Rabia (R4BIA SELAMI) İşareti Anlamı Nedir? Rabia Sembolü Nedir? - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Ağustos 21, 2013

Rabia (R4BIA SELAMI) İşareti Anlamı Nedir? Rabia Sembolü Nedir?

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 
Rabia (R4BIA SELAMI) İşareti Anlamı Nedir? Rabia Sembolü Nedir?

Rabia İşareti Nedir, Rabia İşaretinin anlamı nedir?





Bugünlerde gündemden düşmeyen Rabia selamının ne anlama geliyor. Sosyal medyada, günlük hayatta sıklıkla karşılaşmaya başladığımız bu 4 parmak işareti nereden geliyor? Baş parmağın avuç içine bükülüp diğre dört parmağın havaya kaldırılarak yapılan Rabia Selamı Mücadele anlamına gelirken, göstericiler kararlılıklarını ve mücadeleye devam etme arzularını-isteklerini ifade etmiş oluyorlar.


Rabia selamı nasıl veriliyor?

Darbe karşıtlarının simgesi haline gelen, Başbakan Erdoğan'ın da Bursa'da yaptığı Rabia selamı ne anlama geliyor? Hangi elle yapılıyor? 

Mısır'daki direnişin sembolü RABİA işareti bütün dünyada Müslümanlar tarafından özgürlüğün ve zaferin sembolü olarak kullanılmaya başlandı. 


Rabia selamı ne anlama gelir?

Peki tüm Türkiye'nin merak ettiği Rabia selamı nasıl verilir ve ne anlama gelir? Gerek Kahire’de gerek dünyanın dört bir yanında darbe karşıtlarının simgesi haline gelen işaret. "Rabia" işareti, Mursi yandaşlarının toplandığı Rabiatul Adeviye Meydanı’ndan geliyor. Rabia, Arapça'da 4'üncü anlamını taşıyor. 


Emre Belözoğlu'ndan Rabia selamı 




Fenerbahçe - Tortu Konyaspor maçında 2. gölü atan Emre Belözoğlu yaptığı parmak işaretiyle Mısır'da darbeye direnen halkı selamladı. Mısır meydanlarında direnen insanların işareti olan dört parmak işaretini kullanan Emre, direnişçilere selam gönderdi. 


Futbolcular Rabia Selamı 

Fenerbahçe'nin, Torku Konyaspor ile oynadığı karşılaşmada penaltıdan takımının 2. golünü kaydeden Emre Belözoğlu, sevinç sırasında rabia işareti yaptı... Aynı işareti, 20:00'de başlayan Çaykur Rizespor - Gençlerbirliği maçında takımına galibiyeti getiren golü atan Sercan Kaya da yaptı... 


Çaykur Rizespor futbolcusu Sercan Kaya, Gençlerbirliği ile karşılaştıkları maçta bu sezonun ilk golünü kaydetti. 25 yaşındaki futbolcu, 31'inci dakikada kaydettiği golden sonra, Mısır'da darbe karşıtı gösterilerin sembolü olan 'Rabia' işareti yaptı. 


Darbe karşıtlarının yeni sembolü!


Arapçada "dördüncü, dört" anlamına gelen "Rabia" kelimesi Mısır'da darbe karşıtı direnişinin sembolü oldu.
Arapçada "dördüncü, dört" anlamına gelen "Rabia" kelimesi Mısır'da darbe karşıtı direnişinin sembolü oldu. Katliamdan bir kaç saat önce Rabiatul Adeviyye Meydanı'nı dolduran onbinlerce kişi elleriyle "dört" işareti yaparak mesajlarını dünyaya duyurmaya çalışıtı.


Mısır'da darbe karşıtı gösterilerin yapıldığı Rabiatul Adeviyye Meydanı tüm dünya tarafından yakından takip edildi. Meydanı dolduran yüzbinlerce kişinin yaklaşık iki ay süren direnişi sayesinde Tahrir Meydanı kadar ünlenen Rabiatul Adeviyye Meydanı son yılların en büyük sivil katliamından birine şahitlik etti. Sayıları hala tam olarak tespit edilemeyen yüzlerce kişiye mezar olan meydanın pek bilinmeyen bir yönü daha ortaya çıkıyor.

BAŞBAKAN’DAN RABİA İŞARETİ





Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, darbe karşıtı gösterilerin sembolü olan, dört parmakla “rabia” işareti yaptı. Başbakan Erdoğan, Mısır ile ilgili değerlendirmeleri sırasında, gerek Kahire’de gerek dünyanın dört bir yanında darbe karşıtlarının simgesi haline gelen “rabia” işareti yaptı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder