Yanlis Adres Kitap Ozeti - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Haziran 14, 2013

Yanlis Adres Kitap Ozeti

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 
646 YANLIŞ ADRES KİTAP ÖZETİ


KİTABIN ADI
YANLIŞ ADRES
KİTABIN YAZARI
JANE HELLER
YAYIN EVİ VE ADRESİ
BİLGE KÜLTÜR SANAT
BASIM YILI

2000


1 . KİTABIN KONUSU : 
Kendi halinde yaşayan bir anaokulu öğretmenin oturduğu binaya , onunla aynı ismi taşıyan , pahalı dergiler için ünlü kişilerle röportaj yapan çok güzel kadının taşınmasıyla gelişen olaylar . 

2. KİTABIN ÖZETİ : 
Nancy Stern ; kendi halinde bir yaşam süren bir anaokulu öğretmenidir . Yaşadığı apartmana kendisiyle aynı ismi taşıyan pahalı ddergiler için ünlü kişilerle röportaj yapan çok güzel ve bir çok erkek arkadaşı olan bekar bir kadındır.Binaya diğer Nancy ‘nin taşınmasıyla ana okulu öğretmeni Nancy ‘nin hayatı birden değişmeye başlar . Çünkü toplantı , partilerden sıkılan Nancy telefon rehberine ismini kaydettirmemiştir . Bu yüzden arayanlar öğretmen Nancy ‘nin adını ve adresini bulurlar . Öğretmen Nancy ‘e sürekli çiçekler , hediyeler mektuplar ve telefonlar gelir . Fakat sonradan kapıcı vasıtasıyla binaya kendi adında ünlü birinin taşındığını öğrenir .Hatta onunla evinde çay içerek mektuplarını değiştirir . Fakat bir gün gene ünlü Nancy arayan bir erkeğin sesinden hoşlanarak yanlış olduğunu bile bile onunla buluşur . Kendini ünlü Nancy gibi gösterir ve bu insana aşık olur . Aşık olduğu kişi kendini ünlü bir kuyumcuda çalışan müdür olarak tanıtır fakat çalınan mücevher bulmak için tutulan bir dedektiftir . 

Öğretmen Nancy ‘e bir öğrencisi tarafından yılbaşında çok pahalı bir iğnelik hediye edilir Fakat bu iğnelik çocuğun babası tarafından bir kuyumcudan çalınmıştır . Çocuğu babası iğneliği geri alabilmek için Nancy ‘nin evine giderler ve paniğe kapılıp onu yanlışlıkla öldürürler .Öğretmen Nancy ‘nin sevgilisi durummun farkına varır ve bir plan yapar . Bir kutlama için verilen partiye Nancy’nin iğneliğini takarak sevgilisiyle beraber giderler. Öğrencinin babası da partidedir . İğneliği almak için kuytu bir yerde Nancy’e saldırdığı anda polisler tarafından yakalanır . Sonunda Nancy ve sevgilisi evlenerek mutlu bir hayata yelken açarlar.

3.KİTABIN ANA FİKRİ :
Tanımadığımız kişilerle başkasını adıyla buluşmamalıyız . Kendimizi başkasının yerinde göstermemeliyiz.yoksa başımıza kötü şeyler gelebilir .

4.KİTAPTAKİ OLAYLARIN VE ŞAHISLARIN DEĞERLENDİRİLMESİ : 
Nancy Stern : Kendi halinde , üç dört yıl önce kocasından boşanmış , orta boylu monoton bir hayat süren bir kişidir .
Ünlü Nancy Stern : Uzun boylu , sarışın , çok hoş ve güzel bir bayandır . Bir çok erkekle ilişkisi vardır ve artık bu hızlı yaşamdan bıkmıştır .
Bill Fischer : Cesur , gözü pek , uzun boylu ve yakışıklı bir dedektiftir.

5.KİTAP HAKKINDA ŞAHSİ GÖRÜŞLER : 
Aşk ve gizemin bir araya geldiği çok sürükleyici bir romandır . Güzel bir aşk romanı okumak isteyen herkese tavsiyemdir.

6.KİTABIN YAZARI HAKKINDA Bİ LGİ :
JANE HELLER :
Uzun çalışmalardan sonra kendi kariyeri çerçevesinde başarılı bir romancı olan Jane Heller, komik ve enteresan romanları ile dünyada milyonlarca insanı eğlendirmektedir .
İlk romanı Cha Cha Cha adında 1994 yılında yayımlanmıştır . İkinci romanı The Club 1995 yılında People Magazin dergisi tarafından yılın kitabı seçilmiştir . Beşinci romanı ise görülen Kristal Gibi Temiz’dir . 
Stephan King , Judy Blame gibi ünlü yazarlarla çalışmıştır . altı çocuktan biri olan Heller Newyork’ta doğmuştur . Şimdilerde ise 2003 te yayımlanması planlanan 10 . romanı üzerinde çalışmaktadır .

5. KİTAP HAKKINDA ŞAHSİ GÖRÜŞLER: 
Kitap güzel bir aşk hikayesi anlatmaktadır. Aşkı kitaplarda okumak isteyen herkese tavsiye ederim.

6. KİTABIN YAZARI HAKKINDA KISA BİLGİ: 
1867’de İstanbul ‘da doğdu. Mahalle mektebinden sonra Fatih Rüştiyesi’ne gitti. Tüccar olan babasının işleri bozulması üzerine ,1879’ da İzmir’e yerleştiler. Halid Ziya burada fransızca öğrendi . Fransızcadan çeviriler yaptı. 1884’te Nevruz dergisini ,1886’ da Hizmet dergisini çıkarttı . İlk romanlarını bu dergilerde yayımladı. 

1896’da Edebiyat-I Cedide topluluğuna katılarak Servet-i Fünun dergisinde kendine geniş ün sağlayan romanlarını yayımladı. Halid Ziya Edebiyat-ı Cedide ‘nin sanat anlayışı doğrultusunda yeni bir dil üretmek için çaba göstermiştir. Osmanlıca da bile kullanılmayan Farsça ve Arapça kelimeler bularak Türkçe ‘de olmayan kurallarla tamlama yaparak konuşulan dilden çok ayrı , süslü yapay bir dil oluşturmuştur. Daha sonraki yıllarda dilini yalınlaştırma gereği duymuştur. Uşaklıgil batılı manadaki Türk romanının öncüsü olmuştur.1945’te İstanbul’ da öldü.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder