Maliye 2.Donem Zumre Ogretmenler Kurulu Toplanti Tutanagi 1 - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Haziran 22, 2013

Maliye 2.Donem Zumre Ogretmenler Kurulu Toplanti Tutanagi 1

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 
Maliye 2.Dönem Zümre Öğretmenler Kurulu Toplantı Tutanağı 1




2013-2014 ÖĞRETİM YILI II. DÖNEM MALİYE DERSİ II.DÖNEM ZÜMRE ÖĞRETMENLER KURULU TUTANAĞIDIR.
  
TOPLANTI  TARİHİ      :
TOPLANTI    YERİ               
TOPLANTI SAATİ        :  
TOPLANTI BAŞKANI     :
TOPLANTIYA KATILANLAR:
  
Gündem Maddeleri
 Açılış ve yoklama, toplantı kararının önemi
  1. Programlarla ilgili tebliğler dergisinin okunup incelenmesi
  2. Atatürk İlke ve İnkılaplarının öğretilip benimsetilmesi konusunun görüşülmesi
  3. Dersin işlenişi uygulanacak metot ve tekniklerin görüşülmesi
  4. 2013 – 2014 Öğretim Yılı 1.Dönem başarı oranlarının görüşülmesi
  5. Değerlendirme ile ilgili görüş ve kararlar
  6. Başarısızlığın giderilmesi, başarı derecesinin yükseltilmesi
  7. Yazılı ve sözlü yoklamaların tespiti
  8. Yıllık ödevlere ait bilgiler
  9. Dilek, temenniler ve kapanış



Gündem Maddelerinin Görüşülmesi:

1.        Maliye dersi zümre öğretmenleri ve okul müdürü başkanlığında gündem maddelerini okuyarak görüşmeye başladı. Zümre toplantısının yapılması amacının zümre öğretmenlerinin aralarındaki uygulamalarda birlik ve beraberliği sağlamak, eğitim ve öğretimi en yüksek düzeye getirmek olduğu belirtildi.

2.      Tebliğler Dergilerinin okunup incelenmesi konusunda gerekli açıklamalar yapıldıktan sonra öğretmenlerin görevleri Lise Yönetmeliğinden okunduktan sonra 2073 sayılı Tebliğler Dergisi incelendi. Yıllık ve Dönem Planlarının yapılması ile ilgili 2089 ve 2156 sayılı Tebliğler Dergileri, ödevlerin verilmesi ile ilgili 2300 sayılı Tebliğler Dergisi, Atatürk İlke ve İnkılaplarının aktarılması ile ilgili 2104 ve 2212 sayılı Tebliğler Dergileri okundu. 1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunundan Türk Milli Eğitiminin genel ve özel amaçları okundu. Derslerde konuşulacak “dil” konusunda aşırılıktan kaçınılması ile ilgili bu konuda gereken titizliğin gösterilmesi benimsendi. Türkçe’nin doğru ve düzgün kullanımının önemi bir kez daha zümrenin görüşüne sunuldu. Sınıf geçme yönetmeliği açıklanıp incelendi. Gerekli konularda Tebliğler Dergisinin okunup incelenmesi önerisi zümrece benimsendi.

3.      Konuların özelliğine göre Atatürk İlke ve İnkılaplarının planlarda belirtildiği şekilde öğrencilerin bilgilendirilmesi, Atatürk’ün başarıları ve ülkemize kazandırdıkları, eğitime ve öğretime verdiği önemin kavratılması önerisi zümrece benimsendi.


4.      Derslerin işlenişi konusunda her grup ve sınıfın durumunun ilgili öğretmenlerce tespit edilip elde edilen verilere göre konulara ağırlık verilmesini, konuya giriş yapılmadan önceki konu ile bağlantı kurulmasının konuya kavratmada kolaylık sağlayacağı, dersin işlenişinde öğrenci katılımının sınıf içi etkinliğini arttıracağını, ayrıca öğrencilere verilecek günlük ödevlerin kontrolünün örnekleme yöntemi ile yapılması dersle ilgili örneklerin günlük yaşam ile bağdaştırılması ve öğrencilerin dersle ilgili olumlu davranış ve cevap vermesinin puanla değerlendirilmesi konuları önerisi zümrece benimsendi.

5.      1.Dönem Başarı Oranları:

11\A:                         11\B:                       11\C:                             11\D:                        11\E:
11\F:                          11\G:                       11\H:                           11\İ:                           11\K:

6.      Sınavlarda sorulacak soruların sınıfların bilgi ve becerileri göz önüne alınarak sınıf düzeyinde olmasının gereği ayrıca öğrencilerin derslere katılımlarının sözlü puanı ile ödüllendirilerek dersin öneminin arttırılması önerilerek zümrece benimsendi.

7.      Başarısız öğrencilerin tespiti, başarısızlık nedenlerinin araştırılması, başarısızlığı başarıya dönüştürmek için bu öğrenciler ile rehberlik saatlerinde özel olarak ilgilenilmesi, ders esnasında öğrencinin dikkat dağılımını engelleyecek önemlerin alınması, dersin sevdirilmesi ve başarısız öğrencilerin velileri ile daha sık görüşülmesi önerisi zümrece kabul edildi.

    8.Milli Eğitim Mevzuatından Yazılı ve sözlü yoklamaların nasıl yapılacağı hususu okundu. Yapılmasında fayda olacağı düşünülen bazı maddeler aşağıdaki şekilde belirlendi.
a)      2 saatli derslerde en az 2 yazılı yapılmalıdır
b)      Sınav süresi bir ders saati olmalıdır.
c)      Sorular sınıfın durumuna göre ayarlanmalı. Genellikle sorular orta zorlukta olup, çok kolay ve çok zor birer soru sorulabilir.
d)      Öğretmen soruları önce çözmeli, en az iki katı süreyi öğrenciye vermelidir.
e)      Hazırlanan cevap kâğıdı ve puanlama sistemi öğrencilerin göreceği bir yere asılmalıdır.
        f)  Sözlü sınavının belirli bir zamanı olmayıp öğrencinin sınıf içi aktivitesi, soru çözmesi dikkati göz önünde bulundurularak verilmelidir.
        g)    Yazılı haftaları ise yıllık planlarda mutlaka gösterilmeli,   aynı zamanda öğrenciler belli bir süre önceden yazılı tarihini bildirilmelidir.
Yukarıdaki maddeler zümre öğretmenlerince benimsendi.

       9. Yıllık ödevlerin Nisan ayının ikinci haftasında toplanmasına, bu zaman kadar öğrencilere dönem ödevi hazırlama teknikleri konusunda yardımcı olunmasına, yıllık ödev notlarının ders ortalaması üzerindeki etkisi açıklanıp, alınan dönem ödevlerinin Nisan ayının sonuna kadar değerlendirilmesine karar verildi

     10. Uygulamada birlik ve beraberliğin sağlanması için zümre kararlarına mutlaka uyulmasına ve kararların zaman zaman gözden geçirilmesine ve muhasebe grubu öğretmenleri ile işbirliği içinde olunmasına karar verildi.

2013-2014 öğretim yılı II. Döneminin okulumuza ve Türk Milli Eğitimine başarı kazandırması dileği ile toplantı bitirildi.




Ders Öğretmenleri                                                                Okul Müdürü




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder