kuru pilin yapisi - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Temmuz 09, 2013

kuru pilin yapisi

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 
KURU PİLİN YAPISI DENEYİ



DENEY NO:  12

DENEYİN ADI: KURU  BİR  PİLİN  YAPISININ İNCELENMESİ

DENEYİN AMACI:
Kuru pilin içindeki maddeleri görme, içinde çevreye zararlı maddeler olup olmadığını anlama

KULLANILAN ARAÇ VE GEREÇLER:

Kuru  pil, pense, tornavida ,çivi, bıçak.

DENEYİN YAPILIŞI:
             Kullanılmış bir pili pense, tornavida veya bıçak yardımı ile açınız. Bu çalışmayı yapacağınız masaya kağıt seriniz. Pilin içinden çıkan parçaların üstünüze bulaşmamasına dikkat ediniz. Pilin kutusu olarak görev yapan çinko silindiri inceleyiniz. İçerisinde erime ve aşınma var mıdır? Sizce bunun sebebi ne olabilir? Pil enerji verirken buradaki bazı maddeler pilin diğer kısımlarına geçmiş olabilir mi? Ortadaki kömür çubuğu ve dışındaki siyah toz dolu torbayı inceleyiniz. Gözlemle­rinizi defterinize yazınız. Yaptığınız incelemeye göre, kuru pilin şeklini çiziniz. Pilin içindekî maddeler doğada kolayca yok olabilir mi? Çevre kirlenmesine neden olur mu?

  DENEYİN SONUCU:
        Piller kimyasal enerjiyi elektrik enerjisine çevirirler.  Piller enerji üretirken çinko silindir, atomlarını içteki gri renkli kısma verir.Atomun elektronları silindirin üzerinde kalır. Bir telle  devre  tamamlandığında lar elektronlar  tel üzerinden pilin ortasındaki kömür çubuğa gider zamanla erir, delik deşik olur.jelatinli            çözeltisi Pilin içindeki maddeler doğada kendi kendine yok olamaz.-Çevre kirlenmesine neden olur. Bu yüzden pilleri çöplere rasgele atmamak gerekir. Mümkünse cam, p1astik, demir gibi atıklarla birlikte çöp torbalarına koyarak atmak gerekir.
       Pillerin çinko silindir kısmı elektron verdiği için negatif ( —) kutup, kömür çubuk ise elektron aldığı için pozitif ( + ) kutup olarak adlandırılır.

DEĞERLENDİRİLME:
  1-Pilin  içindeki  maddeler  nelerdir ? Çevreye  ne  gibi  zararı  vardır ?






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder