Maliye 1.Donem Zumre Ogretmenler Kurulu Toplanti Tutanagi 1 - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Haziran 22, 2013

Maliye 1.Donem Zumre Ogretmenler Kurulu Toplanti Tutanagi 1

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 
Maliye 1.Dönem Zümre Öğretmenler Kurulu Toplantı Tutanağı 1



ZÜMRE ÖĞRETMENLERİ TOPLANTI TUTANAĞI
                Okulu                 :İzmir Ticaret Meslek Lisesi ve Anadolu Meslek Lisesi.
                Dersi                     : Maliye             Öğretim Yılı : 2013   / 2014
                Toplantı No         :Toplantı Tarihi: …../…../ 2013

Öğretmenlerin, Adı Soyadı  : Hülya TURAN, Tülin MUMCU ÇAKAR, Şengül YILDIZ

Konuşma ve Kararlar  : Toplantı doğrultusunda belirlenen gündem maddeleri.

  1-) Zümre toplantıları ile ilgili gündem maddelerinin okunup değerlendirilmesi. O.Ö.  Yönetmeliğinin 5777 sayılı T.D.
  2-) Bir önceki dönem zümre toplantısında alınan kararların okunması ve değerlendirilmesi.
  3-) Geçtiğimiz öğretim yılının başarı yönünden değerlendirilmesi.
  4-) Öğretim metotlarının belirlenmesi ve plana işlenmesi.
  5-) Öğrenci başarısının artırılması için alınacak önlemler.
  6-) Atatürk ilke ve inkılaplarının öğretilmesi, 2488 sayılı tebliğler dergisi doğrultusunda konuların işlenmesi.
  7-) Yıllık Ödev Yönetmeliğine göre ödev konularının belirlenmesi verilmesi ve değerlendirilmesi.
  8-) Diğer zümre öğretmenleri ile işbirliği.
  9-) Ortaöğretim sınıf geçme yönetmeliğine göre yazılı ve sözlü sınavlarının nasıl olacağının belirlenmesi.
10-) Ölçme ve değerlendirmede uygulanacak esasların tespiti. (2438 sayılı T.D.)
11-) Öğretim metotlarının belirlenmesi.
12-) Dilek ve temenniler.

        …./…./200  tarihinde maliye dersi öğretmenleri saat:15.00’de öğretmenler odasında toplanarak yukarıda belirlenen gündem maddelerini görüşmüştür. Öncelikle zümre öğretmenleri ile ilgili tebliğler dergisi incelendi. Bu konuda eğitim ve öğretimin amacına uygunluğunu sağlayabilmek amacı ile sık sık bilgi alışverişlerinde bulunulmasına karar verildi. Özellikle toplantılar kapsamlı olmalı, hangi konuların ne zaman, nasıl işleneceğinin ayrıntılı olarak belirlenmesine karar verildi.

        Toplantının devamı doğrultusunda, bir önceki yılın plan ve zümre öğretmenlerinin aldığı kararlar tekrar incelendi, geçen yılın başarı yönünden değerlendirilmesi yapıldı. Öğrencilerin çok daha ilgili olduğu ifade edildi.

       Öğretim metotları üzerinde duruldu. Öğrencinin aktif bir biçimde derse katılımının sağlanabilmesi için çok soru sorularak ders üzerinde ilgilerinin toplanmasının iyi sonuçlar vereceği ifade edildi. Böylece soru-cevap yönteminin verimliliği daha da arttıracağı ifade edildi.

        Öğrencilerin daha başarılı olmasını sağlamak amacı ile verimli ders çalışma yöntemleri üzerinde durulmasına konularla ilgili verilecek araştırma konularının onların daha kolay öğrenmesini sağlayacağına karar verildi.

         -2488 Sayılı T.D. Atatürk ilke ve inkılapları esasları doğrultusunda Atatürkçü düşünce yapısına özellikle ilgili konularda sık sık yer verilmesine ekonomik siyasi fikirlerinin pekiştirilmesine, demokratik ve laik sistemin önemi üzerinde durulmasına karar verildi.

         Yıllık ödevler 2300 T.D. yer alan ödev yönetme yıllık planlar doğrultusunda belirlenerek öğrencilere duyurulacak ve bu konuda belirlenen tarihlerde ödevlerin kaynaklanmasının sorumluluğu öğrencilere oluşturulacak. Özellikle konuların öğrenilmesinde büyük kolaylık sağlayan ve öğrencilerin bilgi birikimlerinin gittikçe çoğalmasını sağlayan yıllık ödevler eğitim ve öğretim programının sona ermesinden 2 ay önce toplanmasının uygun olacağı belirlendi.

         Özellikle vergi, bütçe, kamusal hizmetleri kapsayan konularda diğer meslek dersleri öğretmenleri ile işbirliği içerisinde olmanın öğrencilere daha çok yarar sağlayacağı belirlendi.

         2013 – 2014   yılında Maliye dersinden öğrencilere verilecek ödev konuları ve ölçme değerlendirmede göz önünde bulundurulacak metotlar aşağıda belirlenmiştir.

         Ödevin Konuları: Kamu iktisadi teşebbüslerinin özelleştirilmeleri, amacı, nedenleri Türkiye’de enflasyonun geçirdiği evreler – Emisyonun tanımı, yöneliş nedenleri,piyasa üzerindeki etkisi. – Son yıllarda yaşanan ekonomik kriz nedenleri, istihdam üzerindeki etkileri, vergi çeşitleri (gelir, KDV,emlak,çöp,kurumlar,damga vergisi) ayrı ayrı ele alınacak. –Verginin fiyat üzerindeki etkisi, ülkemiz açısından sonuçları. –Devlet Bütçesi -2004 bütçesinin genel yapısı, bütçenin reddi ve sonuçları.

          Yukarıda belirlenen ödev konuları değerlendirilirken göz önünde bulundurulacak unsurlar.
a)    Yararlanılan kaynaklar
b)    Ödevin zamanında hazırlanması
c)    Ödevin düzeni
d)    Verilen süre
e)    Kullanılan araç ve gereçler
f)     Ödevin konusu ile dersin bağlantısı
g)    Anlatımda kullanılan üslup doğrultusunda değerlendirilecektir.

Belirlenen gündem maddeleri doğrultusunda yazılı tarihlerinin on beş gün öncesinden öğrenciye bildirilmesine, özellikle hazırlanan konuların dersin içeriği doğrultusunda ve bir ders saati içerisinde sonuçlanacak şekilde belirlenmesinin uygun olacağı belirtildi. Ayrıca genel bir söyleşi sunumun değil, sıkça yapılan ve öğrencilerin sürekli çalışmaları göz önünde bulunduran sık sözlü notlarının belirlenmesine karar verildi.

Sınıf geçme yönetmeliğine göre öğrencinin başarısının sağlanması ve bunun zaman içerisinde yükselmesini sağlamak amacı ile, diğer ders öğretmenleri sınıf öğretmenleri ve rehber öğretmenleri ile işbirliği içerisinde olmanın daha faydalı olacağı belirlendi. Özellikle değerlendirmeler zarfında hem okul içi hem de staj sırasındaki başarısının bir bütün olarak değerlendirilmesinin uygun olacağı ifade edildi.

Herhangi bir dersle ilgili olarak farklı öğretmenler aynı derslere giriyor ise en az bir yazılı sınavın ortak değerlendirilmesinin daha uygun olacağı belirlendi.

Öğretim metotlarının plana işlenmesi ile birlikte ders öğretmenlerinin buy plan doğrultusunda çalışmalarını yönlendirilmesine  ayrıca her dönemin sonunda yapılan zümre öğretmenleri toplantıları ile o döneme ait başarı ve başarısızların  değerlendirilmesine, çıkarılan amaçların belirlenerek eğitim ve öğretimin amacına ulaşması dileğiyle toplantıya son verildi.




               Meslek lisesi zümre öğretmenleri.                                         Okul Müdürü



                                   Hülya TURAN





        

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder