içi sürüşlerinde daha avantajlı bir konuma sahip. En az yakan dizel arabalardan bazıları şöyle:


Volkswagen Polo 1.2 TDI Bluemotion

Peugeot 208 1.4 Hdi

Fiat Panda 1.3 Multijet Pop

Mini Cooper D 100
Volkswagen Polo 1.4 TDI

Opel Corsa 1.3 CDTi EcoFlex

Seat Ibiza 1.4 TDI

Volkswagen Polo 1.2 DSG

Citroen C3 1.6 HDI

Audi A1 Sportback 1.6 TDI S Tronic

BMW 116D ED

Dacia Sandero 1.5 Dci

Toyota Yaris 1.4 D4-D M/M

Hyundai Accent Blue 1.6 CRDi

Renault Clio HB 1.5 dCi

Renault Symbol 1.5 dCi

Dacia Logan 1.5 dCi


Türkiye'de yakıtın pahalı olması talebi az yakıt tüketen araçlara yönlendiriyor. Peki, hangi otomobiller az yakıyor. İşte kendi sınıflarının az yakan ilk beşer otomobili:

Türkiye'de otomobil sahibi olmak, yüksek bir yıllık yakıt harcaması yapmak demek. Bu yüzden lüks sınıf otomobillerde bile, daha az yakıt tüketen dizel motorlu seçenekler tercih ediliyor. Fakat tüketiciler 1557 versiyonun satışa çıktığı ülkemizde hangi modelin en tutumlu otomobil olduğu konusunda yeterli bilgiye sahip değil. Daha önce tüm segmentlerin en az yakan ilk 5 otomobilini sıralamıştık. Burada da kendi sınıflarının en az yakan ilk 5 otomobilleri sıralandı.

Tüketim her ne kadar sürücüye, trafik yoğunluğuna, yol ve hava şartlarına göre değişkenlik gösterse de burada yer alan sıralamada, araçların ortalama yakıt tüketimleri esas alındı.

Ortalama tüketim değerleri aynı olan araçlarda ise şehir içi tüketime göre sıralama yapıldı. Fabrika değerleri, Avrupa Birliği'nin 80/1268/EEC Yakıt Tüketim Ana Direktifine bağlı direktiflere uygun olarak yapılan testler sonucunda ortaya çıkmış tüketim değerleridir. Bu da şunu gösterir ki aynı sürücü, aynı hava ve yol şartlarında tüm araçları kullanmış olsa, tüketim değerleri değişebilir, fakat sıralama değişmez.

Auto Info'nun yaptığı araştırmaya göre kendi sınıfında en az yakıt tüketen otomobiller şöyle:

En tutumlu otomobiller: 

1 Smart Fortwo 0.8

Şehir içi 3.41t, Şehir dışı 3.21t, Karma: 3.31t - Yakıt Cinsi: Dizel Tüm modellerin birincisi fortwo, mini sınıfının da birincisi.

2C1-1071.4HDi
Tüketim: Ş.içi 5.31t, Ş.dışı 3.41t,
Karma: 4.1 lt - Yakıt Cinsi: Dizel Minik olmanın avantajıyla ikizler bu sınıfta da ikinci sıradalar.

3 Citroen C2 1.4 HDI
Tüketim: Ş.içi 5.31t, Ş.dışı 3.71t, Karma: 4.31t - Yakıt Cinsi: Dizel Bir diğer PSA modeli C2 de sıralamadaki yerini koruyor.

4 Kia Picanto 1.1 CRDI
Tüketim: Ş.içi 5.41t, Ş.dışı 3.8lt, Karma: 4.4(t- Yakıt Cinsi: Dizel Mini sınıftaki sıralamaya Kia'nın başarılı miniği Picanto da giriyor.

5CitroenCl 1.0
Tüketim: Ş.içi 5.51t, Ş.dışı 4.llt, Karma: 4.61t - Yakıt Cinsi: Benzin PSA modelleri ilk 5 sıralamasına neredeyse kimseyi almayacaklar.

En tutumlu otomobiller: 

1 Ford Fiesta 1.4 TDCİ
Tüketim: Şehir içi 5.5lt, Şehir dışı 3.61t, Karma: 4.3lt- Yakıt Cinsi: Dizel
Tüm otomobiller arasındaki en tutumlu ilk beş Listesinin dördüncüsü olan Fiesta, küçük sınıfın Liderliğini yürütüyor. Türkiye'de en çok tercih edilen filo araçlarının başında gelen
Fiesta, sorunsuzluğu sayesinde ikinci elde küçük sınıfın en değerli modeli olmayı başarıyor.

2 Peugeot 206 1.4 HDI
Tüketim: Şehir içi 5.3lt, Şehir dışı 3.7 lt, Karma: 4.3 lt - Yakıt Cinsi: Dizel Sınıfının en çok satan otomobili olarak tarihe geçen 206, aynı motor paylaştığı Ford Fiesta'dan sonra bu sınıfta ikinciliği yakalıyor. Ortalama tüketim değeri Fiesta ile aynı olmasına karşılık şehir içi tüketimindeki küçük farkla ikinci sırayı alıyor.

3 Mitsubishi CoIt 1.5 DI-D
Tüketim: Şehir içi 5.9lt, Şehir dışı 3.7lt, Karma: 4.3 lt - Yakıt Cinsi: Dizel Küçük sınıfta tüketim sıralamasına üçüncü sıradan giren otomobil bir Japon, ancak aracın yakıtla ilintili olan motoru yine Avrupa'dan; Mercedes'ten alınan 3 silindirli motor, yakıt tüketimi sıralamasında Mitsubishi'ye küçük sınıfta bir üçüncülük kazandırıyor.

4 Ford Fiesta 1,6 TDCi 5 Citroen C3 1.6 HDI
Tüketim: Ş.içi 5.2 lt, Ş.dışı 3.9 lt, Karma: 4.4Lt - Yakıt Cinsi: Dizel
Ford-PSA ortaklığının ortak motoru ve yine Fiesta şehir içi tüketimiyle ortağının önüne geçip dördüncülüğü almış durumda.

5 Citroen C3 1.6 HDI
Tüketim: Ş.içi 5.71t, Ş.dışı 3.7 lt, Karma: 4.4 lt - Yakıt Cinsi: Dizel
PSA modelleri HDI motorlar sayesinde her segmentin ilk beşine ağırlığını koyuyor. 1.4 HDI'dan sonra 1.6 motor da zirveye oynuyor.

En az yakan otomobiller, en az yakan araba, en az yakan bezinli otomobil