5.sinif 1.donem 1. veli toplanti tutanagi - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Temmuz 15, 2013

5.sinif 1.donem 1. veli toplanti tutanagi

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 
5.Sınıf 1.Dönem 1.Veli Toplantı Tutanağı


  

75. YIL REZAN HAS İLKÖĞRETİM OKULU MÜDÜRLÜĞÜNE

                                                                                                                KOCASİNAN



      …………….. …. günü  saat 10.30’da okulumuz 5/B sınıfında  I.dönem 1. veli toplantısını yapmak istiyorum. Toplantıda görüşülecek gündem maddeleri aşağıda sunulmuştur.
         Gereğini bilgilerinize arz ederim.
                                                                                                          ......./09/2013
                                                                                                                 
                                                                                                         

                                                                                                               HANİFE ŞİMŞEK

                                                                                                         5/B Sınıf Öğretmeni

GÜNDEM MADDELERİ

1.  Yoklama ve Açılış Konuşması
2.  Geçen Eğitim Öğretim Yılı Öğrenci Başarı Durumlarının Değerlendirilmesi
3.  Kullanılacak Ders Araç-Gereçlerin Konuşulması
4.  Öğrencilerin sınıf öğretmenine ve branş öğretmenine karşı tutumları
5.  Öğrencilerin Devam-Devamsızlık Durumu, Öğrenci izinleri
6.  Bu Yıl Okutulacak Dersler ve Serbest Etkinlikler Hakkında Bilgi Verilmesi
7.  Proje , Performans Görevleri Konusunda Bilgilendirme.
8.  Temizlik, Sağlık ve Beslenme Durumları
9.  Veli-Öğretmen Görüşme Saatleri
10.Öğrenci kılık ve kıyafetleri
11.Hikaye Kitaplarının Seçilmesi,Sınıf Kitaplığının Zenginleştirilmesi
12. “Sınıf Veli Temsilcisi”nin Seçimi
13.Dilek ve Temenniler,
14.Kapanış.

      
OLUR
………………


AHMET TURAN

OKUL MÜDÜRÜ



2013 – 2014 EĞİTİM- ÖĞRETİM YILI 5/B SINIFININ 1. DÖNEM
1. VELİ TOPLANTISINA KATILAN VE­Lİ­LE­RİN İM­ZA ÇİZELGE­SİDİR

ÖĞRENCİNİN
ADI, SOYADI
TOPLANTIYA KATILAN
VELİNİN ADI, SOYADI
İMZASI































































































  
2013-2014  EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 75. YIL REZAN HAS İLKÖĞRETİM OKULU
5/B  SINIFI …../09/20123 TARİHLİ VELİ TOPLANTI TUTANAĞIDIR.

1.  YOKLAMA VE AÇILIŞ KONUŞMASI
     Toplantıya yeterli katılımın olduğu görülerek gündem açıldı. Öncelikle gelen velilere teşekkür edildi. Gündemin maddeleri okunarak toplantıya katılanların ekleyecekleri maddeler olup olmadığı soruldu, gündemin yeterli olduğu kanaatine varılarak  gündeme madde eklemeye gerek görülmedi.

     2.  GEÇEN EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ BAŞARI DURUMLARININ DEĞERLENDİRİLMESİ
    Geçen öğretim yılının başarılı geçtiği, hedeflenen davranışlara büyük ölçüde ulaşıldığı, konuların zamanında işlendiği söylendi. Sınıf içinde, bireysel farklılıklardan kaynaklanan değişik seviyelerin olduğu belirtildi.Okul olarak alınan Çoşku yayınlarının deneme sınavlarının sonuçlarında başarı durumunun görüldüğü anlatıldı.Bu yıl da okul olarak yapral test ve deneme alınacağını, zorlanan öğrencilerin evde teşvik edilmesi gerektiği istendi. Bu öğrencilerin destek gördükleri takdirde daha başarılı olacakları hatırlatıldı. Eğitimin bir sabır işi olduğu konusunda konuşuldu.
  
  3. KULLANILACAK DERS ARAÇ-GEREÇLERİN KONUŞULMASI
     Öğrencilerin sadece ders kitabının olmadığı ders kitabı yanında çalışma kitaplarının da olduğu belirtildi ve bu kitapların içeriğinden bahsedildi.Bu yıl Fen ve Teknoloji,Sosyal Bilgiler ve matematik kitaplarında çalışma kitaplarının birleştirildiği,2. Kitapların II. Dönem işleneceği,bu kitapların saklanması gerektiği anlatıldı.Sınıfta ki dolaba da koyabilecekleri,yalnız kitap ve defterlerini çiltleyip etiketlemeleri söylendi. Ders kitabı, çalışma kitabı, defter, kalem dışında öğrencilerin hazırladıkları ürünleri arşivlemek için geçen yıl ki ürün dosyalarının kullanılacağı söylendi..Verilen ödevlerin, görevlerin, etkinlik araç gereçlerinin programa uygun olarak gönderilmesi   hususunda velilerin öğrencilere desteği istendi.

   4.  ÖĞRENCİLERİN SINIF ÖĞRETMENİ VE BRANŞ ÖĞRETMENİNE KARŞI TUTUMLARI
Öğrencilerin çoğunun tatil havasından çıkamadığı,özellikle Burak kırmızıaslan,Arifcan Aslan,Batuhan Cepli gibi öğrencilerin dersi dinlemediği,arkadaşlarına da engel olduğu anlatıldı.Dersi derste öğrenmenin önemi vurgulandı.Branş öğretmenlerin de bu konuda öğrencilerden şikayet ettiği söylendi.
   5. ÖĞRENCİLERİN DEVAM-DEVAMSIZLIK DURUMU, ÖĞRENCİ İZİNLERİ
     Öğrencilerin olabildiğince okula devamları sağlanmalı  konuları kaçırmamak için bir dersin bile önemli olduğu vurgulandı.  Çocuk hasta ise okula gönderilmemesinin hem öğrenci hem de öğretmen için yararlı olacağı söylendi. Hasta olduklarında  mutlaka doktor raporu almaları gerektiği hatırlatıldı. Devam konusunda velilere devamsızlık zamanı mektup yollanacağı velinin haberdar edileceği söylendi . Buna karşın veliler de  gerekli önlemi almalıdır, denildi.

   6.  BU YIL OKUTULACAK DERSLER VE SERBEST ETKİNLİKLER HAKKINDA BİLGİ VERİLMESİ
        Geçen sene olduğu gibi bu sene de Matematik, Türkçe, Fen ve Teknoloji , Sosyal Bilgiler derslerine müzik ve serbest etkinlikler derslerine sınıf öğretmeninin gireceği  anlatıldı belirtildi.Haftada dört saat olan serbest etkinlikler dersinde,Çarşamba günü dönüşümlü olarak rehberlik ve kulüp toplantılarının yapılacağı,bir ders satranç dersi konduğu,bir ders hikaye okunacağı,şiir,bilmece,bulmaca gibi etkinliklerin dönüşümlü olarak işleneceği anlatıldı.
  7.  PROJE , PERFORMANS GÖREVLERİ KONUSUNDA BİLGİLENDİRME.
       Öğrencilere verilen performans ödevlerini ve proje ödevlerini internet ortamından ve kütüphaneden  yararlanarak yapmaları hususunda bilgilendirici açıklamalar yapıldı.Belirtilen zamana kadar araştırma yapmaları ( verilen görevleri araştırma, bulma, gerekli resim ve fotoğrafların temini vb. )  gerektiğinden ve  zamanı gelince de sınıf ortamında yazılacağından bahsedildi. Performans görevleri ve proje hazırlarken zaman zaman öğretmenden yardım alabileceklerini,aşamalarını gösterebileceklerini,zaten bazı derslerde birlikte yapılacağı anlatıldı. Velilerden bu ödev ve çalışmalarda öğrencilere rehberlik etmeleri istendi.

8.  TEMİZLİK, SAĞLIK VE BESLENME DURUMLARI
     Temizlik, okula geliş gidiş saatleri ve  sabah kahvaltıları konusunda gerekli hassasiyeti göstermeleri hususunda velilerin duyarlılığı için teşekkür edildi. Öğrencilerin okula gelirken onlara verilen paralarla doyurucu yiyecekler almadıkları ve dengeli beslenme sağlamadıkları söylendi.Bunun için öğrencilerin evlerinden yiyecekleri getirmeleri daha iyi olacağının önemi vurgulandı. Fazla harçlık verilmemesi istendi. Sınıfımızda her türlü temizlik malzemesinin bulunduğu,öğrencilerin bu konuda alışkanlık kazandığı söylendi.Bu konudaki desteklerinden dolayı velilere teşekkür edildi.
 
  9 . VELİĞRETMEN GÖRÜŞME SAATLERİ
     Öğrencilerin başarılı olmaları için velilerin, öğretmenlerle iş birliği yapmaları ve sık sık öğrenci durumlarını görüşmeye gelmeleri gerektiği vurgulandı. Eğitim Öğretimde önemli bir unsurun Veli olduğu ve velilerin sadece toplantı günlerinde değil diğer okulun belli saatlerinde okula gelerek öğrencilerin başarısı , okulla ilgili sorunları danışmaları istendiBranş öğretmenlerinin dersindeyken her zaman benimle görüşebilecekleri söylendi.Ders proğramındaki branş derslerinin yerleri anlatıldı.
  10 . ÖĞRENCİ KILIK VE  KIYAFETLERİ
       Ekim ayının sonuna kadar okul formasını giyebileceklleri,yalnız formanın altına giyilen kıyafetlerin özenle seçilmesi gerektiği anlatıldı.Hava şartlarına göre formanın üzerine kıyafet giydirilmesi anlatıldı.
   11. HİKAYE KİTAPLARININ SEÇİLMESİ,SINIF KİTAPLIĞININ ZENGİNLEŞTİRİLMESİ
Geçen sene yaptığımız gibi öğrencilere 15 adet aynı kitaptan alınacağı,kitap listesinin 100 temel eser içinden öğrencilerle oluşturulduğu anlatıldı. Bu kitapların temini için sınıf annesinden yardım istendi.Bu kitapları okumaları için 15 günlük süre verileceğini,daha sonra ,sınav yapılacağı,bu yüzden her öğrencinin okuması gerektiği anlatıldı. Bu konuda hassas davranmaları gerektiği konuşuldu.


  12. “SINIF VELİ TEMSİLCİSİ”NİN SEÇİMİ
     Sınıf  veli temsilciliğine  leyla Cırgalanlıo ve Hatice Tanatmış .  oy birliği ile seçilmiştir.

   13 . DİLEK VE TEMENNİLER,
     Dilek ve temenniler bölümünde öğrencilerin kişisel davranışları hakkında velilerle birebir görüşme yapılmasına karar verilerek toplantı sona erdirildi.
Okul katkı paylarının sınıf temsilcisi veliler tarafından toplanmasına ve idareye teslim edilmesine karar verildi.
.Ayrıca veliler öğrencilere yönelik kurs açılmasını istemişler,bu konunun araştırılıp idare ile görüşüleceği,bu konu için ayrıca toplantı yapılacağı kararı verilmiştir.
İş bu tutanak yapılan toplantıyı ve alınan kararları belgelendirmek amacıyla düzenlenmiştir.

ALINAN KARARLAR

1- Öğrencilere,  beşinci  sınıfın genel özellikleri dikkate alınarak yaklaşılmasına,
2- Öğretmen veli diyalogunun sağlıklı devam ettirilmesi için bireysel veli görüşmelerinin yapılacağına  branş derslerinin olduğu saatlerde görüşmelerin yapılacağı,
3- Kılık kıyafet ve beden temizliğine dikkat edilmesine,
4- Kitap okuma alışkanlığı artırılması için  sınıf kitaplığının  zenginleştirilmesine,.
6- Öğrencilere verilen proje ve performans ödevlerine önem vermeleri ve bunları yerine getirmelerine yardımcı olunmasına,
8- Öğrenci harçlığı verilirken miktarının iyi ayarlanmasına ,
9-Sınıf anneliğine Leyla Cırgalanlıo. ve yardımcılığına da Döndü Sandalya’ın seçilmesi ve kendisine  tüm velilerin yardımcı olmasına,
10-Çocukların veliler tarafından da evde takip edilmesine,
11- Rehber öğretmenle işbirliğinin  artırılmasına,
12-Temizlik kurallarına daha dikkat edilmesine, öğrencilerin kahvaltı yapmadan okula gönderilmemesine,
13- Derslerinde başarısız olan öğrencilerin ders çalışması için teşvik edilmesine ve gerekli önlemlerin alınmasına,
14-Okul katlı paylarının sınıf temsilcisi veliler tarafından toplanmasına
            
         Öğretmen ve veliler tarafından kararlaştırıldı.




Sınıfı Öğretmeni     Sınıf    Temsilcisi           Sınıf    Temsilcisi

  



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder