Ortaokul 6.Sinif Sok Toplanti Tutanaklari 2.Dönem - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Haziran 04, 2013

Ortaokul 6.Sinif Sok Toplanti Tutanaklari 2.Dönem

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 
Ortaokul 6.Sinif Sok Toplanti Tutanaklari 2.Dönem


...............İLKÖĞRETİM OKULU 2011-2012 EĞİTİM- ÖĞRETİM YILI
II. DÖNEM 6/A SINIFI ŞUBE ÖĞRETMENLER KURULU
TOPLANTI TUTANAĞIDIR

Toplantı No : 2
Toplantı Tarihi : 20/02/2012

Toplantı Yeri : Öğretmenler Odası
Toplantıya Katılanlar :

Adı Soyadı Branşı
Serpil Özen Müdür Yardımcısı
Mükerrem KARANFİLOĞLU Sosyal Bilgiler Öğretmeni (6/A Sınıfı Rehber Öğretmeni)
B.Beyza MANGA Fen ve Teknoloji Öğretmeni
Emine ARSLAN Matematik Öğretmeni
Bahar ÖZDİLEK İngilizce Öğretmeni
Funda MİLAN Türkçe Öğretmeni
Hüseyin İKBAL Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni
Hasan YILMAZ Beden Eğitim Öğretmeni
Zekiye DURSUN Görsel Sanatlar Öğretmeni
Deniz YILDIZ ÖZVEREN Teknoloji Tasarım Öğretmeni
Cemil DEDEOĞLU Bilişim Teknolojileri Öğretmeni
Yusuf ÖZGÜR Müzik Öğretmeni


GÜNDEM MADDELERİ:
1. Açılış ve yoklama.
2. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı.
3. Şube öğretmenler kurulunun toplanmasına ilişkin İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinin ilgili maddelerinin okunması.
4. Önceki dönem (ı.Dönem) yapılan şube öğretmenler kurulu kararlarının gözden geçirilmesi.
5. Sınıfın genel durumu ve kişilik özellikleri
6. Sınıf içi başarının artırılması için alınması gereken tedbirler.
7. Yazılı sınavlar ve proje ödevleri konusunda ortak karar alınması
8. Beslenme, temizlik, ders çalışma yöntemlerinin tespiti ve uygulanması.
9. Ekonomik durumu iyi olmayan öğrencilerin tespit edilmesi.
10. Konuların işlenmesinde branşlar arası işbirliğinin sağlanması.
11. Dilek ve temenniler.

GÜNDEM MADDELERİNİN GÖRÜŞÜLMESİ VE ALINAN KARARLAR:
1. Toplantı Okul Müdür Yardımcısı Serpil ÖZEN başkanlığında, 6/A sınıfı rehber öğretmeni Mükerrem KARANFİLOĞLU ve 6/A sınıfının derslerine giren öğretmenlerin katılımı ile gerçekleşmiştir.

2. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunduktan sonra Şube öğretmenler kurulunun toplanmasına ilişkin yönetmelik maddeleri Müdür Yardımcısı Serpil ÖZEN tarafından okundu.

3. I.Dönem yapılan şube öğretmenler kurulu kararlarının gözden geçirildi ve aksayan yönleri üzerinde duruldu.

4. Sınıf rehber öğretmeni Mükerrem KARANFİLOĞLU sınıfın genel durumu hakkında bilgi verdi
5. Sınıfın fiziki durumunun eğitim ve öğretimin sorunsuz yürütülmesi için müsait olduğunu öğretmen arkadaşların belirteceği bir eksiklik varsa, ilgileneceğini belirtti. Öğretmen arkadaşlar sınıfın fiziki açıdan çalışmalarını engelleyebilecek bir durumunun olmadığı ifade ettiler. Öğrenciler hakkında tek tek görüşüldü öğretmenlere detaylı bilgi verildi ve beslenme sağlık ve kılık kıyafetleri durumlarına dikkat edilmesi kararlaştırıldı.

6. Sınıf başarı yüzdelerini sınıf öğretmeni Mükerrem KARANFİLOĞLU şöyle belirtti:

Türkçe dersinde Başarı yüzdesi:
Matematik dersinde Başarı yüzdesi:
Fen ve Teknoloji dersinde Başarı yüzdesi:
Sosyal Bilgiler dersinde Başarı yüzdesi:
Yabancı Dil dersinde Başarı yüzdesi:
Din Kültürü ve A.B. dersinde Başarı yüzdesi:
Görsel Sanatlar dersinde Başarı yüzdesi:
Müzik dersinde Başarı yüzdesi:
Beden Eğitimi dersinde Başarı yüzdesi:
Teknoloji ve Tasarım dersinde Başarı yüzdesi:
1 zayıfı olan öğrenci sayısı
3 zayıfı olan öğrenci sayısı
3 ten fazla zayıfı olan öğrenci sayısı:
Takdir sayısı :
Teşekkür sayısı:

7 Funda MİLAN: “Bu yıl birkaç öğrencinin seviyesinin standartların altında olduğunu düşünüyorum, başarı için özel teknikler gerekli. Ayrıca, öğrencilerin okumaya sık sık teşvik edilmelerinin yararlı olacağına inanıyorum. Tertip düzen açısında kılık ve kıyafetlerin yanı sıra defter, kitap ve diğer ders araç ve gereçlerinin de düzenli olarak kullanılması için öğrencileri uyarmak gerekir. Defterlerde yalnızca kırmızı kalem ve siyah kurşun kalem kullanılmasına izin verelim” dedi.

Emine ARSLAN: “Verilen ödevler mutlaka kontrol edilmeli. Öğrenciler derslere hazırlıksız geliyorlar. Bu nedenle konulara girmeden önce hazırlık çalışmaları ödev olarak verilebilir” dedi.

Beyza MANGA: “Derslerin öğrenci merkezli, öğrencilerin seviyesini göz önünde bulundurarak işlenmesinde yarar var özellikle zayıfı olan öğrenciler üzerinde de durulması gerekir” dedi.

Mükerrem KARANFİLOĞLU: Sınıfın gerek sınıf öğretmeni gerekse diğer öğretmenler tarafından daha iyi tanınmaya çalışılması gerektiğini, ancak ilerde karşılaşılabilecek sorunların diyalogla halledilebileceğini dile getirdi. “Ailelerle mutlaka görüşme yoluna gidelim” fikri kabul edildi.
Bahar ÖZDİLEK, söz alarak, proje ödevlerinin hazırlanan ortak bir plan doğrultusunda dağıtıldığını ifade etti. Yıllık ödevlerin Nisan ayının ikinci haftasına kadar da toplanmasını hatırlattı.

Hüseyin İKBAL yıl içerisinde yapılacak yazılı sınavların bazen aynı güne denk gelebileceğini ve bu durumun öğrencilerin başarısını olumsuz etkilediğini belirtti.Bu durumun öğrenciler açısından sıkıntı yaratmaması için öğretmenlerin zaman zaman kendi aralarında görüşerek aynı güne 1 den fazla veya en çok 2 yazılı sınavın denk getirmelerine dikkat etmelerini istedi.
Cemil DEDEOĞLU:“Öğrencilerin sınavlara en iyi şekilde hazırlanmaları için haftalık çalışma planlamasının yapılması, planlamaya uyulup uyulmadığının aileleri ile diyalog kurularak takip edilmesi gerekir.”dedi.

Müdür Yardımcısı Serpil ÖZEN, yazılı sınavlarda yönetmeliğe göre bir günde ikiden fazla yazılı yapılamayacağını, yazılı tarihinin en az bir hafta öncesinden duyurulmasının ve sonuçların da yine 15 gün içerisinde ilan edilmesinin bir zorunluluk olduğunu hatırlattı.

Mükerrem KARANFİLOĞLU, öğrencilerin sınıfa beslenmelerini düzenli bir şekilde yaparak gelmelerinin onlar için yararlı olacağını, bu konuda öğrencilere sık sık hatırlatmaların yapılmasının gerektiğini söyledi. Temizlik, kılık kıyafet konusunda da öğrencilerle ilgilenilmesinin gerektiğini belirtti.

8 Mükerrem KARANFİLOĞLU : “Sınıf içinde bazı maddi durumları kötü olan öğrencilerimiz Görkem SEMERCİ ,Melek KÖSE’dir.Bu öğrenciler belediye,kaymakamlık ve sosyal yardımlaşma fonu gibi bazı kurumlar tarafından kıyafet yardımları yapıldı.

9 Yusuf ÖZGÜR “Sosyal ilişkileri zayıf olan veya sınıf/okul kurallarına uymamakta direnen öğrencilerle Şube Rehber Öğretmeni Mükerrem KARANFİLOĞLU’nun yakinen ilgilenmesi, gerekirse diğer branş öğretmenleriyle işbirliğine giderek bu öğrencilerin kazanılması için veli görüşmeleri dahil gerekli önlemlerin alınması yerinde olacaktır. Sıkıntı çıkaran öğrencilerin çözüm olacaksa yerlerinin değiştirilebileceğini, ancak esas çözümün bu öğrencilere sorumluluk/görev verilerek yaptıkları olumlu davranışların pekiştirilmesi veya ödüllendirilmesi şeklinde olması güzel olacaktır kanısındayım.” dedi.

10 Beyza MANGA: Konular işlendikçe ve yeri geldikçe branşlar arası işbirliğinin sağlanılmasından kaçınılmaması gerektiğini ifade ederek bu şekilde eğitimin tamamlayıcı, pekiştirici yönü kullanılarak konuların anlaşılmasında kolaylık sağlanacağını belirtti.

11 Başka söz alan olmadığından iyi dilek ve temennilerle Okul Müdür Yardımcısı Serpil ÖZEN tarafından toplantıya son verildi.

6/A SINIFI ŞÖK TOPLANTISINA KATILAN ÖĞRETMENLER
20/02/2012

.
Okul Müdürü

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder