2013 alan degisikligi iptali ve ogretmen atamalari - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Temmuz 12, 2013

2013 alan degisikligi iptali ve ogretmen atamalari

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 
2013 Alan Değişikliği İptali ve Öğretmen Atamaları
Milli Eğitim Bakanlığı Alan değişikliği iptali ve öğretmen atama kontenjanları için çalışmalarını hızlandırmalıdır.
Bilindiği üzere hükümet memur alımı için bu yıl Milli Eğitim Bakanlığı'na 37 Bin atama izni verdi.
2013 Ağustos ayında 37 Binöğretmenin ataması yapılacak. Atamalara 2 ay gibi kısa bir süre kalmasına rağmen MEB işi ağırdan alıyor.

4+4+4 sistemi Sınıf Öğretmenlerini mağdur etmişti. Milli Eğitim Bakanlığı Alan değişikliği hakkı tanıyarak yaklaşık 21.500 Sınıf Öğretmenini isteğe bağlı diğer branşlarageçirmiş, norm fazlası olma durumunu büyük ölçüde engellemişti. Fakat, geçen süre zarfında alan değiştiren öğretmenlerde bazıları alanlarında mutsuz olduklarını, verimli çalışamadıklarını dile getirmiş, bunun üzerine Milli Eğitim Bakanlığı Haziran ayında alan değişikliği yapıp geri dönmek isteyenlere hak tanıyacağını açıklamıştı.


ALAN DEĞİŞİKLİĞİ ÇALIŞMALARI BAŞLADI-TIKLA
Alan değişikliği iptalinin isteğe bağlı gerçekleşmesinden sonra Ağustos ayında atanacak 37 Bin öğretmenin durumu netlik kazanacak. Sınıf Öğretmenliği branşı geri dönüşler açısından kontenjanların branşlara göre belirlenmesi noktasında büyük önem taşıyor. Zira, geri dönüşler tamamlanmadan Milli Eğitim Bakanlığının branşlara göre kontenjan dağılımı yapması zor gibi gözüküyor.

EN AZ 5 BİN SINIF ÖĞRETMENİ ALINMALI-TIKLA
Haziran ayına girdiğimiz şu günlerde Milli Eğitim Bakanlığı alan değişikliği iptali çalışmalarını hızlandırmalı ve bir an önce tamamlamalıdır. Daha sonra 37 Bin kontenjanı branşlara göre adaletli bir datım yaparak öğretmen adaylarını bilgilendirmeli, son dakika sürprizlerine meydan vermemelidir.

Süreci takip edip sizleri bilgilendirmeye devam edeceğiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder