2013 2014 Eğitim Öğretim Yılı Ortaöğretime Geçiş Merkezi Ortak Sınavları - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Kasım 21, 2013

2013 2014 Eğitim Öğretim Yılı Ortaöğretime Geçiş Merkezi Ortak Sınavları

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 
2013 2014 Eğitim Öğretim Yılı Ortaöğretime Geçiş Merkezi Ortak Sınavları


2013 2014 eğitim öğretim yılında ortaöğretime geçiş sınavı getirildi. Önceki adı SBS olan Seviye Belirleme Sınavıkaldırıldı. OGES olarak bilinen Ortaöğretime Geçiş Sınavımerkezi bir sınavdır. Sadece 8.sınıflara uygulanacak merkezi sınavlarda TürkçematematikDin kültürü ve ahlak bilgisiT.C. İnkılap tarihi ve AtatürkçülükYabancı dilFen ve teknoloji derslerinden merkezi ortak sınav yapılacaktır. Merkezi ortak sınavlar 1.dönem ve 2.dönem olmak üzere eğitim öğretim yılı boyunca iki defa yapılacaktır.2013 2014 eğitim öğretim yılı 1.dönem merkezi ortak sınavı 28-29 Kasım tarihlerinde iki oturum şeklinde gerçekleştirilecektir. Mazeret sınavı ise 14-15 Aralık tarihlerinde olacaktır. Merkezi ortak sınavların sonuçları 2014 Ocak ayında ilan edilecektir.
 Türkçe, matematik, yabancı dil, fen ve teknoloji, din kültürü ve ahlak bilgisi, T.C. İnkılap tarihi ve Atatürkçülük gibi merkezi ortak sınavların sınav süresi 40 dakikadır. Bu derslerden sınavda 20 şer soru sorulacaktır. Merkezi sınavlar, 09.00, 10.30 ve 12.00 saatlerinde uygulanacaktır. Öğrencinin sınava gireceği sınıf ve sıra bilgisi e okul sistemi ve e okul veli bilgilendirme sistemi üzerinden yayınlanacaktır. Merkezi sınavlarda sorular, çoktan seçmeli yani test olacaktır. Yanlış cevap sayısı doğrucevap sayısını etkilemeyecektir. Her sorunun puan değeri aynı olacaktır. Tek bir puan türü kullanılacaktır.
Merkezi Sınavlar ve Ortaöğretime Geçiş  Ortak Sınavları hakkında daha fazla bilgi edinmek için Milli Eğitim Bakanlığı’nın resmi sitesinde yayımlanan kılavuza bakabilirsiniz. Merkezi ortak sınavlarla ilgili örnek sınav soruları MEB tarafından yayımlanmıştır. 8.sınıf dersleri ile ilgili benzer merkezi sınav soruları sayesinde sınavda çıkabilecek muhtemel sorularla ilgili ipucu elde edebilirsiniz. 8.sınıf Merkezi ortak yazılı sınav sorularının benzerlerini yayımlayan MEB, bu yıl ilk defa yeni bir sistem uygulayacaktır. MEB’in yayımladığı merkezi ortak yazılı sınav soruları görüntülemek için aşağıdaki bağlantıya tıklamanız yeterlidir. Temel Öğretimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi ( TEOG) merkezi yazılı sınav soruları aşağıdaki bağlantıdan indirebilirsiniz. 





2013 2014 merkezi yazılı sınav soruları, 8.sınıf din kültürü merkezi sınav soruları, 8.sınıf fen ve teknoloji merkezi sınav soruları, 8.sınıf inkılap tarihi merkezi sınav soruları, 8.sınıf matematik merkezi sınav soruları, 8.sınıf merkezi ortak sınav, 8.sınıf merkezi sınav örnek soruları, 8.sınıf merkezi sınav soruları, 8.sınıf merkezi sistem ortak sınav soruları meb, 8.sınıf merkezi sistem ortak yazılı sınavı örnek sorular, 8.sınıf türkçe merkezi sınav soruları, merkezi sınav soruları,meb 8.sınıf merkezi yazılı soruları indir, meb merkezi sistem örnek sorular, meb ortak sınav, meb ortak sınav soruları indir, merkezi 8.sınıf sınav soruları, merkezi ortak sınav örnek soruları, merkezi ortak sınav örnek soruları meb, merkezi ortak yazılı sınav soruları, merkezi ortak yazılı sınavı, merkezi sınavlar soru indir, oges sınav soruları, oges sunav, örnek merkezi sınav soruları, örnek yazılı sınav soruları meb, teog merkezi sınavları, teog örnek yazılı soruları


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder