Turkce 2.Donem Zumre Ogretmenler Kurulu Toplanti Tutanagi 2 - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Haziran 16, 2013

Turkce 2.Donem Zumre Ogretmenler Kurulu Toplanti Tutanagi 2

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 
Türkçe 2.Dönem Zümre Öğretmenler Kurulu Toplantı Tutanağı 2



İNÖNÜ İLKÖĞRETİM OKULU
 2013-2014 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI TÜRKÇE
SENEORTASI ZÜMRESİ


 KARAR NO:02
KARAR TARİHİ:19.02.2013

            İnönü ilköğretim okulu Türkçe dersi öğretmenleri sene ortası zümre toplantısını yapmak üzere .19/02./2013 günü saat 15’te okul müdür yardımcısı Necmettin ÇAKAR başkanlığında aşağıdaki gündem maddelerini görüşmek üzere toplandı.
   
GÜNDEM MADDELERİ:

 1-Türk milli eğitiminin genel amaçları.
 2-Birinci dönemin genel bir değerlendirilmesi.
 3-2457,2104,2212,2157 s.t.d. göre Atatürk ilke ve inkılaplarının öğretim esasları.
 4-Ölçme ve değerlendirme
 5-Kullanılan teknik ve metotlar ve değerlendirilmesi.
 6-Dersin işlenişi
 7-Diğer branş öğretmenleri ile iş birliği.
 8-Yıllık ödevlerin toplanması.
 9-Başarısız öğrencilerin başarılarının arttırılması.
10-Dilek ve temenniler.


1-TÜRK MİLLİ EĞİTİMİNİN GENEL AMAÇLARI:
a)      Türk milli eğitiminin genel amacı; Türk milletinin bütün fertlerini Atatürk milliyetçiliğine bağlı,Türk milletinin milli insani,manevi ve kültürel değerlerini benimseyen ,koruyan ve geliştiren;ailesini,vatanını milletini seven ve daima yüceltmeğe çalışan,insan haklarına ve anayasanın başlangıcındaki temel ilkelere dayanan demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’ne bağlı görev ve sorumluluklarını bilen ve bunları davranış haline getirmiş yurttaşlar olarak yetiştirmek.
b)      Beden,zihin,ruh,ahlak ve duygu bakımından dengeli ve sağlıklı şekilde gelişmiş bir karaktere;hür ve bilimsel düşünce gücüne ,geniş bir dünya görüşüne sahip;insan haklarına saygılı,kişilikli ve teşebbüse değer veren ,topluma karşı sorumluluk duyan,yapıcı yaratıcı ve verimli kişiler olarak yetiştirmek.
c)      İlgi ,istidat ve kabiliyetini geliştirecek gerekli bilgi beceri,davranış ve birlikte iş görme alışkanlığı kazandırmak suretiyle hayata hazırlamak ve onları kendilerini mutlu edecek ve toplumun mutluluğuna katkıda bulunacak bir meslek sahibi olmalarını sağlamak  
                 Böylece bir yandan Türk vatandaşlarının ve Türk toplumunun refah ve mutluluğunu arttırmak, öte yandan milli birlik ve bütünlük içinde  iktisadi,sosyal,ve kültürel kalkınmayı desteklemek ve hızlandırmak ve nihayet Türk milletini çağdaş uygarlığın yapıcı, seçkin ortağı yapmaktır.
2-BİRİNCİ DÖNEMİN GENEL BİR DEĞERLENDİRİLMESİ:
            2000-2001 Eğitim ve öğretim yılı birinci döneminde  yıllık ve günlük planlarda herhangi bir aksaklık görülmemiş. Fakat bayram tatilinin uzatılması dolayısı ile 7. sınıflarda ve 6. sınıflarda yıllık plandan bir hafta geriye düşülmüştür. Bu aksaklık derslerin ikinci dönemde uygun bir şekilde işlenmesiyle giderilmeye çalışılacaktır.  Ders araç gereçlerinin tanıtımı ve kullanılması imkanlar ölçüsünde yapıldı. Kullanılan metotların öğrenciye yararlı olduğu ve öğrenci velileri ile diyalogun öğrencilerimizin başarısını belirli oranda arttırdığı bu sebeple  bu diyalogun devam ettirilmesine karar verildi.
3-2457,2212,2157,2104 S.T.D. GÖRE ATATÜRK İLKE VE İNKILAPLARININ ÖĞRETİM ESASLARI
Atatürk ilke ve inkılaplarının Türkçe dersi ile ilgili bölümü ilgili (2457,2212 ) tebliğler dergilerinden okundu. Ayrıca birinci dönem olduğu gibi  yıllık planlarda gösterildiği şekilde ve gerektiği yerlerde konular ile bağdaştırılarak öğrenciyi sıkmadan gereği benimsetilerek Türk milli eğitiminin amaçlarına uygun olarak işlenmesi karara bağlandı.          
4-ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME:
            a)-YAZILI DEĞERLENDİRME:
            2000-2001 eğitim ve öğretim yılında  6-7-ve 8. sınıflarda Türkçe derslerinde birinci dönem yapılan toplantıda kararlaştırıldığı gibi üç yazılı değerlendirme yapılması; yazılıların çok sorulu bütün işlenen konuları kapsayacak şekilde  ve öğrencinin  karar verme gücünü arttıracak şekilde olmasına . gerekirse son sınavın çoktan seçmeli (test) yapılmasına:
            Öğrencilerin aldıkları notlar en az 15 gün içinde duyurulacak kendilerini bir sonraki sınava hazırlamaları sağlanmış olacaktır.
            Kurtarma yazılısı yapılmayacak, yazılıya girmeyen öğrenciler raporlu veya izinli ise yazılıya alınacaktır. Yazılı tarihleri yıllık planda ve sene başı zümresinde belirlendiği gibi yapılacaktır.
            b)-SÖZLÜ SINAVLAR:
            Her öğrenciye dönem içinde en az iki sözlü notu verilmesi bu notların belirli bir ders saatinde değil konular işlenirken öğrenciye yöneltilen sorulardan ve derslerdeki başarısından verilmesi, ayrıca notun öğrenciyi bezdirici değil teşvik edici bir şekilde verilmesi karara bağlandı.
5-KULLANILACAK TEKNİK VE METOTLAR:
            birinci dönem alınan kararlar doğrultusunda dersin işlenişinde kullanılan teknik ve metotlara işlenilen konuya göre aynen uyulması karara bağlandı.
6-DERSİN İŞLENİŞİ:
            Birinci döneme paralel olarak.
a)      Özellikle tüm sınıflarda yazının güzelleştirilmesi, imla hatalarının asgariye indirilmesi için konuların temelini teşkil eden tanımların yazdırılması,
b)      Toplum karşısında hitap etme güçlerini ve sınıf içi aktivitelerini arttırmak için anlatılan çözülen veya yazdırılan bölümlerin birkaç öğrenciye tekrar ettirilmesi
c)      Konuların birden çok yöntemle işlenmesine
d)      Örneklerin günlük hayattan verilmesine
e)      Önceki konuların da örneklerle hatırlatılmasına
f)        Öğrenci merkezli bir ders işlenmesine
Karar verildi.
7-DİĞER BRANŞ ÖĞRETMENELERİ İLE İŞ BİRLİĞİ.
            Başarısız ve problemli öğrencilerle ilgilenmede diğer zümre öğretmenleri ile müşterek hareket etmek amacı ile alınan kararların diğer öğretmenlere ve okul idaresine bildirilmesi. Belirli gün ve haftalarda ilgili öğretmenler ile iş birliğine gidilmesi.
Karara bağlandı.
8- YILLIKÖDEVLERİN TOPLANMASI:
            Türkçe dersinde verilen yıllık ödevler öğrencilerin kendilerini geliştirme,araştırma, inceleme ve kitap okuma alışkanlıklarını geliştirici bir yapıda olduğundan yapılan çalışmaların yakından takip edilmesine gerektiği yerlerde yol gösterilmesine
Karar verildi.
9-BAŞARISIZ ÖĞRENCİLERİN BAŞARILARININ ARTTIRILMASI.
a)      Başarısız ve pasif öğrencilerin baskı yerine caydırıcı metotlar ile eğitilerek derse ilgilerinin sağlanmasına
b)      Verilen ödevlerle sorumluluk duyguları arttırılacak
c)      Daha yakından ilgilenmek için ön sıralara oturtulacak
d)      Sorunları üzerinde durulacak
e)      Başarılı öğrencilerin yanlarına oturtularak aktif hale getirilmeye çalışılacak
f)        Tahtaya sıkça kalkmaları sağlanacak
g)      Taktir edici sözler ve davranışlar ile kendilerine güvenleri arttırılacak
10-DİLEK VE TEMENNİLER.
            Alınan bu kararların tam olarak uygulanması ve gerekli kişilere bildirilmesinin önemi vurgulandı. Ayrıca 2013-2014 eğitim ve öğretim yılı ikinci döneminin tüm öğretmen ve öğrencilere faydalı olması dilekleri ile toplantı sona erdirildi.


NECMETTİN ÇAKAR                     İSMAİL ALACI                        ŞEYDA ATEŞ
Komisyon Başkanı                            Türkçe Öğretmeni                          Türkçe Öğretmeni   


                                                          
                                                           NURCAN AKBAŞ

                                                           Türkçe Öğretmeni


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder