okul ogrenci kurulu tuzugu - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Temmuz 10, 2013

okul ogrenci kurulu tuzugu

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 
Okul Öğrenci Kurulu Tüzüğü


Dr. MUSTAFA ÖTEN İLKÖĞRETİM OKULU ÖĞRENCİ KURULU TÜZÜĞÜ
BÖLÜM 1
AMAÇ, İLKELER, KAPSAM, DAYANAK VE TANIMLAR
AMAÇ:
MADDE 1 - Bu tüzüğün amacı " Dr.Mustafa Öten İlköğretim Okulu Öğrenci Kurulunun"  Kuruluş ve işleyişine ilişkin esasları saptayarak öğrencilere demokratik davranışlar kazandırılması, özgür, özgüvenli, üretken, bilimsel düşünceye saygılı, sorumluluk alabilen bireyler olarak yetişmelerini ve okul yaşamına etkin bir biçimde katılmalarına olanak sağlamasıdır. Bu temel amaç doğrultusunda Öğrenci Kurulu aşağıda belirtilen görevleri yerine getirir.
  1. Öğrencilerin okul ve bölgeye uyumlarını sağlayacak önlemleri alır.
  2. Etkili bir eğitim ortamının oluşturulmasına, eğitim ve öğretimin kalitesinin artırılmasına yönelik çalışmalar yapar.
  3. Öğrenci sorunları ve bu sorunların çözümü için öğrencilerin kendi sorunları ile başa çıkabilme güvenli bir birey olmaları konusunda çalışmalar yapar.
  4. Okulda eğitici kol faaliyetlerinin Başkanları ile işbirliği yaparak okul ve eğitim bölgesinde yapılacak spor ve kültürel yarışmaların, yöresel ve milli günlerin kutlanmasına vb. sosyal etkinliklerin yapılmasına yönelik çalışmaları gerçekleştirir.
  5. Okul öğrencilerini her türlü sorunlarını araştırır, duyurur, bu konuda eğitici çalışmalara destek olur.
  6. Öğrenciler arasında karşılıklı sevgi ve saygıya dayanan demokratik davranışların yayılmasına yönelik çalışmalar yapar.
  7. Öğrencilerle idare ve öğretmenler arasında sağlıklı bir diyalog oluşturulmasına çalışır.
  8. Yukarıda belirtilen çalışmalara ilişkin olarak okul yönetimine ve ilgili Kurullara görüş ve önerilerde bulunur.
İLKELER:
MADDE 2 - Öğrenci Kurulu, yukarıda belirtilen çalışmaları yürütürken şu ilkelere bağlı kalır.
  1. Tüm çalışmalarda, okuldaki eğitim ve öğretimin aksamamasına dikkat edilir. Aksine zamanın verimli olarak kullanılmasına yardımcı olarak eğitim ve öğretimden istenilen faydanın alınmasına katkıda bulunur.
  2. Öğrenci Kurulu bu tüzükte belirtilen amaçlar dışında siyasal, sosyal, ekonomik amaçlar doğrultusunda çalışamaz. Okul dışındaki derneklerle, siyasi partilerle ilişkilerde bulunamazlar.
  3. Öğrenci Kurulu Milli Eğitimin esaslarının dışına çıkamaz.
  4. Öğrenci Kurulu çalışmalarında İletişim ve Danışma Kurulu ile işbirliği içinde hareket eder.
KAPSAM:
MADDE 3 - Bu tüzük Dr.Mustafa Öten İlköğretim Okulunda kayıtlı bulunan tüm öğrencileri kapsar.
DAYANAK:
MADDE 4 - Bu tüzük Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Okul ve Kurumların Yönetici ve Öğretmenlerinin Norm Kadrolarına İlişkin Yönetmelik ve Uygulama Kılavuzunun Eğitim Bölgeleri ve Eğitim Kurulları Yönergesinin (10.08.1999 tarih ve 23782 say.Res.Gaz.) 12, 13. ve 14. maddelerine, ilkokul, ortaokul, lise ve dengi okullar eğitici çalışmalar yönetmeliğinin(12.04.1993 tarih ve 63 sayılı 1240say.TD) 5. ve 6. maddelerine, MEB Ortaöğretim Kurumları Ödül ve Disiplin Yönetmeliğinin (31.01.1995 tarih ve 22.180 Say. Res. Gaz.) 9, 10, 11. ve 14. maddelerine, Lise ve Ortaokullar Yönetmeliğinin(23.11.1964 tarih ve 11868 Say. Res. Gaz.) 2, 3, 83, 84, 85, 87. ve 88. maddelerine, Rehberlik ve Psikolojik  Danışma Hizmetleri Yönetmeliği ( 17.04.2001tarih ve 23476 say. Res. Gaz.)  45. ve 46. maddelere dayanarak hazırlanmıştır.
TANIMLAR:
MADDE 5 - Bu tüzükte geçen deyimlerden "öğrenci" okula kayıtlı olan tüm öğrencileri, " Sınıf Temsilcisi" ve "Sınıf Temsilcisi Yardımcısı"; her sınıftan bu tüzükte gösterilen usullerle seçilen öğrenciyi, "Öğrenci Kurulu"; sınıf  temsilcilerinin oluşturduğu Kurulu, "Yürütme Kurulu"; 5 asil, 2 yedek üyeden oluşan, "Başkan"; bu tüzükte belirtilen usullerle bir yıllığına seçilmiş Yürütme Kurulunun başı ve tüzükte belirtilen çalışmaları yapan yürüten öğrenciyi, " İkinci Başkan"; bu tüzükte belirtilen usullerle seçilen 2 öğrenciden biri, "Yürütme Kurulu"; Başkan, iki Başkan yardımcısı, 1 yazman, 1 sayman toplam 5 üyeden oluşan ve bu tüzükte gösterilen çalışmaları yürüten Kurulu, "Denetleme Kurulu" Öğrenci Kurulunun seçtiği 2 asil 2 yedek temsilciden oluşan Kurulu, "İletişim ve Danışma Kurulu"; okul müdürünce görevlendirilen bir müdür yardımcısı, psikolojik danışman öğretmen, öğretmenler Kurulu tarafından seçilen 5 öğretmenin meydana getirdiği 7 kişiden oluşan Kurulu, "Seçim Kurulu"; okul müdürünce görevlendirilen bir müdür yardımcısı, psikolojik danışman öğretmen, öğretmenler Kurulu tarafından seçilen 2 asil 2 yedek üyeden oluşan 4 kişilik Kurulu, ifade eder.
BÖLÜM 2
KURALLAR VE İŞLEYİŞ ESASLARI:
SINIF TEMSİLCİLERİNİN SEÇİMİ  VE GÖREVLERİ:
MADDE 6 - Sınıf temsilcisi her sınıftan seçilir. Sınıf temsilcisi, Öğrenci Kurulu kararı doğrultusunda ve onun verdiği görevlerin yanı sıra aşağıdaki çalışmaları yapar. Belli çalışmalar için gerektiğinde Sınıf Temsilci Yardımcısını görevlendirir.
  1. Sınıf Temsilcisi aynı zamanda sınıf başkanıdır.
  2. Sınıf öğrencilerini sınıf içinde ve okulda temsil etmek.
  3. Sınıf öğrencilerinin haklarını savunmak ve sahip çıkmak.
  4. Sınıf öğrencileri arasında sevgi, saygı, güven, hoşgörü, işbirliği ve dayanışma ortamı yaratmak.
    Sınıf öğrencilerinin özgüvenlerini kazandırıp gelişmelerine yardımcı olmak.
  5. Sınıf öğrencilerinin ürettiği olumlu fikir ve projelerinin gerçekleşmesi için gerekli ortamı sağlamak.
  6. Sınıf içinde eğitim ve öğretimin daha sağlıklı ve düzenli yapılabilmesi için öğrenci öğretmen yönetim ve Öğrenci Kurulu arasında iletişim sağlamak.
  7. Sınıf ve okul için eğitsel kültürel sanatsal ve sportif etkinliklerin gerçekleşmesine ve öğrencilerin okul düzeyindeki bu nitelikteki çalışmalar etkin olarak katılmalarına yardımcı olmak.
  8. Öğrencilerin kendi aralarındaki sorunları çözümlemelerini, çözülmeyenlerin öğretmen yönetim ve öğrenci temsilciler Kuruluna iletilmesine yardımcı olmak.
ÖĞRENCİ KURULUNUN OLUŞUMU YETKİ VE GÖREVLERİ
MADDE 7 - Seçilen sınıf temsilcileri ve yardımcılarının oluşturduğu Kuruldur. Kurul aşağıdaki yetki ve görevlere sahiptir.
  1. Yürütme Kurulunun çalışmalarını içeren 3 aylık raporu onaylamak.
  2. Gerektiğinde iş bu tüzüğün değiştirilmesine karar vermek. Öğretmenler Kurulunun onayı ile değişikliği yapmak.
  3. Yürütme Kurulunun gerekli harcamaların yapmasına izin vermek.
  4. Yürütme Kurulunun üyelerinin değiştirilmesi için gerekli zaman, seçim yapılması önerisin iletişim Kuruluna sunmak.
  5. Sınıf öğrencileri arasında sevgi, saygı, güven, hoşgörü, işbirliği ve dayanışma ortamı yaratmak.
  6. Sınıf öğrencilerinin özgüvenlerini kazandırıp gelişmelerine yardımcı olmak.
  7. Sınıf öğrencilerinin ürettiği olumlu fikir ve projelerinin gerçekleşmesi için gerekli ortamı sağlamak.
  8. Sınıf içinde eğitim ve öğretimin daha sağlıklı ve düzenli yapılabilmesi için öğrenci öğretmen yönetim ve öğrenci temsilciler Kurulu arasında iletişim sağlamak.
  9. Sınıf ve okul için eğitsel kültürel sanatsal ve sportif etkinliklerin gerçekleşmesine ve öğrencilerin okul düzeyindeki bu nitelikteki çalışmalar etkin olarak katılmalarına yardımcı olmak.
  10. Bağlı birimlerce hazırlanan plan ve projelerin görüşüp değerlendirmek karara bağlamak bunların uygulamasını izlemek.
İŞ BÖLÜMÜ :
MADDE 8 - Yürütme ve Denetleme Kurulu seçilen üyelerden oluşarak toplanır. Öğrenci Kurulu yapacağı toplantıda Kurul üyeleri arasında iş bölümü yapar, her birime en az 2 üye seçer ve üyelerden birini Başkan olarak belirler.
MADDE 9 - Öğrenci Kurulu çalışmaları şu birimler tarafından yürütülür.
BİRİMLER:

a)    Öğrenci sorunları ve eğitim birimi

b)    Basın yayın, kültür ve sanat birimi

c)    Spor, çevre ve sağlık birimi

d)    Okul içi ve okul dışı ilişkiler birimi

Bu birimler çalışmalarını, okulda oluşturulan eğitsel kollarla işbirliği içerisinde yürütürler. Öğrenci Kuruluna her ay rapor sunarlar.

TOPLANTILAR:
MADDE 10 - Kurul ilk toplantısını seçim sonuçlarının kesinleşmesinden itibaren 10 gün içinde yapar. Toplantı gündem taslağı, İletişim ve Danışma Kurulunca hazırlanarak en az 4 gün önce ilan edilir. Gündem toplantının başlangıcında Kurulun onayına sunulur. Toplantı bir Kurul üyesi tarafından yönetilir. Toplantı yazmanlığı Kurul üyelerinden birisi tarafından yapılır.
      Toplantıda yoklama yapılır. Özürsüz olarak üst üste 3 kez toplantıya katılmayan üyenin üyeliği düşürülür. Öğrenci Kurulu ayda en az 1 kez toplanır. Toplantılar her ayın ilk haftası içerisinde yapılır. Toplantı İletişim ve Danışma Kurulu üyesinin gözetiminde yapılır. Toplantı salt çoğunlukla yapılır, katılanların salt çoğunluğu ile karar alınır.  Oyların eşit olması durumunda toplantıya yönetimin oy verdiği taraf çoğunluğu sağlamış sayılır. Bu tüzüğün 7.maddesinin b ve d bentleri için 2/3 çoğunluk aranır.

ÖĞRENCİ KURUL KARARI
MADDE 11 - Öğrenci Kurulu kararı karar defterine yazıldıktan sonra Kurula katılanlar tarafından imzalanır. Karar defteri Başkanın görevlendirdiği ikinci Başkanlardan birisi tarafından sağlanır. Alınan kararların bir örneği de İletişim ve Danışma Kuruluna verilir.
YÜRÜTME KURULU GÖREV VE YETKİLERİ
OLUŞUMU:
MADDE 12 - Tüzükte belirtilen usuller ile seçilen; 1 başkan ve 2 başkan yardımcısı, 1 sayman ve 1 yazmandan oluşur.
GÖREV VE YETKİLERİ:
MADDE 13 - Yürütme Kurulu bu tüzükte belirtilen esasların yürütülmesi ve Öğrenci Kurulunun okul içinde ve dışında temsilini yapar.
MADDE 14 - Yürütme Kurulu üyelerinden her biri toplantılarda tek oy hakkına sahiptir. Eşitlik durumunda Başkanın oyunun bulunduğu taraf çoğunluğu sağlar.
ÖĞRENCİ BAŞKANININ SEÇİMİ GÖREV VE YETKİLERİ
MADDE 15 - Bu tüzükte belirtilen usullerle 1 yıllığına seçilir.
GÖREV VE YETKİLERİ
a)    Yürütme Kuruluna öğrenci temsilciler Kuruluna Başkanlık yapmak.
b)    Öğretmenler Kurulu ve Okul aile birliği toplantılarına İletişim ve Danışma Kurulunun belirlediği gündem maddeleri görüşülürken katılmak, görüş bildirmek. Ancak belirtilen toplantılarda oy hakkı yoktur.
c)    Öğrencileri okul içinde ve dışında temsil etmek.
d)    Bu tüzükte belirtilen çalışmaları yapmak ve Öğrenci Kurulunun kararlarını uygulamak.
e)    Diğer Kurul üyelerini görevlendirmek.
f)      Yürütme Kurulu üyelerinin azlini Öğrenci Kurulundan istemek.
g)    Gerektiğinde Yürütme Kurulu'nun feshini Öğrenci Kurulu'ndan istemek.
İKİNCİ BAŞKAN SEÇİM VE GÖREVLERİ
MADDE 16 - Bu tüzükte belirtilen usullerle Öğrenci Kurulu tarafından 1 yıllığına, 2 kişi olarak seçilir. Yürütme Kurulunun üyesi ve Başkanın yardımcılarıdır. Başkanın bulunmadığı zamanlarda Başkana vekâlet ederler. Başkana vekâlet edecek Başkan yardımcısı Başkan tarafından belirlenir.
DENETLEME KURULU:
MADDE 17 - Denetleme Kurulu bu tüzükte belirtilen usullerle Öğrenci Kurulu tarafından 1 yıllığına seçilir. 2 asil ve 2 yedek üyeden oluşur. Yedek üyelerin oy hakkı yoktur.
MADDE 18 - Denetleme Kurulu seçim sonuçlarının kesinleşmesinden itibaren 10 gün içinde ilk toplantısını yapar. Kurul ilk toplantıda aralarında bir Başkan ve bir de yazman seçer. Olağan Kurul toplantıları en az 3 ayda bir yapılır. Kurul Başkanı İletişim Ve Danışma Kurulunun ya da Okul Müdürünün çağrısıyla olağanüstü toplanır. Kararlar salt çoğunlukla alınır.
DENETLEME KURULUNUN GÖREV VE YETKİLERİ
MADDE 19 - Denetleme Kurulunun görev ve yetkileri şunlardır;
a)    Öğrenci Kurulu ve bağlı birim ve komisyonların plan, proje, çalışma ve uygulamalarını yasalar, yönetmelikler, Öğrenci Kurulu tüzüğü ve program hükümlerinin uygunluğunu denetlemek.
b)    Öğrenci Kurulu ve bağlı birim ve komisyonları defter, makbuz kayıt, tutanak ve hesapları ile harcamalarının yasalara, yönetmelikler, Öğrenci Kurulu tüzüğü ve program hükümlerine uygunluğunu denetlemek.
c)    Gerekli hallerde okul müdürüne Öğrenci Kurulu örgütünün feshini önermek. Denetleme Kurulu, denetimleri sonucunda 4 örnek rapor hazırlayarak birini Kurul dosyasında saklar. Diğerlerini Okul Müdürü, İletişim ve Danışma Kurulu ve Öğrenci Kurulu Başkanına sunar.

BÖLÜM 3
SEÇİMLER
SEÇİLECEK ÖRGÜT VE BİRİMLERİ:
MADDE 20 - Öğrenci Kurulu aşağıdaki organ ve birimlerden oluşur.
a)    Sınıf Temsilcisi
b)    Öğrenci Kurulu
c)    Öğrenci Başkanı ve Yürütme Kurulu
d)    Denetleme Kurulu
İKİ AŞAMALI SEÇİM
MADDE 21 - Seçimler iki aşamalıdır. Birinci dönem seçimlerde Sınıf Temsilcisi ve yardımcısı dolayısıyla Öğrenci Kurulu seçilir. İkinci aşamada ise, başkan ve Yürütme Kurulunun belirlenmesi için aşağıda belirtilen yöntemlerden biri uygulanır. Hangi yöntemin uygulanacağına Seçim Kurulu karar verir.
SEÇİM USULLERİ
a)      Öğrenci Kurulu tarafından Yürütme Kurulu için görevlerine göre 1 başkan ve 2 başkan yardımcısı 1 sayman 1 yazman seçer.  Denetleme Kurulu için 2 asil 2 yedek olmak üzere öğrenciler seçilir.

b)      Öğrenci Kurulu tarafından başkan ve Yürütme Kurulu için görevlerine göre 1 başkan ve 2 başkan yardımcısı 1 sayman 1 yazman adayları belirlenir. Oylama okulun bütün öğrencilerin katılımı ile gerçekleştirilir. Denetleme Kurulu için 2 asil 2 yedek üyeyi Öğrenci Kurulu seçer.
Yürütme Kurulu ve Denetleme Kurulu Öğrenci Kurulu tarafından aşağıdaki usullere göre seçilir.
ADAYLARDA ARANACAK KOŞULLAR:
MADDE 22 - Adaylar MEB Ortaöğretim Kurumları Ödül Ve Disiplin Yönetmeliğindeki Onur Genel Kurulu üyelerinde aranan aşağıdaki koşulları taşımalıdırlar.
1.    Okul disiplinine aykırı bir davranışın bulunmaması
2.    Dolayısıyla arkadaşlarına örnek olması
3.    Derslerdeki gayret ve başarısında üstünlük göstermesi
4.    Çalışkan, dürüst, doğru sözlü ve güvenilir olması
PROPAGANDA:
MADDE 23 - Adaylar eğitim öğretime zarar vermemek ve bu tüzükteki esaslara uymak koşuluyla serbestçe propaganda yapabilirler. Bu esaslara aykırı şekilde davrananların adaylıkları İletişim ve Danışma Kurulunca İptal edilir. Disiplin Yönetmeliği hükümleri saklıdır.
USÜL
SINIF TEMSİLCİLERİN SEÇİMİ:
MADDE 24 - Her sınıf bir seçim bölgesi sayılır.
MADDE 25 - Her seçim bölgesinde (1) Sınıf Temsilcisi ve (1) Sınıf Temsilcisi Yardımcısı seçilir. En çok oyu alan sınıf temsilcisi, ikinci en çok oyu alan Sınıf Temsilcisi Yardımcısı olur.
MADDE 26 - Sınıf temsilcisi seçimi Rehberlik Dersinde sınıf öğretmeninin gözetiminde yapılır.
MADDE 27 - Seçime ancak seçimden 24 saat öncesine kadar seçim kuruluna adını yazdırmış adaylar katılabilir. Seçim Kurulu bu adayların adlarını içeren listeleri sınıf öğretmenine seçimden önce verilir.
MADDE 28 - Yukarıdaki maddelere göre yapılan seçim sonucu tutanak haline getirilip her seçim bölgesinde, aday olmayan 2 öğrenci ve ilgili öğretmen tarafından imzalanarak en kısa sürede seçim kuruluna teslim edilir.
İTİRAZ:
MADDE 29 - Seçim Kurulu sonuçları ilan eder. İlandan sonra 48 saat içinde itiraz edilmezse sonuçlar kesinleşir. Seçim Kurulu gerek gördüğü yerde seçimi yenileyebilir. Ancak yeni adaylar seçime kabul edilemez.
MADDE 30 - Yukarıdaki maddelere göre seçilen Sınıf Temsilcileri ve Sınıf Temsilcisi Yardımcısı Öğrenci Kurulunun  doğal üyesidirler. Ancak sadece  Sınıf Temsilcileri Yürütme Kuruluna ve Denetleme Kuruluna aday olabilir.
BAŞKAN VE YÜRÜTME KURULUNUN SEÇİMİ
MADDE 31 - Başkan ve yürütme kurulunun belirlenmesi için 21. maddede belirtilen yöntemlerden biri uygulanır. Hangi yöntemin uygulanacağına Seçim Kurulu karar verir.
MADDE 32. Seçime her aday hangi kategoriden katılırsa o kategoriden seçilir. Yürütme Kurulu üyeliği ve Denetleme Kurulu üyeliği olmak üzere 2 kategori vardır. Denetleme Kurulu üyeliği kategoriden en çok oy alan öğrenci asil diğer sıradaki 2 öğrenci de yedek üye olarak seçilir.
MADDE 33 - Yürütme kurulunda istifa, ayrılma durumunda Kurul üyelerinden sınıf temsilcileri arasından göreve göre tekrar seçim yapılır. En çok oyu alan belirtilen göreve seçilmiş olur.
MADDE 34 - Seçimler 10 gün içerisinde yapılır. Bu süre içinde adaylar kendisini tanıtıcı propaganda yapabilirler. Bu tüzüğün 23. maddesi hükmü saklıdır.
MADDE 35 - Seçim günü ve saati seçim kurulunca tespit edilir. Seçim kurulu seçimlerin yönetim ve denetimini yapar.
MADDE 36 - Seçim Kurulu ile Okul Müdürünün onayladığı seçim sonuçları ilan edilir. İtiraz halinde bu tüzüğün 29. maddesi hükmü kıyasen uygulanır.
MADDE 37 - Sınıf Temsilcileri tarafından en az 1/5 i koşuluyla Yürütme Kurulunun yeniden belirlenmesi için seçim yapılması istenebilir. Bu istek İletişim ve Danışma Kuruluna yazı ile bildirilir. İletişim ve Danışma Kurulu Okul Müdürlüğünün de yazılı olurunu alarak seçim yapılmasına karar verir.
ORTAK HÜKÜMLER
MADDE 38 - Okul Öğrenci Kurulu Tüzüğü hükümleri uyarınca oluşturulan bütün Kurul, Birim ve Komisyonlar yapacağı çalışmaları, tüzükte belirlenen usuller dairesinde tespit edilmiş kararlar uyarınca bu kararları karar defterine yazarak imzalarlar. Tutulacak defter ve kayıtlar şunlardır.
a)    Karar Defteri (Tüm Kurul, Birim ve Komisyonlar)
b)    Gider Kayıt Defteri (Okul Öğrenci Kurulu)
c)    Gider Belgesi Dosyası(Okul Öğrenci Kurulu)
d)    Gelen Evrak Dosyası (Tüm Kurul, Birim ve Komisyonlar)
e)    Gider Evrak Dosyası (Tüm Kurul, Birim ve Komisyonlar)

MADDE 39 - Harcama yapmaya, Okul Müdürünün onayı ile Öğrenci Kurulu yetkilidir. Kurul harcamaları yetkilendirdiği ikinci Başkan ve sayman tarafından harcamalara ilişkin kayıtlar  "Gider Kayıt Defterine"  işlenir. Belgeler dosyalanarak saklanır.
ÜYELİKTEN DÜŞME
MADDE 40 - Bu tüzükte belirtilen kurallara seçilerek gelmiş üyeler bu tüzüğün 22. maddesinde yazılı koşulları kaybederlerse üyeliklerini kaybederler. Yerlerine yeni üyeler seçilir.
MADDE 41 - Başkanın bu tüzükte belirtilen koşulları kaybetmesi ya da istifası halinde 2 hafta içinde seçim yapılır. Seçim yapılana kadar İletim ve Danışma Kurulunun belirleyeceği Başkan Yardımcılarından biri vekâleten Başkanlığı yürütür.
OYLAMALAR:
MADDE 42 - Öğrenci Kurulu ile Başkan ve Yürütme Kurulunun belirlendiği seçimlerde mutlaka gizli oy açık sayım ilkesi uygulanır.
FESİH :
MADDE 43 - Türk Milli Eğitiminin amaçları ve temel ilkeleri doğrultusunda çalışmaları yürüten Öğrenci Kurulu, Okul Müdürü, İletişim ve Danışma Kurulu ya da Öğrenci Başkanının Okul Müdürüne önerisi ve Öğretmenler Kurul Kararı ile fesih edilir. Karar toplantıya katılan öğretmenlerin salt çoğunluğu ile alınır.
MADDE 44 - Yürütme Kurulu, Denetleme Kurulu ve Öğrenci Kurulu dışında kimse tüzük değişikliği önerisi yapamaz. Öğrenci Temsilciler Kurulu, öneriyi görüşür ve üyelerin tamamının 2/3 ünün oyuyla öneriye son şeklini verir. İletişim ve Danışma Kuruluna sunar. İletişim ve Danışma Kurulu bu öneriyi Öğretmenler Kurulu'na sunar, Öğretmenler Kurulu'na katılan öğretmenlerin salt çoğunluğu ile kabul edilirse tüzük değişmiş olur.
  MADDE 45 -  Bu tüzüğü Okul Müdürü yürütür. Tüzük yayımı tarihinde yürürlüğe girer.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder