iletisim 2.Donem Zumre Ogretmenler Kurulu Toplanti Tutanagi 1 - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Haziran 21, 2013

iletisim 2.Donem Zumre Ogretmenler Kurulu Toplanti Tutanagi 1

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 
İletişim 2.Dönem Zümre Öğretmenler Kurulu Toplantı Tutanağı 1



2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI
BÜRO YÖNETİMİ VE SEKRETERLİK  ALANI
İLETİŞİM  DERSİ II.DÖNEMAZÜMRE ÖĞRETMENLERİ TOPLANTI TUTANAĞI


Toplantı Tarihi                :
Toplantı Yeri                  :
Toplantı Saati                 :
Toplantıya Katılanlar        :

  
GÜNDEM MADDELERİ :

  1. Açılış ve yoklama

  1. 1739 sayılı Millî Eğitim Temel Kanununun okunması ve gerekli açıklamaların yapılması

  1. 2104 sayılı Tebliğler Dergisinde yayımlanan Atatürk İlke ve İnkılapları’nın öğretim esasları ile, Bakanlığımız Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı’ nın 27 Nisan 1998 tarih ve 64 sayılı Ortaöğretim Kurumlarının Öğretim Programları ile Ders kitaplarında yer alması gereken Atatürkçülük ile ilgili konuların okunması ve bu kararlar doğrultusunda Atatürkçülük konularının öğretim programına aktarılmasının görüşülmesi

4.    Dersin işlenişi uygulanacak metot ve tekniklerin görüşülmesi

5.     Dersin Modüllerinin incelenmesi

6.       2006 – 2007 Öğretim Yılı 1.Dönem başarı oranlarının görüşülmesi


7.       Başarısızlığın giderilmesi, başarı derecesinin yükseltilmesi

8.       2300 sayılı Tebliğler Dergisinde yayımlanan Ders Dışı Eğitim-Öğretim Faaliyetleriyle ilgili yazıların okunması ve görüşülmesi


9.       Yazılı ve sözlü yoklamaların tespiti

10.    Yıllık ödevlere ait bilgiler


11.    Okul araç, gereçlerinin doğru kullanılması, korunması ve tasarruf bilincinin öğrencilere aktarılması

12. Dilek ve temenniler.




ALINAN KARARLAR :


  1. Toplantı Okul Müdürünün iyi dilekleri ve temennisiyle açıldı.Yapılan yoklama sonucunda zümre öğretmenlerinin hazır bulundukları tespit edildi.

  1. Zümre başkanı tarafından 1739 sayılı Millî Eğitim Temel Kanununu okunarak nelerin yapılması gerektiği açıklandı. Türk Millî Eğitiminin temel ilkeleri olan; genellik ve eşitlik, ferdin ve toplumun ihtiyaçları, yöneltme, eğitim hakkı, fırsat ve imkan eşitliği, süreklilik, Atatürk İnkılap ve ilkeleri, Atatürk Milliyetçiliği, demokrasi eğitimi, lâiklik, bilimsellik, plânlılık, karma eğitim, okul ile aile işbirliği, her yerde eğitim gerekliliğinin bilinmesi gereği vurgulandı.

  1. Konuların özelliğine göre ve 2104 sayılı Tebliğler Dergisinde yayımlanan Atatürk İlke ve İnkılapları’nın öğretim esasları ile  Atatürk İlke ve İnkılaplarının planlarda belirtildiği şekilde öğrencilerin bilgilendirilmesi, Atatürk’ün başarıları ve ülkemize kazandırdıkları, eğitime ve öğretime verdiği önemin kavratılması önerisi zümrece benimsendi


  1. Derslerin işlenişi konusunda her grup ve sınıfın durumunun ilgili öğretmenlerce tespit edilip elde edilen verilere göre konulara ağırlık verilmesini, konuya giriş yapılmadan önceki konu ile bağlantı kurulmasının konuya kavratmada kolaylık sağlayacağı, dersin işlenişinde öğrenci katılımının sınıf içi etkinliğini arttıracağını, ayrıca öğrencilere verilecek günlük ödevlerin kontrolünün örnekleme yöntemi ile yapılması,modülün içeriğine uygun proje faaliyetlerinin öğrenciler tarafından öğretmen rehberliğinde gerçekleşmesinin sağlanması ve öğrencilerin dersle ilgili olumlu davranış ve cevap vermesinin puanla değerlendirilmesi konuları önerisi zümrece benimsendi.


  1. 2013-2014 eğitim-öğretim yılı I.döneminde belirlenen ilgili alan bölüm dersinin modülleri II. Dönem itibariyle zaman planlamaları da dahil olmak üzere tekrar gözden geçirildi. Bu derste öğrenciye, meslek elemanlarının sahip olması gerekli ulusal ve uluslararası iş gücünden beklenen yeterlikleri kazandırmak amaçlanmaktadır.

  1. 1.Dönem Başarı Oranları:

\A:                         \B:                       \C:                             \D:                        \E:

\F:                         \G:                      \H:                           \İ:                             \K:


       7. Başarısız öğrencilerin tespiti, başarısızlık nedenlerinin araştırılması, başarısızlığı başarıya dönüştürmek için bu öğrenciler ile rehberlik saatlerinde özel olarak ilgilenilmesi , dersin sevdirilmesi, konularla ilgili örneklerin günlük yaşamla bağdaştırılması ve başarısız öğrencilerin velileri ile daha sık görüşülmesi önerisi zümrece kabul edildi.


8, 2300 sayılı Tebliğler dergisinden ödevlerle ilgili hususlar okundu.Ders dışı Eğitim Öğretim faaliyetleriyle ilgili ders konularının işlenmesine takiben öğrencilerin defterlerinin kontrol edilmesi,modül ile ilgili projelerin takibinin yapılması, okul içi ve okul dışı spor faaliyetlerine katılımlarının sağlanması kararlaştırıldı.

       9. Milli Eğitim Mevzuatından Yazılı ve sözlü yoklamaların nasıl yapılacağı konusu         okundu. Yapılmasında fayda olacağı düşünülen bazı maddeler aşağıdaki şekilde belirlendi.
a)    4saatli derslerde en az 3 yazılı yapılmalıdır
b)    Sınav süresi bir ders saati olmalıdır.
c)    Sorular sınıfın durumuna göre ayarlanmalı. Genellikle sorular orta zorlukta olup, çok kolay ve çok zor birer soru sorulabilir.
d)    Öğretmen soruları önce çözmeli, en az iki katı süreyi öğrenciye vermelidir.
e)    Hazırlanan cevap kâğıdı ve puanlama sistemi öğrencilerin göreceği bir yere asılmalıdır.
        f)  Sözlü sınavının belirli bir zamanı olmayıp öğrencinin sınıf içi aktivitesi, soru çözmesi dikkati göz önünde bulundurularak verilmelidir.
        g)    Yazılı haftaları ise yıllık planlarda mutlaka gösterilmeli,   aynı zamanda öğrenciler belli bir süre önceden yazılı tarihini bildirilmelidir.
        
       Yukarıda belirlenen maddeler zümrece kabul edilmiştir.

10. Yıllık ödevlerin Nisan ayının ikinci haftasında toplanmasına, bu zaman kadar öğrencilere dönem ödevi hazırlama teknikleri konusunda yardımacı olunmasına, yıllık ödev notlarının ders ortalaması üzerindeki etkisi açıklanıp, alınan dönem ödevlerinin Nisan ayının sonuna kadar değerlendirilmesine karar verildi

    11. -Öğretmen, fırsat buldukça öğrencilere hem kendi hem de okul eşyalarını doğru  kullanma bilincini vermeye çalışacaktır.
- Okul eşyasını bilinçli olarak tahrip eden öğrenci tespit edildiğinde, bu öğrenci/ öğrenciler okul idaresine bildirilecek ve/veya bu öğrencilerle bizzat ilgilenerek okulu ve eşyasını koruma düşüncesi öğrencilere benimsetilmeye çalışılacaktır.
- Kırıcı bozucu değil yapıcı, geliştirici davranış özelliklerinin işlenerek olumlu alışkanlıklar geliştirilecektir.
-Ortak yaşanan ortamlarda temizliğe düzene tertibe özen gösterilmesi öğretmenler tarafından kontrol edilecek; sınıfın havalandırılması, tahta  temizliğinin nöbetçi öğrenci tarafından yapılması kontrol edilecektir.

       12. Uygulamada birlik ve beraberliğin sağlanması için zümre kararlarına mutlaka   uyulmasına ve kararların zaman zaman gözden geçirilmesine ve diğer meslek grubu öğretmenleri ile işbirliği içinde olunmasına karar verildi.

2006 -2007 öğretim yılı II. Döneminin okulumuza ve Türk Milli Eğitimine başarı kazandırması dileği ile toplantı bitirildi.


ZÜMRE ÖĞRETMENLERİ                                               OKUL MÜDÜRÜ






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder