2013 KPSS Sonuçları ve Taban Puanlari, Kontejyanlar - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Ağustos 02, 2013

2013 KPSS Sonuçları ve Taban Puanlari, Kontejyanlar

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 
2013 KPSS Sonuçları ve Taban Puanlari, Kontejyanlar

ÖSYM KPSS 2013/1 Tercih Kılavuzunda değişiklik yapıldı. Memur adayları KPSS 2013/1 Tercihlerini 24 Haziran-3 Temmuz tarihlerinde ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden yapabilecek...


Memur adaylarının beklediği KPSS 2013/1 Tercih Klavuzu 24 Haziran tarihinde ÖSYM tarafından açıklanmıştı. Memur adayları KPSS 2013 tercihlerini bu klavuza göre yapacaklardı. Adaylar 24 Haziran-3 Temmuz tarihleri arasında ÖSYM'nin sitesinde yapılacak.

Ancak KPSS 2013/1 Tercih Klavuzunda değişikliğe gidildi. ÖSYM tarafından yayımlanan KPSS 2013/1Tercih Kılavuzunda yer alan Tablo-3’de, Devlet Personel Başkanlığı tarafından düzeltme yapıldı.


ADAYLAR TERCİHLERİNİ DEĞİŞTİREBİLİR

KPSS 2013/1 Tercih Kılavuzu, yeni haliyle ÖSYM tarafından yayımlandı.Bu değişiklik nedeniyle tercihlerini değiştirmek isteyen adaylar tercih süresi içinde tercihlerini değiştirebilİR.

Adayların tercihlerini yaparken, Tercih Kılavuzunda yapılan düzenlemelere ve değişikliklere dikkat etmeleri gerekmektedir.

KPSS 2013 TERCİH KLAVUZU (GÜNCELLENMİŞ HALİ)İÇİN TIKLAYIN

KPSS ADAYLARI İÇİN BÜYÜK GÜN

Adayların kılavuzda yer alan kadro ve pozisyonları tercih edebilmeleri için, 7-8 Temmuz 2012 ve 22-23 Eylül 2012 tarihlerinde yapılmış olan KPSS'den (2012-KPSS Lisans ve 2012-KPSS Ortaöğretim/Önlisans) birine girmiş ve bu sınavların en az birinden ilgili KPSS puanını almış olmaları gerekecek.

Yerleştirme işlemlerinde ortaöğretim mezunları için KPSS P94, önlisans mezunları için KPSS P93 ve lisans mezunları için KPSS P3 puanı kullanılacak.

Adaylar, tercihlerini 24 Haziran-3 Temmuz tarihleri arasında internet yoluyla ÖSYM'ye gönderebilecek. İnternetten tercih gönderme işlemleri 3 Temmuz gecesi, saat 23.59'da sona erecek, süre uzatılmayacak.

KPSS-2013/1 Tercih Kılavuzu'na göre yapılacak yerleştirmeye başvuracak adayların kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekiyor.

2013 KPSS tercih kılavuzu yayınlandı ve indirmek için osym.gov.tr adresine girenler sunucu hataları ile karşılaşabiliyor. Bu yüzden 2013 KPSS kılavuzunu Bugün Gazetesi sunucularından indirebilirsiniz.


Bugün Gazetesi adayların daha rahat ulaşması için 2013 KPSS kılavuzunu kendi sunucularından yayınladı. 2013 KPSS klavuzunu bilgisayarınıza pdf formatında indirmek için TIKLAYIN.

2013 KPSS klavuzu yayınlandı ve ÖSYM'den konu ile ilgili ilk duyuru yapıldı. 2013 KPSS duyuru metnini aynen yayınlıyoruz.

"Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik hükümleri uyarınca bazı kamu kurum ve kuruluşlarının kadro ve pozisyonlarına yerleştirme yapmak amacıyla adaylardan tercih alınacaktır. Bu amaçla hazırlanan 2013 KPSS Tercih Kılavuzunda, ortaöğretim, ön lisans ve lisans düzeyleri ayrı olmak üzere tercih yapılabilecek kadro ve pozisyonlar yer almaktadır.

Kılavuz 24 Haziran 2013 tarihinden itibaren ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden yayımlanacaktır. Adayların kılavuzda yer alan kadro ve pozisyonları tercih edebilmeleri için, geçen yıl 7-8 Temmuz ve 22-23 Eylül tarihlerinde yapılmış olan KPSS Sınavlarından birine girmiş ve bu sınavların en az birinden ilgili KPSS puanını almış olmaları gerekir.

Yerleştirme işlemlerinde ortaöğretim mezunları için KPSS P94, ön lisans mezunları için KPSS P93 ve lisans mezunları için KPSS P3 puanı kullanılacaktır.

Adaylar tercihlerini 24 Haziran-3 Temmuz 2013 tarihleri arasında, kılavuzda yer alan kurallara göre, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden TC Kimlik Numaraları ve şifrelerini kullanarak kendileri yapacaklardır. ÖSYM’ye posta yoluyla gönderilen veya elden verilen tercih listeleri geçerli olmayacaktır. Tercih süresi uzatılmayacaktır.

2013 KPSS Tercih Kılavuzuna göre yapılacak yerleştirmeye başvuracak adayların kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekmektedir.

Adaylara ve kamuoyuna duyurulur."



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder