Alexa Değerini Düşürmek İçin Alexa Toolbar Kullanmak - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Nisan 27, 2015

Alexa Değerini Düşürmek İçin Alexa Toolbar Kullanmak

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 
Alexa Değerini Düşürmek İçin Alexa Toolbar Kullanmak


Bildiğiniz gibi Alexa webmaster arkadaşlar açısından çok önemli bir değer. Alexa dünyaki tüm websiteleri çapındaki otoritenizi gösteriyor aslına bakarsanız. Alexa düşürme yöntemleri adlı bu makalemde sizlere Alexa TR değerinizi ve Global Rank değerinizi nasıl düşüreceğinizi açıklayacağım.

Alexa düşürme yöntemleri için 5 ana madde sıralayabiliriz ;
Backlink almak
Alexa Toolbar kullanmak
Alexa Widget kullanmak
Kullanıcıları yoruma teşvik etmek
Sosyal medyayı doğru biçimde kullanmak

alexa-düsürme-yontemleri
Alexa Değerini Düşürmek İçin Backlink Almak

Bu Backlink her derde deva dediğinizi duyar gibiyim. Aslına bakarsanız backlink Alexa açısından oldukça önemli. Çünkü aldığınız backlinkler websitenizin otoritesini yükseltecektir. Ee doğal olarak otoriteniz yükseldiği için Alexa değeriniz dedüşmeye başlayacaktır. Burda önemli olan aldığımız backlinkin dofollow veya nofollow olması değil. Aslında dofollow veya nofollow hiç önemli değil. Önemli olan aldığımız backlinkin “Alexa Links” bölümünde gözükmesi. Kıssadan hisse aldığınız dofollow nofollow önemli olmadan tüm backlinkler sizin Alexa değerinizin düşmesine büyük katkı sağlar.

Alexa Değerini Düşürmek İçin Alexa Toolbar Kullanmak

Alexa’nın kendi üretimi olan Alexa Toolbar kullanarak ziyaret etitğiniz websitelerinin Alexa değerinin düşmesini büyük ölçüde sağlayabilirsiniz. Doğal olarak gün içinde en çok ziyaret ettiğiniz websitelerden biri kendi websiteniz olduğu içinAlexa değeriniz kısa zamanda düşecektir.

Alexa Değerini Düşürmek İçin Alexa Widget Kullanmak

Alexa değerini düşürmede Alexa Widget kullanımı, Alexa Toolbar kullanımı kadar faydalı olmasa da hatrı sayılır bir faydası var diyebiliriz. Kullanıcılar websitenize yerleştirdiğiniz Alexa kutucuğuna tıklayarak Alexa siteinfonuzu ziyaret edebilirler. Bu sayede Alexa’ya otomatik olarak ping yollamış olursunuz. Normal olarak Alexa değeriniz de düşmeye başlamış oluyor.

Alexa Değerini Düşürmek İçin Kullanıcıları Yoruma Teşvik Etmek

Websitenize yapılan yorumlar Alexa değerini düşürmede büyük rol oynamaktadır. Herhangi bir makalenize yapılan yorumlar makalenin okuyucular tarafından organik olarak ziyaret edildiğinin kanıtıdır. Aynı zamanda makalenize yapılan yorumlar sitenin güncelliğini koruduğunu Alexa’ya kanıtlar. Bu yüzden kullanıcıları yoruma teşvik etmek Alexa değerinizde büyük ölçüde düşüş sağlayacaktır.

Alexa Değerini Düşürmek İçin Sosyal Medyayı Doğru Biçimde Kullanmak

Sosyal medya, sosyal medya. Artık sağımız solumuz , önümüz arkamız sosyal medya oldu diyebiliriz. Aslına bakarsanızAlexa düşürmek için sosyal medya çok önemli bir etken. Sosyal medyada linklerinizi, makalelerinizi , site linkinizi paylaşarak websitenize hit alabilir, aynı zamanda doğal yollardan backlink kazanabilirsiniz. Bu denli büyük sitelerden backlink kazanmak hem backlink yönünden Alexa değerinizi düşürecek hem de websitenize hit kazanacaksınız. Kazandığınız hitler de ayriyeten Alexa değerinizi düşürecektir.

1996’da, dünyadaki tüm web sitelerinin istatistiklerini tutmak amacıyla kurulan Alexa, bugün internet dünyasında sitelerin popülaritesini belirlemede en güvenilir kaynaklardan biridir. 

Chrome, Explorer, Firefoz gibi internet tarayıcılarına yüklenen toolbar sayesinde kullanıcıların internette ziyaret ettikleri sitelerin datasını tutan Alexa, bu datalara göre sitelere bazı değerler verir. Bir sitenin Alexa sayfasını ziyaret ettiğinide şu bilgileri görebilirsiniz: 

1. Türkiye Ve Dünya Sıralaması 

”How popular is ……” başlığının altında, o sitenin Alexa verilerine göre Türkiye’nin ve Dünya’nın kaçıncı popüler sitesini olduğunu görebilirsiniz.

alexa sıralaması

Örneğin www.sinifevraklari.com’ın Alexa sayfasını ziyaret ettiğinizde Türkiye’nin 894. Dünya’nın 49.375. popüler sitesi olduğu yazar. 

2. Etkileşim 

”How engaged are visitors to ……?” başlığının altında ise ziyaretçilerin siteye olan bağlılığı ile igili veriler gözükmektedir.

alexa etkileşim

Alexa verilerine göre www.sinifevraklari.com’ı ziyaret edenlerin siteden hemen çıkma oranı %58.1. Kullnaıcılar www.sinifevraklari.com’ı ziyaret ettiğinde ortalama 2.17 sayfa görüntülüyor. Kullanıcıların www.sinifevraklari.com’da kalma süresi ise ortalama 1.6 dakika. 

3. Demografi 

”Who visits ……?” başlığının aktında ziyretçilerin kitlesel ve coğrafik demografik blgilerini görebiliyorsunuz. 


www.sinifevraklari.com’ın ziyaretçi profilinde arasında erkeklerin biraz daha ağır bastığını görebilirsiniz. Ayrıca ziyaretçilerin %87.9’u Türkiye’den bağlanırken, %6.2’sinin Kırgızistan’dan, %2.5’inin ise ABD’den bağlandığını görebilirsiniz. 

4. Trafik Kaynakları 

”Where do ……'s visitors come from?” başlığının altında ise ziyaretçilerin o siteye hangi kaynaklardan ulaştığını görebiliyorsunuz. 

Alexa trafik kaynakları

Alexa’ya göre www.sinifevraklari.com’ın trafiğinin %23.9’u arama motorlarından geliyor. İnsanlar arama motoruna en çok “blog hocam”, “www.sinifevraklari.com”, “kişisel blog”, “blogger arama kutusu”, “www.sinifevraklari.com” yazarak www.sinifevraklari.com’a ulaşıyor. Alexa’ya göre Google dışında www.sinifevraklari.com’a en çok trafik gönderen siteler ise Blogger, Facebook ve Hürriyet. 

5. Backlinkler 

”What sites link to ……?” başlığının altnda o sitnin kaç adet backlinki olduğunu ve backlinkin yer aldığı sayfaları görebiliyorsunuz. 


Alexa www.sinifevraklari.com’a 495 farklı siteden link geldiğini algılamış ve bunlardan bazılarını göstermiş. Pinterest, Blogger, Hürriyet, Milliyet gibi sitelerden www.sinifevraklari.com’a bağlantı olduğunu görebilirsiniz. 

6. Benzer Siteler 

”What sites are related to ……?” başlığının altında ise o siteyle benzer konsepte sahip siteler görünmektedir. 


Benzer siteler www.sinifevraklari.com’da ve çoğu sitede gözükmüyor. Kriteri nedir bilmiyorum. Ama öneri olarak DMOZ’de bulunduğu kategoriyi gösteriyor. Buradan benzer sitelere ulaşabilirsiniz. 

7. Subdomainler 

”Where do visitors go on ……?” başlığının altında ise sitede en çok ziyaret edlen alt domainler gözükmektedir. 


www.sinifevraklari.com’ın kendisi zaten bir subdamin olduğu için bu bölümde başka bir veri gözükmaz. Ama sitenin adresi www.sinifevraklari.com olsaydı ve bu sitenin www.sinifevraklari.com gibi bir alt domaini olsaydı bu bölümde görebilirdiniz. 

8. Site Hızı 

”How fast does …… load?” başlığının altında sitenin ne kadar hızlı yüklendiğini ve diğer sitelerle kıyaslamasını görebilirsiniz. 


Örneğin Alexa’ya göre Blog Hocam 3.9 saniyede yükleniyormuş ve internetteki sitelerin %87’sinden daha yavaşmış. 

9. Site Bilgileri 

”Where can I find more info about ……?” başlığının altında sitenin açıklaması, eskiden nasıl göründüğü ve site sahibinin iletişim bilgileri yer almaktadır. 


Alexa Verileri Ne Kadar Doğru? 

Alexa bu verileri Alexa toolbarı yüklü olduğu tarayıcılardan topladığı için kesin doğruyuz diyemeyiz elbette. Google Analytics’den bounce rate, demografi, trafik kaynakları gibi verileri incelediğinizde bazı farklılıklar olduğunu göreceksiniz. Bu yüzden Alexa’da ciddiye almanız gereken tek verinin 1 numarada belirttiğim sıralamalar olduğunu söleyebilirim. Kendi blogunuzla ilgili diğer verileri Google Analytics’den çok daha net elde edebilirsiniz ama hakkında hiçbirşey bilmediğiniz bir site için Alexa verileri size fikir verebilir. 

Alexa’ya Kayıt Ve Site Ekleme 

1. Öncelikle Alexa kayıt sayfasına giderek e-mail adresiniz ya da Facebook hesabınızla kayıt yapın. 

2. Mail adresinizle kayıt yaptıysanız Alexa’dan bir mail gelecektir. Buradaki linke tıkladıktan sonra kayıt işleminiz tamamlanır. Açılan sayfada Alexa hesabınıza girnek için kullanacağınız şifreyi belirlemeniz istenecek. 

3. Şifreyi belirledikten sonra artık Alexa hesabınıza gimiş olursunuz. Şimdi üst taraftakiMy Account linkine tıklayarak şu yolu izleyin: Dashboard > Add It Now > Free Sign Up 

4. Açılan sayfadaki kutuya blog adresinizi yazarak devam edin. Ardın sizden sitenizi onaylamanızı isteyecek. Bunun 2 yolu var. Biz 2. seçenek olan meta seçeneğini kullanacağız. 


Sayfada size özel üretilen bir Alexa ID’si göreceksiniz. Bunu blogunuza şu şekilde eklemeniz gerekmektedir: 

- Blogger kumanda panelindenŞablon > HTML’yi Düzenle yolunu takip edin ve <head> kodunun altına şu satırı ekleyin:

<meta name="alexaVerifyID" content="Alexa ID’niz" /> 

Kırmızı renkli yere Alexa’dan aldığınız ID’yi yazdıktan sonra şablonu kaydedin ve Alexa’ya geri dönün. Alexa ID’nizi aldığınız sayfanın altındaki Verify My ID butonuna tıklayın. 

5. “Your site is successfully claimed.” yazısını gördüyseniz blgunuz artık Alexa’ya eklenmiş ve onaylanış demektir. Continue butonuna basarak site bilgilerini yazmaya geçebilirsiniz. 

6. Burada bazı özellikler sadece pro üyeler içindir. Fakat yukarıda 9. adımda bahssettiğim site başlığı, site açıklaması, ülke ve iletişim gibi bilgileri buradan seçebiliyorsunuz. Bu bilgileri girdikten sonra kaydedip işlemi sonlandırbilirsiniz. 

Son olarak şunu belirtmeliyim ki blogunuza Alexa’ya ekledikten hemen sonra istatistikler ve veriler gözükmez. Bu verilerin oplanıp işlenmesi için süreye ihtiyacınız olacak. 

Alexa Widgetları 

Sitesinde Alexa verilerini göstermek isteyen kişiler için farklı tür ve boyutlarda Alexa widgetları mevcut. Dilerseniz kendi widgetınızı oluşturarak blogunuza ekleyebilirsiniz. 

Widget oluşturmak için Alexa Site Widgets sayfasına giderek, eklemek istediğiniz widgetın yanındaki kutuya blog adrresinizi yazın ve Build Widget butonuna basın. Devamında açılan sayfasında seçtğiniz widget türünün farklı boyutları ve yanlarında kodları çıkacak. Burada ekleyeceğiniz widgetın kodunu kopyalayarak Blogger kumanda panelinde Yerleşim > Gadget Ekle > HTML/JavaScript yolunu izleyin ve kodları yapıştırın. 

İnternet Tarayıcınız İçin Alexa Toolbar 

Alexa Toolbar internet tarayıcınza ücretsiz olarak ekleyebileceğiniz, siz internette dolaşırken arkaplanda çalışarak girdiğiniz sitelerle ilgili bilgileri Alexa databaseine gönderen bir eklentidir. Yani Alexa toolbar yüklü bir tarayıcıyla internet sitelerini ziyaret ettiğinizde, o sitelerin verilerinin hesaplanmasında siz de dikkate alınacaksınız. 

Alexa toolbarı ücretsiz indirmek ve tarayıcınıza eklemek için Alexa Toolbar sayfasını ziyaret edebilirsiniz. 

Alexa verileri hergün güncellendiği için şuanki değerlerle yazıda yer alan değerler arasında küçük farklar olabilir. Yazıyı yaklaık 1 hafta önce yazmıştım.