Divan-ı Lügati't Türk - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Kasım 02, 2013

Divan-ı Lügati't Türk

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 
Divan-ı Lügati't Türk
Türkçenin bilinen ilk sözlüğüdür. 1072-1074 yılları arasında Kaşgarlı Mahmut  tarafından yazılmış ve Bağdat’ta Abbası Halifesine sunulmuştur. Araplara Türkçeyi öğretmek amacıyla yazıldığından, açıklamaları Arapçadır. Ancak Türkçenin söz varlığını göstermesi dolayısıyla edebiyatımız açısından da önemlidir. Koşuk, sagu, sav, bilmece gibi folklor-edebiyat ürünlerinden örnekler içerir. Türk yurtları, Türk tarihi ve toplum yapısı hakkında bilgiler verir. Hatta kitaba bir “Türk yurtları haritası” eklenmiştir. Bu özellikleriyle ansiklopedik sözlük sayılabilir. Türk dili ve kültürü açısından olduğu kadar “grammer (dilbilgisi ) yöntemleri” yönünden de önemlidir. “Türk kültürü ve uygarlığının temel kitabı” olarak nitelenebilir.
Bir önceki yazımız olan 9.Sınıf Türk Edebiyatı Ders Notları başlıklı makalemizde 10 türk edebiyatı ders notları, 10.sınıf türk edebiyatı ders notları ve 12 türk edebiyatı ders notları hakkında bilgiler verilmektedir.

10.sınıf Türk edebiyatı dersi konularından biri olan geçiş dönemi eserlerinden olan Divan-ı Lügati't Türk ile ilgili ders notu hazırlamıştır. Bu ders notu sayesinde Divan-ı Lügati't Türk nedirDivan-ı Lügati't Türk'ün yazarı,Divan-ı Lügati't Türk'ün özellikleri gibi birçok sorunun cevabını bulacaksınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder