Özel Okullara Öğrenci Alım Esasları - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Ağustos 06, 2013

Özel Okullara Öğrenci Alım Esasları

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 
Özel Okullara Öğrenci Alım Esasları

2013-2014 öğretim yılı için Türk ve yabancı özel okullar, lise hazırlık sınıflarına (hazırlık sınıfı olmayanlar lise 1.sınıflarına), 8 Haziran 2013 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı’nca gerçekleştirilecek 8 inci sınıf SBS’de öğrencilerin elde ettiği sınav puanına göre taban puan ilanı, ön kayıt ve kesin kayıt yöntemi ile öğrenci kaydı yapacaklardır.

Taban puan ilanında ve kesin kayıtta öğrencinin sadece 8 inci sınıf SBS sınav puanı kullanılacaktır. Ancak puan eşitliği durumunda;

1) Türkçe puanı yüksek olan,

2) Matematik puanı yüksek olan,

3) Fen Bilgisi puanı yüksek olan,

4) Sosyal Bilgiler puanı yüksek olan, 

5) Yabancı dil puanı yüksek olan,

6) Yaşı küçük olan


kriterleri dikkate alınacaktır.

8.sınıf SBS sonucunda öğrencilerin sınavdan elde ettiği ham puana göre ekli listede yer alan okullar, Ağustos 2013’de taban puanlarını ilan edecekler ve öğrencilerimiz kayıt için bu tarih itibariyle okullarımıza başvuruda bulunacaklardır. 3 ön kayıt dönemi halinde gerçekleşecek kayıt dönemi sonu itibariyle okullarımızda kontenjanların dolmaması halinde Özel Okullar Kayıt Komisyonu’nun alacağı karara göre Eylül ayı itibariyle resmi Anadolu Liselerinin kayıt tarihine kadar Türk ve yabancı özel okullarımıza öğrenci alımına devam edilecektir.

Özel okullara kayıt takvimi, Bakanlığın resmi Anadolu Liseleri için kayıt takvimini ilan etmesinin ardından Özel Okullar Kayıt Komisyonu’nca duyurulacaktır.

2014-2015 öğretim yılı için ise özel Türk ve yabancı okullarımız, hazırlık veya 9.sınıflarına geçmişte olduğu gibi Özel Okullar Sınavıyla öğrenci almayı planlamaktadır. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder