Meslek Dersleri 2.Donem Zumre Ogretmenler Kurulu Toplanti Tutanagi 1 - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Haziran 21, 2013

Meslek Dersleri 2.Donem Zumre Ogretmenler Kurulu Toplanti Tutanagi 1

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 
Meslek Dersleri 2.Dönem Zümre Öğretmenler Kurulu Toplantı Tutanağı 1



İMKB GMK ANADOLU OTELCİLİK VE TURİZM MESLEK LİSESİ 2013-2014
EĞİTİM ÖĞRETİM YILI MESLEK DERSLERİ ÖĞRETMENLERİ 2. KANAAT DÖNEMİ ZÜMRE ÖĞRETMENLER TOPLANTISI KURUL TUTANAĞIDIR.

Toplantı Tarihi  :           14.02.2013
Toplantı Saati               :           12.00
Toplantı Yeri                :           Öğretmenler Odası
Karar no                      :           2
Toplantıya Katılanlar :              Abdül Suat ÖZTÜRK başkanlığında Meslek Dersleri Öğretmeni, Ozan ÖKTEM,  Mehmet ŞENOL, Nebi KARAGÜL, Namiye ÖNDER, Ramazan Esat UÇAR, Gülşen SARI, Serpil KARAGÜL      

GÜNDEM MADDELERİ
  1. Açılış ve Yoklama
  2. Türk Milli Eğitiminin genel amaçlarının incelenmesi
  3. Atatürk ilke ve inkılâplarının,  özel gün ve haftaların ve milli bayramların derslerde işlenmesi
  4. Yıllık planların işlenişinde görülen aksaklıklar
  5. Bir önceki zümre öğretmenler kurulu toplantı tutanağının incelenmesi
  6. Derslerde kullanılacak araçlar, yöntem ve teknikler
  7. Değerlendirme şekilleri, yazılı ve sözlü sınavlar
  8. 2300 sayılı tebliğler dergisinden ödev yönetmeliğinin incelenmesi
  9. Başarıyı artırıcı önlemlerin belirlenmesi
  10. 3308 sayılı tebliğler dergisi incelenerek öğrencilerimizin staj durumlarının görüşülmesi
  11. Proje tabanlı beceri yarışmasının düzenlenmesi
  12. Alan Seçiminde Rehberlik
  13. ÖSS Hazırlık
  14. Dilek ve Temenniler

GÜNDEM MADDELERİNİN GÖRÜŞÜLMESİ

Madde 1. Meslek Dersleri zümre öğretmenleri toplantısı 14.02.2013 Perşembe günü saat 12.00 de Abdül Suat ÖZTÜRK’ÜN başkanlığında Md Yrd. Odasında toplanmış ve yapılan yoklamada Serpil KARAGÜL’ÜN raporlu, diğer öğretmenlerin hazır olduğu görüldü. 2. Eğitim öğretim döneminin başarılı geçmesi dilek ve temennileriyle toplantı açılmıştır.

Madde 2. Zümre Başkanı Abdül Suat ÖZTÜRK Türk Milli eğitimin temelini Atatürk ilke ve inkılâpları oluştumaktadır. Bizler bu inkılâplar doğrultusunda da gençliği yetiştirmekle yükümlüyüz dedi. Ayrıca milli eğitim genel ve özel amaçları bir kez daha Zümre Başkanı Abdül Suat ÖZTÜRK tarafından okunarak açıklanmıştır.

Madde 3. Abdül Suat ÖZTÜRK: Atatürk ilke ve inkılâpları ve Atatürkçülük ilgili olarak 2488 sayılı tebliğler dergisinde belirtilen konular yıllık planlara yerleştirildi. Önemli gün ve haftalarda derslerin özelliği de göz önünde bulundurmak sureti ile günü anlam ve önemi hakkında ilk dönemdeki çalışmalarımızda olduğu gibi bilgi verilmeye devam edilmesi uygun olur.
              Öğrencilerimizin Türk Milli Eğitim genel amaçlarına uygun, Atatürk ilke ve inkılâplarına bağlı, devletini, milletini seven ve faydalı olmaya çalışan birer birey olarak yetiştirilmesi esas alınmış olup dersler programlarımızın amacına uygun olarak öğrenciler Atatürk ilke ve inkılâpları ve Atatürkçü düşünce konusunda bilinçlendirilmeye çalışılacaktır.

Madde 4.  A. Suat ÖZTÜRK 1. dönemde yıllık planların işleyişinde herhangi sorun olmamıştır. Müfredata uygun olarak tamamlanmıştır.

Madde 5 Bir önceki zümre öğretmenler toplantı tutanağı Abdül Suat ÖZTÜRK tarafından okunmuş, 1. dönem alınan kararlara uyulduğu ve her hangi bir aksaklığa rastlanmadığı görünmüştür.

Madde 6. Abdül Suat ÖZTÜRK: derslerin işlenişinde kullanacağınız araçlar, yöntem ve teknikler öğrencilerde konuyu pekiştirici ve anlamayı kolaylaştırıcı etkisi olduğundan önemlidir. Ayrıca kullanılacak araç gereçler, yöntem ve teknikler dersin özelliğine göre dönem başında hazırlanan yıllık planlarda belirlenmiş olan araç, yöntem ve tekniklerin dersin amacına uygun olarak kullanılmaya devam edileceğine inanıyorum.  Uygulamalarda bütün öğrencilerin katılımının mutlaka sağlanması gerekir. Böylece öğrencilerin daha aktif olmaları sağlanarak öğrenmeleri kolaylaşacaktır.
Ramazan Esat UÇAR: Uygulamalı derslerde mümkün olduğunca uygulamalar esnasında mutfakta, servis odasında araç ve gereçlerden yararlanılacaktır. Anlatım yöntemi soru cevap yöntemi tartışma metodu gösteri ve gözlem yöntem teknikleri yine teorik ve uygulamalı derslerde kullanılmaya devam edilecektir.

Madde 7. Abdül Suat ÖZTÜRK bu öğretim yılında da derslerde yıllık planlara belirtilen şekilde yazılı ve sözlü sınavlar yapılacaktır. Yıllık planlarda alınan kararlar doğrultusunda değerlendirme yapılacaktır.
Namiye ÖNDER: Haftada 1 ve 2 saat olan derslerde en az 2 yazılı yapılması ve en az 1 sözlü notu verilmesi gereklidir. Haftada 3 ve daha fazla saatli derslerde ise en az 3 yazılı yapılması ve en az 2 sözlü notu verilmesi gereklidir.
Mehmet ŞENOL: Uygulamalı derslerde son sınavlar ortaklaşa ve uygulamaya dönük olarak yapılabilir. Megep kapsamında modülün özelliğine göre, sınav sayısı arttırılabilir.
Sınıf geçme yönetmeliği Abdul Suat ÖZTÜRK tarafından okundu. Sınıf geçme yönetmeliğinin bütün öğretmenlerinin dosyalarında bulunması gerektiği hatırlatıldı. Ayrıca sınıf geçme yönetmeliği md. 19 a göre aynı derse giren öğretmenler tarafından karşılaştırmalı sınavların yapılması gerektiği belirtildi. Bu sınavların da her iki dönemde en son yapılacak sınavda yapılması kararlaştırılmıştır. 11/ A Mutfak Uygulamaları, Türk Mutfağı, Açık Büfe, Pasta Yapım Teknikleri, Tatlı Yapım Teknikleri Dersinde 2 yazılı, 1 uygulama ve en az 2 sözlü notu verilecektir. 10-A, 10-B ve 10-C sınıfı Temel Yiyecek Üretimi dersinde 3 yazılı ve en az 2 sözlü notu verilecektir.
Mutfakta yapılan uygulamalar sırasında öğrencilerin cep telefonu bulundurma ve kullanmalarına izin verilmeyecektir. Gerekli caydırıcı önlemler alınacaktır. Bu durum iş verimlerine olumsuz yansımaktadır.
Ayrıca tüm sınıflarda mutfağa aşçı kıyafetsiz girmelerine izin verilmeyecektir. Mutfak sanitasyonu sağlamak amacıyla mutfağa gelen ziyaretçiler için galoş ve bone bulundurulması için idare ile işbirliğine gidilecektir.

Madde 8.Abdül Suat ÖZTÜRK tarafından 2300 sayılı tebliğler dergisi okunarak gerekli açıklamalar yapılmış ve ilk dönemde alınan kararlar doğrultusunda ödevlerin belirlenerek öğrencilere dağılımın yapıldığının ve bir aksaklığa rastlanmadığının gözlendiği söylenmiştir. Değerlendirme ölçeği 1. dönem zümre tutanağında belirtilen ödevlerin mart ayının 2. haftası toplanması kararlaştırıldı.
Madde 9.Abdül Suat ÖZTÜRK: Okulumuzun başarı oranının bu yılda yüksek olduğunu belirtmiş, imkânlar çerçevesinde her zaman okulumuzdaki eğitim kalitesinin daha da artırılması için çalışacağını ve idare öğretmen ve veliler ile işbirliği içinde çalışılmasının gerekli olduğunu belirtmiştir.
Namiye ÖNDER: Servis Hazırlıkları dersinde konulara uygun olarak servis atölyesi uygulamalarının dersin işleyişi ve öğrencilerin başarısını artırmada oldukça yararlı olacağına inanıyorum. Ayrıca zaman zaman mutfak bölümü ile işbirliği yapılarak mutfakta birlikte uygulamalar yapmaktayız.

Madde 10 Abdül Suat ÖZTÜRK: Okulumuz bu dönem 9-A, 9-B, 9-C ve 9D sınıfları hariç eğitim ve öğretimini 17 Nisan da bitirecektir. Daha sonra başlayacak olan staj çalışmaları için ayrıca toplantı yaparak çocuklarımıza nasıl daha iyi bir staj ortamı sağlayabileceğimizi görüşeceğiz. Öğrenciler staj yerleri belirlenirken geçen yıl öğrenci verilen otellerin bir toplantı yapılarak değerlendirilmesi, özellikle 3308 sayılı yasaya uygun davranan otellere öncelik verilmesi uygun olur diye düşünüyorum.
         Yine 3308 sayılı Çıraklık Eğitim Kanunu okunmuş ve öğrencilerin staj konusunda staj yerlerinde uyması gereken kurallar hakkında meslek dersleri öğretmenlerinin rehberlik yapmaları gerektiği vurgulanmıştır.
Ozan Öktem: Özellikle 10. ve 11. sınıflarda branş derslerinde Mayıs 2009 tarihinde başlayacak olan stajlarında zararlı alışkanlıklardan uzak durması konusunda bilinçlendirilmeleri sağlanmalıdır. Ayrıca staj ile ilgili uygulamaları gereken konuları, stajın ne amaçla yapıldığı öğrencilere anlatılmalıdır.
Madde 11 A.Suat. Öztürk: Proje tabanlı beceri yarışması düzenlenmesi için öğrencilere duyuru yapıldı, bilgi verildi. Katılmak isteyen öğrenciler teşvik edildi. Bu seneki proje konusunun ‘Hizmette Verimlilik’ olduğu açıklandı. Öğrencilere rehberliğe devam edilecektir. Projelerimizi 23-27 Şubata kadar internet ortamına girmemiz gerekiyor.

Madde 12 A.Suat ÖZTÜRK: Okulumuzun başarısını daha da arttıracak seviyelere getirmeyi istiyor ve bunu için gayret gösteriyoruz. Alan seçiminde öğrencilerimize rehberlik yapıp doğru tercih yapmalarını sağlamalıyız.

Madde 13.Abdül Suat ÖZTÜRK: ÖSS çalışmalarının düz liselerde önemli olduğunu ifade etti. Bunun içinde bilhassa son sınıflarda test çözümüne ağırlık verilmesi dershanelerle işbirliğine gidilerek öğrencilerin deneme sınavlarına katılması için işbirliği yapılması gerektiğini ifade etti.

Madde 14:II. Dönemin ve sonrasındaki staj döneminin önceki yıllardan daha başarılı geçmesi dilek ve temennileriyle toplantı sona erdirilmiştir.


Abdül Suat ÖZTÜRK               Namiye ÖNDER        Ozan ÖKTEM         Mehmet ŞENOL              
 Zümre Başkanı                                      Üye                         Üye                        Üye                       

    Nebi KARAGÜL                             Ramazan Esat UÇAR                        Gülşen SARI
            Üye                                                  Üye                                                    Üye


UYGUNDUR
16.02.2013

 Ercan YÜCEL

Okul Müdürü

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder