Toprak Uyanırsa Kitap özeti - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Haziran 08, 2013

Toprak Uyanırsa Kitap özeti

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 
Toprak Uyanırsa Kitabın Özeti, Toprak Uyanırsa, Roman ÖzetiToprak Uyanırsa Romanı Özeti İndir, Toprak Uyanırsa Kitabın Konusu, Toprak Uyanırsa Kim yazmıştır? Toprak Uyanırsa Kitabının incelemesi, Toprak Uyanırsa Kitaptaki şahısların değerlendirilmesi, Toprak Uyanırsa Kitabın Yorumu, Toprak Uyanırsa Kitabının Ana fikri, Toprak Uyanırsa Kitaptaki Olay ve Şahısların Değerlendirilmesi, Toprak Uyanırsa Kitap Hakkında Şahsi Görüşler, Toprak Uyanırsa Yazar Hakkında Bilgi, Toprak Uyanırsa Romanı Olay Örgüsü, Toprak Uyanırsa Kitap Tahlili, Toprak Uyanırsa Roman Tahlili, Toprak Uyanırsa Kısa özet, Küçük Ağa Uzun özeti,


1.KİTABIN KONUSU
2.KİTABIN ÖZETİ
3.KİTABIN ANA FİKRİ
4.KİTAPTAKİ OLAYLARIN,ŞAHISLARIN DEĞERLENDİRİLMESİ
5.KİTAP HAKKINDAKİ GÖRÜŞLER

Kitap sade bir dille yazıldığı için anlaşılması kolay bir kitaptır. Olaylara yaklaşım tarzı diğer kitaplardan daha güzel ve daha farklıdır.Herkesin okumasını tavsiye ederim.

Özet kelimesi, “Bir yazı veya sözün anlamını daha kısa ve özlü biçimde veren yazı veya söz, hülasa, fezleke, ekspoze” şeklinde tanımlanır. Bu kelimenin etimolojik yapısına bakacak olursak, “öz” kelimesinden geldiğini söyleyebiliriz. Yani özlü yazı, yazının en öz hâli biçiminde düşünebiliriz. Bunun için özetler kısa, anlaşılır ve özlü olmalıdır. 150 sayfalık bir romanı, bazen bir paragrafta bazen ise üç sayfada özetlenmeniz istenebilir. Böyle bir durumda, özeti ana hatlarıyla özetlemek marifet gerektirdiği kadar, bazı ilkelere dikkat edildiği sürece hiç de zor değildir.

Özet çıkaracağınız metnin türüne ve uzunluğuna bağlı olarak dikkat etmeniz gereken şeyler değişebilir. Fakat aşağıda sıralayacağımız basit hatırlatmalar, her türlü metnin özetini çıkarırken işinizi kolaylaştıracaktır. Bunun için iyi bir özet çıkarmaya, aşağıda sıralanan adımları yerine getirerek başlayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder