4. Sınıf Sosyal Bilgiler Evrensel İletişim Yayınları Çalışma Kitabı Cevapları Sayfa 46 - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Mart 04, 2015

4. Sınıf Sosyal Bilgiler Evrensel İletişim Yayınları Çalışma Kitabı Cevapları Sayfa 46

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 
4. Sınıf Sosyal Bilgiler Evrensel İletişim Yayınları Çalışma Kitabı Cevapları Sayfa 46

Sevgili Öğrenciler ödev yapmak hayatta ne işimize yarar diye düşünmeyin. Bir kere, ileride çok işimize yarayacak “araştırma becerisi” kazanmamızı sağlar ki okul sonrası hayatta bize en fazla katkısı olacak faydası da budur. Ayrıca, ödev yaparken zar zor öğrendiğiniz şeyleri kolay kolay unutmazsınız ve sınavlarda bunun ödülünü alırsınız. İlgi ve bilgi alanlarınızı genişletirsiniz. Ayrıca bir ödev ya da projeyi lâyığıyla yapmak, kendi yaratıcı gelişiminiz için çok önemlidir. Tabii ki bir de yıl sonu notunuzu yükseltmek gibi bir avantajı var ki bunu da göz ardı edecek değiliz.

4. Sınıf Sosyal Bilgiler Evrensel İletişim Yayınları Çalışma Kitabı Cevaplarını vermekteki gayemi sizlere ders soru ve etkinliklerin çözümünde yardımcı olmak, verdiğimiz açıklayıcı bilgilerle konuların daha iyi anlaşılmasını sağlamak olduğunu unutmayın.

11. Sayfa     12. Sayfa     13. Sayfa     14. Sayfa
15. Sayfa     16. Sayfa     17. Sayfa     18. Sayfa
19. Sayfa     20. Sayfa     >>ileri

* Not: Cevap Kağıtları, Çözdüğünüz Soruları Kontrol Etmeniz Amacıyla Eklenmiştir.
4.Sınıf Evrensel İletişim Yayınları Sosyal Bilgiler ÇalışmaKitabı 46.Sayfa Cevapları 

7. Etkinlik DOĞAL AFETLER
Bu etkinlikte bazı doğal afetlerle ilgili fotoğraflar yer almaktadır. Fotoğrafları inceleyiniz. Bu doğal afetten korunmak için alınabilecek önlemleri fotoğrafların yanlarında verilen alanlara yazınız.

*Orman yangını
Ormanda yapacağımız piknik ve gezilerde yaktığımız ateş varsa, çok iyi söndürülmeli ve iyi kontrol edilmelidir. Kırılan cam şişeleri ve cam olan eşyaları ormana atmamalı veya bırakmamalıyız. Cam güneşi çektiğinden dolayı otları veya çimleri tutuşturabilir. Sigara izmaritlerini ormana atmamalıyız, rüzgar ile tekrardan yanıp yangın çıkarabilmektedir. Yangın başladığında, orman yangını ihbar hattı olan 110 hemen aranmalı ve ihbar edilmelidir. Orman yangınları konusunda çocuklarımızı ve çevremizdekileri bilinçlendirmeliyiz. Ormanlarda, piknik alanlarında gözetleme kuleleri ve devriye gezen ekipler olmalı, yangın çıktığında hızlı müdahale ederek yangının büyümesini engellemelidir. Ağaçlar arasında, yangın söndürme araçlarının geçebileceği yollar olmalı, her ormanda haberleşme telefon ve telsiz ağı olmalıdır. Sıcak ve kuru havalarda, yangın çıkma riskinin yükselmesi sebebiyle kontroller arttırılmalı ve her an tetikte olunmalıdır. 

*Sel
1.Bölgemizin doğal yapısını, dağlarını, ovalarını, engebeleri­ni ve özelliklerini bilmeliyiz. 
2.Evimizi dere ya da akarsu yatağına değil, daha yüksek yerlere yapmalıyız.
3.Afet çantası hazırlamalıyız, Çantada gerekli malzemeleri bulundurmalıyız.
4.Eğer yağmur yağıyorsa veya su seviyesi yükselmeye başlamışsa tahliye planı yapmalıyız.
5.Evimizi sel baskınına karşı sigortalatmalıyız.
6.Cadde ve sokaklardaki logarların sel afetinden önce te­mizlenmesi, logar kapaklarının kontrol edilmesi için belediye yet­kililerinden yardım almalıyız.             
7.Yaşadığımız bölge kırsal kesim ise, ağaçlandırmaya önem vermeliyiz.
8.Uyarılar ve her türlü acil durum haberleri için televizyon ve radyo dinlemeliyiz.
9.Gerekli ilk yardım telefonlarını öğrenmeliyiz.

*Çığ
  • Eğimin çok bulunduğu yerler yeterince ağaçlandırılmalıdır.
  • Çığ olma olasılığı kuvvetli olan yerlerde perdeleme yapılmalıdır.
  • Kış sporları çığ alanlarından uzak yerlerde yapılmalıdır
  • Çığ bölgelerinden geçerken gürültü çıkarılmamalıdır.
  • Kara ve demir yolu ulaşımı çığ alanlarının uzağında yapılmalıdır

4. Sınıf Sosyal Bilgiler Evrensel İletişim Yayınları Çalışma Kitabı Cevapları ödevini Kopyala-yapıştır yapmak kimseye bir fayda sağlamaz. Kendi cümleleriniz sizi en iyi ifade edendir; kısa ve sade cümlelerle derdinizi anlatın. Uzun ödev yüksek not alır diye bir şey artık yok, o eskidenmiş. Asıl marifet sadede kısa ve öz biçimde gelebilmek ve anlatmak istediğinizi doğru bir şekilde kâğıda yansıtabilmektir. Ödev kolay okunur biçimde düzenlenmeli. Kapak, içindekiler sayfası, son kısımda referanslar ve varsa ekler bölümü mutlaka belirtilmeli. Ödevinizi sıkı bir imlâ kontrolünden geçirmenin faydası olur, zararı olmaz.

Sitemizdeki ziyaret etmiş olduğunuz yer alan 4. Sınıf Sosyal Bilgiler Evrensel İletişim Yayınları Çalışma Kitabı Cevapları adlı yayında yukarıda yer alan sayfa numaralarından aradığınız sayfanın cevaplarını bulabilirsiniz. Unutmayınız ki verilen cevapların doğruluğunun kesin olmadığını cevaplarınızı kontrol etmeniz amacıyla eklendiğini belirtelim.

4. Sınıf Sosyal Bilgiler Evrensel İletişim Yayınları Çalışma Kitabı CevaplarıYapamadığını ve anlamadığınız soru ve cevaplara sitemizden size örnek teşkil etmesi amacıyla faydalanabilirsiniz. Şunu unutmayın; ki tüm cevapları buradan birebir yapmanız sizin faydanıza olmayacak bilakis sizi tembelleştirecektir. Bu da istediğimiz bir geri dönüt değildir. Bu nedenle uyarılarımızı dikkate alınız.

Yardıma ihtiyacınız olursa web sitemizin iletişim bölümünden bize ulaşabilirsiniz. Size en kısa sürede dönülecektir. Derslerinizde başarılı olmanız dileğiyle.....