Milli Savaş Hikayeleri Özet - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Kasım 10, 2013

Milli Savaş Hikayeleri Özet

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 
Milli Savaş Hikayeleri Özet

Milli Savaş Hikayeleri Romanının Yazarı Kimdir?

Milli edebiyat dönemi sanatçılarından olan Yakup Kadri Karaosmanoğlu tarafından yazılmıştır.

Milli Savaş Hikayeleri Romanının Konusu Nedir?

Milli Mücadele döneminde Anadolu ve Rumeli’de halkın çektiği sıkıntılar, yaşanan olumsuzluklar anlatılmaktadır.

Milli Savaş Hikayeleri Romanının Özeti:

Yazar, kaleme aldığı bu eserinde 1914-1924 yılları arasında yaşanan Milli Mücadele Dönemi’nde vukuu bulan bazı acıklı ve trajedik olayları okuyuculara aktarıyor.

Hepimizin de çok iyi bildiği gibi Milli Mücadele Dönemi Türk halkı için bir kahramanlık ve ızdırap dönemi olmuştur.  Yazar da bunu eserinde ustaca ele almış olduğu olay ve hikayelerle sade ve açık bir şekilde okuyuculara iletiyor.

Yazar kitabında genelde  Ege Bölgesi’nde meydana gelen olayları ele alıyor.  Özellikle,  Türk tarihi için büyük bir felaket olan güzel İzmir’in işgali ve düşman kuvvetlerinin buradaki halka yapmış oldukları zulüm ve hakaretler büyük bir yer alıyor yazarın “Milli Savaş Hikayeleri” adlı eserinde. Bu işgaller karşısında çaresiz kalan halkın aciz durumu da tüm açıklığıyla ortaya konuluyor.

Kitapta bulunan  bazı hikayelerde de Yunan kuvvetlerinin Batı Anadolu’yu işgali sırasında yerli halka  yapmış oldukları insanlık dışı işkenceler tanıklarıyla belirtiliyor.

Yunan askerlerinin çoluk çocuk, kadın erkek ayrımı yapmadan sadece Türk olduklarından dolayı suçsuz insanlara yapmış oldukları işkenceler, tecavüzler, gasplar, dramatik bir şekilde bu hikayelerde yerini buluyor.

Ayrıca, bu dönemde Türk Halkının  içine düşmüş olduğu çaresizlik, yoksulluk, umutsuzluk bu hikayelerde çeşitli tasvirlerle işleniyor. Ama tüm hikayelerin sonunda  Türk insanının doğuştan sahip olduğu  kahramanlık ve vefakarlık gibi erdemlerde konu ediliyor.

Bu zor dönmede yaşanan bazı ihanetler de kaçmıyor yazarın kaleminden. Yüzlerce yıl Türk topraklarında rhat bir hayat yaşayan, hatta maddi  durumlarını yerli halktan kat kat daha iyi bir duruma getiren yabancı uyruklu vatandaşların (!) memleketi soydaşlarına nasıl şerefsizce peşkeş çektiklerini, yıllarca beraber yaşadıkları yerli halka olan ihanetleri yazar tarafından aleni bir şekilde anlatılıyor.

Kısacası, Yakup Kadri Karaosmanoğlu’nun bu eserinde işlenen ana tema bütün bu işkencelere, ihanetlere ve yoksulluğa karşı Türk halkının vermiş olduğu kurtuluş Mücadelesidir. Çekmiş olduğu tüm eziyetlere rağmen vatanseverliğinden, namusundan ve onurundan bir nebze de olsa ödün vermemiş bu insanların çileleri, hasretleri, özlemleri ve acıları bu eserde en çarpıcı örneklerle yansıtılıyor.

Milli Savaş Hikayeleri Romanının Ana Fikri:

Türk halkı, düşman işgali bile olsa bağımsızlığından, hürriyetinden hiçbir zaman ödün vermemiştir.

Milli Savaş Hikayeleri  Romanının Değerlendirilmesi:

Milli Savaş Hikayeleri Romanında Kişiler, Olay Örgüsü, Mekan ve Zaman;
Yazar 1914-1924 yılları arasında yaşanan Milli Mücadele Devri’nde halkın içinde bulunduğu kötü durumu ele alıyor. Olaylar genelde ızdırap ve acı verici hadiselerden oluşuyor. Kitabı genel olarak ele alacak olursak, dokuz yaşında bir kız çocuğunun yaşadıklarından, yetmiş yaşında bir dedenin hayatını vatan için kahramanca feda etmesine kadar birçok olay ve şahıs yer alıyor.

Milli Savaş Hikayeleri  Hakkında:

Milli Savaş Hikayeleri, Yakup Kadri’nin milli mücadele yıllarını anlattığı bir romanıdır. Türk halkının işgale karşı verdiği haklı mücadeleyi anlattığı Milli Savaş Hikayeleri romanı sürükleyici bir romandır. Geçmişimizi öğrenmek açısından okunması gereken bir romandır.


100 temel eser özet Milli Savaş Hikayeleri, roman özeti, eokullise Milli Savaş Hikayeleri roman özeti, kitap özeti Milli Savaş Hikayeleri,kitap özetleri Milli Savaş Hikayeleri, Milli Savaş Hikayeleri, Milli Savaş Hikayeleri 100 temel eser özet, Milli Savaş Hikayeleri geniş özet, Milli Savaş Hikayeleri içerik özellikleri, Milli Savaş Hikayeleri kahramanlar, Milli Savaş Hikayeleri kısa özet, Milli Savaş Hikayeleri kişileri, Milli Savaş Hikayeleri kitabı bilgi, Milli Savaş Hikayeleri kitabı kaç sayfa, Milli Savaş Hikayeleri kitabı özeti, Milli Savaş Hikayeleri kitap, Milli Savaş Hikayeleri kitap özeti, Milli Savaş Hikayeleri ne demek, Milli Savaş Hikayeleri nedir,Milli Savaş Hikayeleri olay örgüsü, Milli Savaş Hikayeleri özet, Milli Savaş Hikayeleri roman, Milli Savaş Hikayeleri roman özetleri, Milli Savaş Hikayeleri romanı, Milli Savaş Hikayeleri romanı anafikir, Milli Savaş Hikayeleri romanı bilgi, Milli Savaş Hikayeleri romanı değerlendirmesi, Milli Savaş Hikayeleri romanı hakkında, Milli Savaş Hikayeleri romanı hakkında bilgi, Milli Savaş Hikayeleri romanı kişi kadrosu, Milli Savaş Hikayeleri romanı konusu, Milli Savaş Hikayeleri romanı özet, Milli Savaş Hikayeleri romanı sayfa sayısı, Milli Savaş Hikayeleri romanı Yakup Kadri Karaosmanoğlu, Milli Savaş Hikayeleri romanı yapı incelemesi, Milli Savaş Hikayeleri romanı yapı özellikleri, Milli Savaş Hikayeleri romanında ne anlatılmaktadır, Milli Savaş Hikayeleri romanının özellikleri, Milli Savaş Hikayeleri romanının özeti, Milli Savaş Hikayeleri şahıs kadrosu, Milli Savaş Hikayeleri yazarı kimdir, Milli Savaş Hikayelerini kim yazmıştır, roman özetleri Milli Savaş Hikayeleri, Yakup Kadri Karaosmanoğlu Milli Savaş Hikayeleri, Yakup Kadri Karaosmanoğlu Milli Savaş Hikayeleri romanı özet, Yakup Kadri Karaosmanoğlu Milli Savaş Hikayeleri romanı özet bilgileri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder